4.8. Loimaan Palloilijat - Tarmo

Loimaan Palloilijat - Tarmo 2-0, (8-7, 5-3)

Raportti

Tarmo kärsi raskaan tappion kuolemanottelussa Loimaalla. Käytännössä lähes pakkovoiton edessä ollut Tarmo ei pystynyt kaatamaan hyvää peliä pelannutta emäntäjoukkuetta. Loimaan Palloilijat veivät ottelun pisteet lukemin 2-0 (8-7, 5-3).

Ennen ottelun alkua oli tiedossa, että tämän ottelun voittaja on erittäin vahvoilla taistelussa paikasta välieriin. Ottelun lyönnit aloitti kotijoukkue, mutta loimaalaiset eivät avausvuorollaan päässeet tulostaululle. Tarmo sen sijaan aloitti lyönnit hyvin ja ottelun avausjuoksusta vastasi jälleen tuttu kaksikko, kun Jonna Njie löi Sanna Aholan kotiin. Hetkeä myöhemmin Katariina Brandstaka kotiutti Eveliina Yrjölän.

Tämän jälkeen oli loimaalaisten vuoro kotiuttaa pelaajia. Tarmon ulkopeli ei ollut tänään parhaassa iskussaan ja pallo poltteli ajoittain räpylässä ja kädessä valitettavin seurauksin. Janette Mäkelän lyöntivoima tiedettiin ennakkoon, mutta niin vain Mäkelän mailasta nähtiin kotijoukkueen kavennus- ja tasoitusjuoksut. Kolmannessa aloittavassa vuoroparissa Palloilijat siirtyivät jo 6-2 jaksojohtoon.

Kolmannen tasoittavalla nähtiin Tarmon lyöntipeliä parhaimmillaan. Onnistujia löytyi laajalla rintamalla ja Tarmo kiipesi 6-7 johtoasemaan. Neljännessä vuoroparissa kuitenkin kotijoukkue onnistui tekemään kaksi juoksua lisää ja Tarmon kirin jäädessä vaisuksi, kirjattiin ensimmäinen jakso emännille juoksuin 8-7.

Toisenkin jakson juoksut aloitti Tarmo, kun Katariina Brandstaka kotiutti Essi Leppäsen. Tämän jälkeen kuitenkin Tarmon ulkopeli oli jälleen valitettavan haparoivaa, ja kotijoukkue karkasi ensimmäisellä tasoittavalla vuorolla 4-1 jaksojohtoon. Lopulta jakson päätöslukemat kirjattiin loimaalaisille 5-3, koko ottelu lukemin 2-0, ja arvokkaat sarjapisteet 3-0.

Ulkopelin lisäksi joukkueiden välillä isoin ero nähtiin tänään henkisellä puolella. Niin sanotut kuolemanottelut ovat paikkoja, joissa pelaajien kanttia koetellaan todenteolla. Ainoa tapa oppia pelaamaan näissä tilanteissa, on päästä pelaamaan tosipaikoissa. Tämän päivän ottelu oli monelle pelaajalle tähänastisen uran yksi totisimmista paikoista, ja tästä pelistä ammennetaankin varmasti paljon oppia mukaan seuraaviin tosikamppailuihin. Tarmon iloisen pelihuumorin tilalla oli tänään pientä puristusta ja ylimääräistä hermoilua. Kommunikointi kentällä tuppasi myös ajoittain unohtumaan.

Viime kauteen verrattuna Tarmon otteet ovat kuitenkin parantuneet monilla osa-alueilla isoin askelin, ja päästäänpä tänä kesänä jatko-otteluihin tai ei, niin joukkueen kehityskaaren suunta on erittäin hyvä.

Voiton myötä Loimaan Palloilijat sekä Hämeenkyrön Räpsä ja Rauman Fera ovat kaikki nyt 29 pisteessä. Ruoveden Pirkat jatkavat lohkokärjessä 37 pisteellä. Tarmolla on pisteitä koossa 26. Tarmon kauden viimeinen ottelu pelataan viikon päästä sunnuntaina, kun Tarmo saa vieraita Kankaanpäästä.

Tarmon viimeinen oljenkorsi pääsystä välieriin on nyt omien käsien lisäksi kankaanpääläisten ja hämeenkyröläisten käsissä. Tarmon reitti jatko-otteluihin toteutuu, mikäli Loimaa jää pisteittä molemmissa kauden viimeisissä otteluissaan, jotka joukkue pelaa Hämeenkyrön Räpsää ja Kankaanpään Mailajunioreita vastaan. Tämän lisäksi Tarmon tulee ottaa täydet kolme pistettä omasta ottelustaan kankaanpääläisiä vastaan. Samoista pisteistä huolimatta Räpsää ja Feraa Tarmo ei voi enää tavoittaa, sillä voittojen kokonaismäärät ja kolmen pisteen voittojen määrät eivät ole keskinäisissä vertailuissa Tarmolle suotuisat. Tie välieriin ei ole siis helppo, mutta mahdollinen.

Varmaa on ainakin se, että viikon päästä Ikaalisissa pelataan Tarmon runkosarjan päätösottelu, ja tuossa ottelussa varmasti nähdään tutun hersyvällä pelihuumorilla varustetut Tarmon naiset.

Ennakko

Tarmo pelaa huomenna sunnuntaina kauden tähän asti tärkeimmän ottelunsa. Tarmo ja Loimaan Palloilijat taistelevat rintarinnan pääsystä jatko-otteluihin, ja huominen ottelu tulee olemaan erittäin ratkaisevassa asemassa. Käytännössä lähes varmaa on, että tästä kaksikosta jompikumpi joukkue menee jatkoon. Lähes yhtä todennäköistä on myös se, että molemmille joukkueille ei jatkosarjassa ole tilaa. Titaanien taisto sunnuntaina Loimaalla klo 15 alkaen!

Tarmon runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu ei voisi alkaa jännittävämmistä asetelmista. Ikaalinen ja Loimaa ovat tällä hetkellä tasapisteissä lohkon neljännellä ja viidennellä paikalla.

Tänään lauantaina Loimaa kohtasi kotikentällään Ruoveden Pirkat. Äärimmäisen tasaisen ottelun vei lopulta vierasjoukkue Ruovesi lukemin 0-2. Molemmat jaksot päättyivät niukasti 4-5 juoksuin. Toisella jaksolla Loimaan Palloilijat siirtyivät jo 4-0 jaksojohtoon. Kolmannessa vuoroparissa Ruoveden onnistui kuitenkin kahden palonkin tilanteessa kuroa etumatkaa tilanteeseen 4-2 ja kolmannessa vuoroparissa Ruoveden onnistui kiriä rinnalle ja ohi.

Tämän päivän toisessa ottelussa puolestaan Rauman Fera kävi hakemassa voiton Kokemäeltä lukein 1-2. Näiden otteluiden myötä Pirkat vahvistavat paikkaansa lohkon kärjessä. Ruoveteläisillä koossa nyt 35 pistettä. Rauman Fera ja Hämeenkyrön Räpsä ovat tasapisteissä, kun molemmilla joukkueilla pinnoja kasassa 29. Tasapisteissä 26 pisteellä ovat huomisen ottelun parivaljakko Ikaalisten Tarmo ja Loimaan Palloilijat.

Ikaalisten ja Loimaan Palloilijoiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Loimaan voittoon lukemin 0-2. Tuossa ottelussa yksi Loimaan ratkaisijoita oli jokeri Janette Mäkelä, joka löi kaksi juoksua ja toi kaksi juoksua. Tämänpäiväisessä ottelussa Mäkelä puolestaan löi neljä juoksua. Eli Mäkelän koviin lyönteihin on tarmolaisten syytä jälleen varautua.

Tarmon edellinen ottelu oli kuluneella viikolla Hämeenkyrön Räpsää vastaan, jossa toisella jaksolla tarmolaiset järjestivät varsinaiset juoksujuhlat vieden jakson nimiinsä lukemin 4-15. Onnistujia löytyi Tarmon riveistä todella laajalla rintamalla, ja samaa tarvitaan myös huomisessa ottelussa. Räpsää vastaan Minna Siljamäki toi viisi ja Eveliina Yrjölä neljä juoksua. Kovinta tulosta mailan varressa teki Essi Leppänen lyömällä 1+3. Katariina Brandstaka ja Jonna Njie löivät kolme juoksua naiseen.

Huomenna Loimaalla tullaan siis näkemään ja kokemaan varmasti yksi kauden hurjimmista otteluista. Katsomossa tullaan kuulemaan meteliä niin koti- kuin vierasfanienkin toimesta, sillä otteluun on lähdössä minibussillinen innokkaita Tarmo-faneja. Ottelu klo 15 alkaen Loimaan pesäpallokentällä.