Sunnuntaina 21.8. klo 13.00, 2. finaaliottelu

Tarmo - Hämeenkyrön Räpsä

Raportti

Tarmottaret ja Räpsä esittivät upean finaaliottelun, jossa jännitystä riitti loppuun asti. Lopulta Räpsä vei ottelun lukemin 0-2 (1-2, 4-8) ja jatkaa Ykköspesis-karsintoihin. Tarmon kausi päättyi kunniakkaasti, ja joukkue saa olla ylpeä viimeisen pelin esityksistään.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin molemmilta joukkueilta hienoja ulkopelisuorituksia. Kummallakin joukkueella ulkopeli oli tarkkaa, eikä juoksujuhlia nähty. Ottelun avausjuoksusta vastasi Räpsä-kaksikko Pihla Alanen  ja Jemina Mäkinen. Tarmon tasoitus oli hieno, kun Amanda Heino kotiutti Elina Lindroosin. Kolmannessa vuoroparissa tullut 1-2 juoksu riitti lopulta Räpsälle jaksovoittoon.

Toisella jaksolla Räpsä sai eiliseen tapaan paremmin upotettua lyöntejä Tarmon kenttään ja sai kirittyä etumatkaa. Tarmo kuitenkin taisteli loppuun asti ja vielä ottelun loppuhetkilläkin Tarmo kehitteli ajolähtötilanteen ja haki tiukasti lisäkavennuksia. Lopulta toinen jakso kirjattiin Räpsälle juoksuin 4-8.

Tarmo rakensi ottelussa 13 kolmostilannetta ja Räpsä 17. Tämäkin tilasto kertoo hyvin, että suuria eroja joukkueiden välillä ei ollut, mutta hieman paremmilla otteilla Räpsä ansaitsi voiton ottelusta.

Kaiken kaikkiaan Tarmo lopetti kautensa erittäin hienolla esityksellä. Lohkon kakkossija on myös selvästi Tarmon uuden tulemisen aikakauden paras suoritus.

Kauden viimeisessä ottelussa Tarmon etenijämestari Amanda Heino kirjasi tehot 1+2. Lisäksi lyödyn juoksun makuun pääsivät Jenna Ala-Rantala ja Jaana Harjunen, joka teki tehot 1+1. Jenna Matikka ja Elina Lindroos toivat molemmat juoksun naiseen. Tämä Tarmon kopparikaksikko pelasi tänään ulkokentällä hyvin ottein. Jos eilisessä ottelussa yhteispeli ei toiminut aivan täydellisesti, niin tänään tämäkin kaksikko saa ulkopelisuorituksista puhtaat paperit.

Vierasjoukkueesta voisi myös nostaa useita onnistujia. Yksi heistä oli kakkospalkittu Jemina Mäkinen, joka toi joukkueelleen neljä juoksua. Räpsän ykköspalkittu Elina Viitanen puolestaan teki tehot 2+1 ja oli ulkopelisuorituksissaan totutun vahva.

Tarmo siis oli runkosarjan kolmonen ja lopullisissa sijoituksissa Tarmo nappasi lohkon hopeasijan. Monen aiemman kauden jälkeen tarmolaisittain on saattanut jäädä jossiteltavaa ja tilanteita hampaankoloon. Kuten ottelun jälkeisessä haastattelussa Amanda Heino kuvaili, niin tänään kauden sai päättää hyvillä mielin. Kauden alussa joukkueen asettamat tavoitteet saavutettiin ja jopa ylitettiin.

Kiitokset hienosta kaudesta Tarmon joukkueelle, pelinjohdolle, taustajoukoille ja talkoolaisille. Erityisen iso ja lämmin kiitos Tarmon hienoille faneille. Tämän päivän ottelussa oli runsaslukuinen ja kannustava yleisö, joka antoi hienosti tarmoa pelaajille. Kiitos kuluneesta kaudesta 2022!

Ennakko

Tarmottarien ja Räpsän välinen finaalisarja jatkuu tänään sunnuntaina toisella osaottelulla. Räpsä johtaa sarjaa 1-0 ja lohkomestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa. Tänään pelataan siis valtavan kokoisilla panoksilla Ikaalisten pesäpallokentällä klo 13.

Tarmo ja Räpsä ovat kohdanneet kauden aikana nyt kolmasti. Jokaiseen otteluun Tarmo on parantanut otteitaan. Eilisessä pelissä nähtiin jo erittäin hyvää haastamista ja sunnuntaina on lupa odottaa Tarmon kauden parasta peliä.

Tarmo lähtee otteluun selkä seinää vasten, sillä tappio tietäisi kauden päättymistä. Voitolla puolestaan kaikki olisi edelleen täysin auki. Siitä huolimatta tämänkin päivän ottelussa Tarmo sysää kaikki paineet Räpsän harteille. Vierasjoukkueella on vain yksi tavoite, ja se on nousu Ykköspesikseen.

Selvää toisaalta myös on, että Tarmollekin maistuisi finaalivoitto ja tie Ykköspesiskarsintoihin. Räpsä joutuu siis todellakin laittamaan kaiken peliin haastaakseen Tarmottaret.

Lauantain pelissä Kata jatkoi hyviä otteitaan mailanvarressa, ja sitä vaaditaan myös toisessa finaalipelissä. Myös Tiina ja Jaana pääsivät hienosti lyötyjen juoksujen makuun. Huomisessa pelissä tämän kolmikon lisäksi hyviä onnistumisia voi tulla monelta muultakin pelaajalta, kuten Veeralta ja molemmilta Jennoilta.

Tuoduissa juoksuissa tulosta toivat Amanda ja Saara. Kun myös Sanna ja Roosa saavat askelmerkit osumaan kohdilleen, voidaan uskoa, että Tarmo tulee kasvattamaan juoksumääriä lauantain ottelusta.

Äärimmäisen tärkeässä roolissa on Tarmon ulkopelaaminen. Sirvahduksiin ei ole varaa, eikä pallo saa polttaa näpeissä. Napakoilla heitoilla ja hyvällä pelin lukemisella Tarmottaret tulevat taistelemaan väkivahvasti ottelun voitosta.

Kauden toistaiseksi säkenöivin ja varmasti yleisöön uppoava peli alkaa Ikaalisten pesäpallokentällä klo 13. Lippu peliin maksaa vain 5 euroa. Lisäksi Tarmon miehet ovat sunnuntaina tulessa. Tarmon miesten joukkue pelaa säilymisestään Ykköspesiksessä ja vain voitto kelpaa. 10 eurolla näet päivän molemmat ottelut. Miesten ottelu alkaa klo 17. Huominen päivä on siis täynnä pesäpalloa. Tervetuloa viihtymään!

Otteluisäntä k-supermarket komppi