17.6. Mailajuniorit, Kankaanpää - Tarmo

Mailajuniorit, Kankaapää - Ikaalisten Tarmo 0-2, (2-10, 4-7)

Raportti

Tarmo kävi hakemassa makean voiton Kankaanpään Mailajunioreista. Tarmo hallitsi ensimmäistä jaksoa lähes mielin määrin. Toisella jaksolla tilanne säilyi tasaisena viimeiseen vuoropariin asti, jossa Tarmo ratkaisi ottelun lopullisesti. Ottelun voittolukemat kirjattiin Tarmolle lukemin 0-2 (2-10, 4-7).

Maanantai-illan ottelu alkoi Jonna Njien tyhjään kenttään täräyttämällä läpilyönnillä, ja Tarmo siirtyi kunnarin myötä 0-1 johtoon. Toiseen vuoropariin Tarmo lisäsi tempoa ja Jonna Njie löi illan toisen juoksun, kun Sanna Ahola pinkaisi kotiin. Perään Essi Leppänen kotiutti Eveliina Yrjölän, ja tilanteeksi 3-0. Kolmanteen vuoropariin mentäessä Tarmo lisäsi entisestään kierroksia koneeseen. Koko joukkueen peli rullasi vakuuttavasti. Katariina Brandstaka löi kotiin sekä Tarmo-debyytin tehneen Henna Vistinmäen että Eveliina Yrjölän. Tämän jälkeen Njie iski jälleen itsensä suoraan kolmospesälle. Myös Henna Vistinmäki pääsi heti kättelyssä kunnarin makuun lyömällä pallon kakkospuolelta läpi. Henna toi harhaheiton myötä myös tuplajuoksun. Viimeisessä vuoroparissa Kankaanpää sai tehtyä kaksi juoksua, mutta ensimmäinen jakso kirjattiin Tarmolle tylyin 2-10 lukemin.

Ottelun toinen jakso alkoi tasaisemmissa merkeissä. Ensimmäisessä vuoroparissa Tarmo siirtyi 0-2 johtoon, mutta kolmannessa vuoroparissa kankaanpääläiset siirtyivät 3-2 johtoon. Neljännessä vuoroparissa esiin astui kuitenkin jälleen Tarmon Jonna Njie: pajatso tyhjäksi ja Tarmo 3-5 johtoon. Tämän jälkeen vielä Katariina Brandstaka löi pallon läpi ja Kaisa Rajala sekä Sanna Ahola ennättivät kotiin. Kankaanpäällä oli viimeinen lopettava vuoropari ja Julia Nukarinen saikin lyötyä kolmospuolelta pallon läpi, mutta tästä seurauksena Mailajuniorit saivat vain yhden kavennusjuoksun. Näin ollen toinen jakso kirjattiin Tarmolle juoksuin 4-7, ja koko ottelu siis tyylikkäästi jaksovoiton 0-2.

Tarmon tutut lyöntiässät olivat siis tänäänkin hurjassa vireessä. Jonna Njie löi 3+3 juoksua ja yhteensä Jonnalle 4 tuotua juoksua. Katariina Brandstaka löi viisi juoksua, ja kunnarikin oli täysin tehtävissä, mutta Katariina varmisteli tilanteen jäämällä kakkospesälle. Henna Vistinmäeltä nähtiin upea sisääntulo joukkueeseen. Hennan lyötyjen juoksujen saldo oli 1+1 ja tuotuja juoksuja 3. Aina vikkeläkinttuinen Eveliina Yrjölä puolestaan pinkoi Tarmolle peräti neljä juoksua.

Tarmon naisten runkosarja on nyt saavuttanut puolivälin ja yhdeksän pelatun ottelun jälkeen kasassa on komeat 14 sarjapistettä. Tässä kohdin Tarmo nousee lohkon nelossijalle. Tarmon ottelut jatkuvat seuraavan kerran juhannuksen jälkeen ensi viikon perjantaina 28.6., jolloin Tarmo matkaa Turku-Pesiksen vieraaksi. Jälkimmäinen puolisko runkosarjasta tulee tarmolaisten silmin olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen!

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmo matkustaa maanantaina 17.6. Kankaanpäähän, jossa illalla klo 18 alkavaa ottelua isännöi Mailajuniorit. Kyseessä on Tarmolle kauden yhdeksäs ottelu, ja samalla runkosarjan puolimatkan krouvi. Maanantain ottelun jälkeen Tarmo on kohdannut kaikki lohkon joukkueet kertaalleen. Sarjahan on kaksinkertainen, eli runkosarjan aikana Tarmo kohtaa kaikki yhdeksän vastustajaa kerran kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Kankaanpääläiset ovat pelanneet tällä hetkellä kaksi ottelua Tarmoa vähemmän. Alkukauden ajalta Mailajunioreilla on taskussa kaksi voittoa ja neljä tappiota. Kankaanpäällä on sarjapisteitä koossa 6, kun taas Tarmolla pisteitä on 11. Kankaanpään edellisestä ottelusta on jo hieman aikaa, sillä Mailajuniorit olivat edellisen kerran tositoimissa 4.6. Tuolloin Kankaanpää voitti vieraskentällä Laitilan supervuoroparin jälkeen.

Kankaanpään lyöntirintamalla huomioita kannattaa kiinnittää ainakin Jade Vartiamäkeen, joka on alkukauden kuudessa ottelussa lyönyt joukkueelleen 14 juoksua. Mailajunioreiden selvästi paras etenijä on ollut Sara Löytökorpi, joka on tuonut 12 juoksua.

Tarmo lähtee otteluun lauantaisen kirvelevän Räpsä-tappion jälkeen. Maanantaiseen otteluun Tarmo kuitenkin lähtee hienoisena ennakkosuosikkina, ja kolme pistettä ottelusta olisikin Tarmolle tärkeä potti. Tarmo marssittaa kentälle myös viime viikolla joukkueen vahvuuteen liittyneen Henna Vistinmäen. Henna tultaneen näkemään ulkopelissä kakkoskopparin paikalla. Suurella mielenkiinnolla odotamme Hennan Tarmo-debyyttiä! Parin ottelun tauon jälkeen takakentällä nähtäneen jälleen myös Tarmon kapteeni Jenna Peuramäki.

Maanantaina luvassa siis jännittävä ja tärkeä vierasottelu Kankaanpäässä, jossa lyhyen matkan vieraspelinä todennäköisesti tullaan kuulemaan myös Tarmon kannustushuutoja. Ottelu maanantai-iltana klo 18 alkaen.