sunnuntaina17.7. klo 16

hämeenkyrön Räpsä - Tarmo

RAPORTTI

Tarmo joutui taipumaan hieman epävakaisessa säässä käydyssä paikalliskamppailussa. Hämeenkyrön Räpsä vei sarjapisteet lukemin 2-0 (3-0, 10-4).

Tarmon ja Räpsän välisessä ottelussa molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan tarkkaa peliä, eikä suuria hienouksia nähty. Sen sijaan perusasioiden vakuuttava hoitaminen siivitti Räpsän ansaittuun voittoon ottelussa.

Tänään ottelu ratkaistiin ulkopelisuorituksilla. Hämeenkyröläisten ulkopeli on ollut koko kauden hyvää ja sama linja jatkui myös tänään. Räpsän ulkopeli toimi erittäin rautaisesti, eikä lipsahduksia nähty. Otteet olivat sellaisia, kuin lohkokärjeltä sopii odottaakin.

Tarmonkaan ulkopeli ei ollut tänään huonoa, mutta kotijoukkueeseen nähden selvä ero oli nähtävissä. Räpylävarmuus, polttoheitot, tilanteiden loppuun pelaaminen ja kommunikointi. Näissä Räpsä oli askeleen Tarmoa edellä.

Ensimmäisellä jaksolla Tarmo ei päässyt tulostaululle. Räpsä puolestaan sai tehtyä kolme juoksua ja vei jakson siis 3-0.

Toisella jaksolla Tarmokin pääsi juoksujen makuun. Ensimmäinen juoksu tuli Elina Lindroosin hyvästä kakkospuolen lyönnistä, jolla Noora Kalli pääsi karkaamaan kotiin. Toisellakaan jaksolla Tarmo ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut toden teolla haastettua kotijoukkuetta. Ottelu pysyi kuitenkin numeroidenkin valossa varsin tasaisena, kunnes kahden viimeisen vuoroparin aikana ero hieman venähti. Toinen jakso kirjattiin Räpsälle juoksuin 10-4.

Tappiosta huolimatta Tarmo pysyy edelleen lohkon neljännellä sijalla. Tarmo on seuraavan kerran tulessa heti tulevana tiistaina, kun Ikaalisiin saapuu vieraita Kokemäeltä. Luvassa on erittäin tärkeä kamppailu, kun molemmat joukkueet kamppailevat pääsystä pudotuspeleihin. Mikäli Tarmo onnistuu pelin voittamaan, on se kova kolaus kokemäkeläisten jatkopelihaaveille. Voitolla Kova-Väki puolestaan nousisi aivan Tarmon kantaan.

Seuraava jännitysnäytelmä siis luvassa Ikaalisissa tiistaina 19.7. klo 18 alkaen.

OTTELUTILASTOT

Ennakko

Tulevana sunnuntaina Tarmottaret matkaavat naapuripitäjään. Luvassa on todellinen herkkupala, sillä Tarmo kohtaa rakkaan paikallisvastustaja Hämeenkyrön Räpsän. Sunnuntai-iltapäivän ottelu alkaa klo 16.

Hämeenkyröläiset ovat toistaiseksi kulkeneet voitosta voittoon. Yhdestätoista ottelusta Räpsä on napannut kuusi kertaa täydet pisteet ja viisi kertaa kaksi pistettä. Yhteensä pinnoja on koossa 28, ja tällä irtoaa lohkon kärkisija. Tarmolla on yhdestätoista ottelusta seitsemän voittoa, pisteitä 18 ja lohkosijoitus tällä hetkellä neljäs.

Tarmo ja Räpsä ovat tällä hetkellä lounaislohkon kuntopuntarin kaksi parasta joukkuetta. Viimeisestä viidestä ottelusta Räpsä on kerännyt 12 pistettä ja Tarmo 11 pistettä. Kuntopuntarin kolmantena oleva Jyske on kerännyt puolestaan 9 pistettä.

Kauden aikana Räpsän peli on ollut laadukasta ja etenkin ulkopeli on pitänyt hyvin. Joukkue on päästänyt vain 61 juoksua, joka tarkoittaa 5,5 juoksua ottelua kohden. Tämä on selvästi lohkon parasta tekemistä.

Räpsän pelaajista nostetaan esille itseoikeutetusti Elina Viitanen, joka on ollut tähän mennessä yksi koko lohkon parhaista pelaajista. Useimmiten kolmosvahdin paikalla pelaava Viitanen on tehnyt kovaa jälkeä niin mailan varressa, kuin etenijänäkin.

Katariina Brandstaka on Tarmon kovin kotiuttaja, mutta ratkaisuvoimaa löytyy tällä hetkellä mukavan laajalta rintamalta. Vähintään kymmenen lyötyä juoksua on koossa jo viidellä pelaajalla. Katan lisäksi kymppikerhossa ovat jo Jenna Matikka, Veera Sillanpää, Jaana Harjunen ja Tiia Leminen.

Etenijäpuolelta nostetaan esiin koko kauden hyviä otteita esittänyt Saara Miettinen, jolla tuotuja juoksuja on koossa 15. Saara on tehnyt vakuuttavaa työtä niin kärkietenijänä kuin takaetenijänä. Tarmon etenijöistä Saaralla on vähiten paloja.

Tarmolla on edessään kova muttei lainkaan mahdoton haaste. Nykyvireessään Tarmolla on kaikki eväät Räpsän kaatamiseen, ja sitä temppua lähdetään tekemään sunnuntaina. Jos yhden vieraspelin aiot tänä kesänä lähteä katsomaan, niin nyt on oikea hetki. Pallo nousee ilmaan Hämeenkyrössä sunnuntaina klo 16.