Sunnuntaina 12.6. klo 17.00

Fera, Rauma - Tarmo

Fera, Rauma - Tarmo 2-0 (29-1, 4-2)

Raportti

Tarmo kärsi kauden avaustappionsa Raumalla, kun Fera oli parempi numeroin 2-0 (29-1, 4-2). Fera siirtyi lohkokärkeen ja Tarmo on toisena.

Fera aloitti ensimmäisen sisävuoron hyvin. Tarmo kuitenkin sai tehtyä kaksi ensimmäistä paloa melko nopeasti, ja paikka vuoron katkoon oli hyvin 3-0 jaksotilanteessa. Kotijoukkueen Emma Hakala ja Hulda Alanen pääsivät kuitenkin iskemään hyvin, ja ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululla oli lukemat 7-0.

Hyvän alun jälkeen Fera pääsi vyöryttämään peliä tehokkaasti. Lyöntipeli oli erittäin hyvää ja feralaiset lukivat Tarmon ulkopeliä ammattilaisen ottein. Tänäänkin ylivoimaisen kovalla rosterilla suomensarjassa liikkeellä ollut Fera tahkosi ensimmäiseen jaksoon lopulta hurjat 29 juoksua.

Toiselle jaksolle tuli kuitenkin selvästi parempi Tarmo. Pienten kokoonpano- ja taktiikkamuutosten myötä ilme oli parempi. Tarmon ulkopeli oli parempaa, eikä kotijoukkue saanut lainkaan samanlaista rytmiä tekemiseensä, kuin ensimmäisellä jaksolla.

Toisessa vuoroparissa Tarmo sai hyviä onnistumisia ja tilanne oli tasan 2-2. Tarmolla oli myös jaksolla tilanteita, joissa lisäjuoksujakin olisi voitu nähdä. Melko nopealla rytmillä pelattu toinen jakso päättyi lopulta Feran 4-2 voittoon. Näin Tarmo koki kauden ensimmäisen tappionsa.

Tästäkin pelistä poimitaan hyvät asiat mukaan kohti seuraavia pelejä. Tylyn avausjakson jälkeen joukkueen selkäranka ei taittunut, ja Feran tähtien loistoa saatiin selvästi himmennettyä.

Tosipelit jatkuvat tiistaina 15.6. kotikentällä Ikaalisissa. Tulloin vastustajaksi saapuu Manse PP, jonka Tarmo tällä viikolla voitti Kaupissa. Tiistai-illlan ottelu alkaa klo 18.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon viikon toinen vierasottelu pelataan Raumalla tänään lauantaina 12.6. Ottelu Feraa vastaan alkaa Topteam-areenalla klo 17.

Tarmo lähtee otteluun sarjataulukon piikkipaikalta. Kolmen pelatun ottelun jälkeen Tarmon saldona on yhtä vaille täysi pistepotti, eli yhteensä kahdeksan sarjapistettä. Rauma hengittää kuitenkin aivan niskaan. Feralla kaksi pelattua ottelua, ja täysi kuuden pisteen potti.

Fera onkin aloittanut kautensa erinomaisesti. Kahdessa ottelussa tehtyjä juoksuja on hurjat 64 ja päästettyjä ainoastaan 7. Raumalaiset ovat olleet alkukaudesta liikenteessä nimekkäilä rostereilla, ja pelatuissa otteluissa joukkue on pullistellut superpesisjoukkueen pelaajia. Tarmolaisittain varmasti mieluisa asia on, että Feran superpesisjoukkueen kauden avausottelu pelataan samalla kellonlyömällä tämän ottelun kanssa. Sen sijaan Feran tyttöjen superpesisjoukkueella ei tänään ole peliä. Mielenkiinnolla odotammekin kotijoukkueen kokoonpanon julkaisua.

Kokoonpanoista riippumatta Tarmo lähtee otteluun tietenkin voitto mielessä. Raumalle lähdetään pelaamaan tähän astisen kauden parasta ottelua. Tärkeässä roolissa on ulkopelaaminen, sillä helppoja virheitä ei ole varaa antaa, vaan kenttä tulee pitää tiiviinä ja pallon pitää liikkua rivakasti.

Sisäpelin tulee puolestaan pystyä murtamaan Feran hyvää ulkokenttää. Alkukauden aikana lyöntipuolella onnistumisia on tullut laajalla rintamalla ja samaa tehokkuutta tarvitaan myös lauantaina.

Lohkon kärkikamppailu alkaa Raumalla tänään lauantaina klo 17!