Sunnuntaina 11.7. klo 15.00

Mailajuniorit, Kankaanpää - Tarmo

Mailajuniorit, Kankaanpää - Tarmo 0-2 (1-10, 7-10)

Raportti

Tarmo palasi tyylikkäästi voittokantaan Kankaanpäässä. Tarmo kuittasi ensimmäisen jakson hienosti ja piti myös toisella jaksolla kotijoukkueen riittävän etäisyyden päässä. Voittolukemat Kankaanpään Mailajunioreista kirjattiin lukemin 0-2 (1-10, 7-10).

Ottelu alkoi Tarmon lyöntivuorolla. Eveliina Yrjölästä ja Tiia Lemisestä tulleiden palojen myötä alku näytti aavituksen takkuiselta. Kuitenkin numeroilla 8 ja 9 pelanneet Kaisa Koro ja Roosa Aho kotiuttivat siskokset Sanna Aholan ja Henna Vistinmäen, joten Tarmo sai tärkeitä onnistumisia heti ottelun alkuvaiheille.

Toisessa vuoroparissa Tarmo saikin sitten ketsuppipullon kunnolla auki. Ottelun ensimmäinen kunnari nähtiin Rebekka Muonan mailasta, jonka jälkeen jaksotilanne oli 1-5. Heti perään Noora Kalli kotiutti Rebekan: 1-6. Hetkeä myöhemmin ajolähtötilanteessa lyöntivuoroon asteli Katariina Brandstaka, joka löi ottelun ensimmäisen juoksunsa Nooran tuomana. Seuraavaksi lyömään astellut Ahola puolestaan kotiutti Roosa Lehdon, ja taululla oli jo vakuuttavat lukemat 1-8.

Viimeisessä vuoroparissa Tarmo kaunisteli vielä hieman lukemia, ja näin joukkue varmisti paluun pistekantaan vakuuttavalla jaksovoitolla 1-10.

Mailajuniorit aloittavat toisen jakson väkevästi Saini Puiston lyömällä kunnarilla. Tarmon ensimmäinen oma lyöntivuoro oli kuitenkin sähäkkää tekemistä. Katariina Brandstaka otti vastustajilta luulot pois kajauttamalla täyden pajatson tyhjennyksen. Vaikka Kata on takonut hurjia määriä juoksuja Tarmolle, niin kunnari oli naisen ensimmäinen sitten kesäkuun 2019.

Eveliina Yrjölä puolestaan aloitti toisen vuoroparin mallikkaalla lyöntisuorituksella, jota myöskin kunnariksi kutsutaan. Jakson puolivälissä Tarmon johtolukemat olivat 4-9.

Kolmannessa vuoroparissa Mailajuniorit saivat pientä kiriä aikaiseksi Saini Puiston lyömällä ja kahdella Karoliina Ranuan lyömällä juoksulla. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi ja ottelun viimeisestä juoksusta vastasi Roosa Lehto lyöjänä ja Henna Vistinmäki tuojana. Näin toinen jakso kirjattiin Tarmolle juoksuin 7-10 ja koko ottelu 0-2.

Tarmon peli otti tänään selvästi harppauksia oikeaan suuntaan. Kolmostilanteiden määrä kuvastaa myös pelin hallintaa: Tarmolla 25 kolmostilannetta, Mailajunioreilla 13.

Otteluennakkossa peräänkyselty kolmikko tehoili tänään hyvällä tasolla. Sanna Ahola 1+3, Eveliina Yrjölä 1+0+3 sekä kirsikkana kakun päällä Katariina Brandstaka 1+5+1. Samaan hengenvetoon voidaan kuitenkin todeta, että tänään koko joukkue pelasi hyvällä tasolla. Paljon kertoo myös se, että kaikki Tarmon 12 pelaajaa olivat tänään tehopisteillä. Illan viimeinen erityismaininta menee vielä Rebekka Muonalle: tehot tänään 1+1+2, kärkilyönnit tyylipuhtaat 8/8 ja ulkopeli oli myös hyvällä tasolla.

Tärkeän voiton myötä Tarmo pääsee hetkeksi aikaa ottamaan happea, ja seuraavan kerran Tarmo on tulessa viikon kuluttua sunnuntaina. Tuolloin matka vie Ruovedelle, jossa Tarmo kohtaa Pirkat klo 16 alkavassa ottelussa.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon härkäviikon kolmas ottelu pelataan tänään Kankaanpäässä, kun Mailajuniorit isännöivät klo 15 alkavaa ottelua.

Tarmo ja Mailajuniorit kohtasivat kesäkuun alussa, ja tuolloin Tarmo oli parempi jaksovoitoin 2-0. Kankaanpääläisille kausi on ollut haastava, ja jokkue on edelleen vailla kauden avausvoitoa. Ainoan pisteensä Mailajuniorit ovat onnistuneet nappaamaan Pesäkarhujen kakkosjoukkueelta. Siis joukkueelta, jolle Tarmo eilen koki kirvelevän tappion.

Mailajunioreilla on ollut kuluneella kaudella haaseita sekä lyönti- että ulkopelissä. Vaikka tilastojen valossa Tarmo lähtee otteluun ennakkosuosikkina, niin joukkueen viimeaikaiset otteet eivät anna varaa hyvänolon tunteeseen.

Edessä onkin Tarmolle erityisen tärkeä peli. Kyseessä on ottelu, joka paperilla näyttäisi olevan Tarmon heiniä, mutta tämä odotusarvo on myös ehdottomasti pystyttävä lunastamaan. Tappio pelistä veisi Tarmon jo varsin haastavaan asemaan. Ei pelkästään tilastollisesti, vaan myös henkisesti. Voitto puolestaan toisi joukkueelle tärkeän onnistumisen ja lohkon erittäin tasaisessa keskikastissa aavistuksen verran lisää tilaa hengittää.

Päivän ottelussa kaivataankin kokeneiden konkareiden esimerkkiä. Kuka ottaa tänään joukkueen reppuselkään, ja johdattaa joukot takaisin voittojen tielle? Katseet kääntyvät kaudesta toiseen varmoja suorituksia esittäneisiin pelaajiin, kuten Sanna Aholaan, Eveliina Yrjölään ja Katariina Brandstakaan.

Tarmolle todella tärkeä ottelu otellaan tänään Kankaanpää-aarenalla 15 alkaen.