Sunnuntaina14.8. klo 15, 2. välieräottelu

Tarmo - Laitilan Jyske

Raportti

Tarmottaret ottivat selvän voiton toisesta välieräottelusta. Laitilan Jyske jäi Tarmon jalkoihin jaksonumeroin 14-0 ja 12-3. Näin Tarmo etenee lohkofinaaleihin, jossa vastaan asettuu paikallisvastustaja Hämeenkyrön Räpsä.

Tarmo kävi eilen hakemassa ensimmäinen välierävoiton Laitilasta, ja tänään ikaalilaisilla oli tilaisuus katkaista sarja. Eilisen asetelmat saivat jatkoa tänään, eikä laitilalaiset pysyneet Tarmon kyydissä. Näin Tarmo ratkaisi välierät suoraan kahdessa ottelussa.

Myös Räpsä hoiti oman urakkansa Porin Pesäkarhuja vastaan, ja Räpsä eteni niin ikään lohkofinaaleihin otteluvoiton 2-0. Porissa taistelu oli tasaväkisempää, sillä Räpsä vei jaksot nimiinsä juoksuin 4-5 ja 2-4.

Käytännössä heti ottelun alkumetreiltä oli selvää, kumpi joukkueista on kuskin paikalla. Käytännössä ensimmäisen jakson kolmannessa vuoroparissa ratkaistiin jo ottelun voittaja. Jyskeen otteluruuhka näkyi karulla tavalla kentällä.

Tämän päivän erittäin helteisessä kelissä pelattu ottelu ei ikävä kyllä täyttänyt sitä tasoa ja tunnelmaa, jota välierä-statuksen otteluiden soisi täyttävän. Tästä ei toki voi syyttää kentällä nähtyjä joukkueita. Jyskeen naiset ja tytöt taistelevat hienosti läpi ottelun, eikä joukkueen pelihuumori loppunut tappioasemassakaan.

Ottelun aikana kentänlaidalla kuitenkin nousi keskusteluihin, toimiiko sarjajärjestelmä parhaalla mahdollisella tavalla. Toisaalta miten, milloin ja kuinka paljon saman seuran pelaajia on tarkoituksenmukaista kierrättää eri joukkueiden riveissä.

Mitään ei voi kuitenkaan ottaa Tarmon hyvistä otteista pois. Paljon kertoo se, että jokainen Tarmon pelaaja oli tänään tehopisteillä. Tänään kovimmin tehoili Tarmon kapteeni Sanna Ahola, joka liittyi kunnarikerhoon. Kaiken kaikkiaan Sannan tehopisteet ottelussa olivat 1+4+5. Henna Vistinmäen tehot puolestaan olivat 2+5 ja kärki liikkui tyylipuhtaasti 11/11.

Välieräotteluiden jälkeen Tarmon pitää lähteä valmistautumaan kohti tulevaa viikonloppua. Ensi lauantaina ei ole vapaalippuja jaossa, kun Tarmo kohtaa finaaleissa Räpsän, joka on kulkenut läpi koko kauden ilman ainoatakaan tappiota. Uumoilla voikin todella säkenöivää finaalisarja, joka tulee nostattamaan tunteita ja tunnelmaa niin kentällä kuin katsomossakin.

Naisten suomensarjassa pelaa yhteensä 39 joukkuetta, ja Tarmo on nyt selvittänyt tiensä kymmenen parhaan joukkoon. Finaalien voittaja etenee top 5 -porukkaan, josta aletaan tosissaan selvittää nousijoita Ykköspesikseen.

Finaalit alkavat tulevana lauantaina Hämeenkyrössä ja toinen finaali pelataan heti perään sunnuntaina Ikaalisissa. Tarvittaessa kolmas kohtaaminen otellaan keskiviikkona 24.8. Tällaista herkkua ei ole joka päivä tarjolla, joten tulevana viikonloppuna kannattaa lähteä kannustamaan niin Hämeenkyrön kentälle kuin Kyrösjärven rannallakin. Nyt pelataan todella isoista voitoista!

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmon ja Laitilan Jyskeen välisen välieräsarjan toinen ottelu pelataan huomenna Ikaalisissa. Tarmo kävi tänään hakemassa voiton Laitilasta väkevin ottein. Sarja on katkolla Tarmolle huomenna klo 15 alkavassa ottelussa.

Lounaislohkon välierät käynnistyivät tänään. Tarmo kävi hakemassa voiton Laitilasta. Hämeenkyrön Räpsä puolestaan otti voiton Porin Pesäkarhuista. Sekä Tarmolla että Räpsällä on katkon paikka toisissa osaotteluissaan sunnuntaina.

Tarmo oli ensimmäisessä ottelussa selvästi kotijoukkuetta parempi. Jos Tarmo pystyy suorittamaan samalla tasolla myös sunnuntaina, nähdään viikon päästä Ikaalisissa finaalipalloa.

Jyskeellä on parhaillaan käynnissä myös Ykköspesiksen pudotuspelit, joka osaltaan vaikuttaa joukkueen kokoonpanoihin, mutta tämä ei toki ota mitään Tarmon suorituksista pois.

Ensimmäisessä ottelussa Jenna Ala-Rantala ja Veera Sillanpää kirjauttivat hurjat 10 tehopistettä naiseen. Peli ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut yksilöiden varassa, vaan Tarmon peli toimi hyvin jokaisen pelaajan osalta.

Tarmo löi ottelussa vaikuttavat 31 juoksua, mutta myös Tarmon ulkopeli oli laadukasta. Alun pienen haparoinnin jälkeen ulkopelissä Tarmo oli pelin päällä.

Jyskeestä tämän päiväisessä ottelussa erottui Elina Halminen, joka teki kunnioitettavat tehot 1+5+2. Kaiken kaikkiaan Jyskeen pelaajistakin peräti kahdeksan pelaajaa pääsi tehopisteille, eli tehoja voi tulla laajalla rintamalla.

Huomenna odotetaan Ikaalisten pesäpallokentälle ennätysyleisöä ja mahtavaa tunnelmaa. Tulethan sinäkin mukaan playoffs-huumaan. Kannustetaan yhdessä Tarmottaret finaaliotteluihin. Kenen sinä arvelet huomenna takovan Tarmon kovimmat pinnat?

Otteluisäntänä Fincumet Container