torstaina 28.7. klo 18

kauhajoen Karhu - Tarmo

Raportti

Tarmottaret eivät jättäneet Kauhajoella jossitteluille varaa. Ikaalislaiset tekivät komean paluun voittokantaan, ja Kauhajoen Karhu jäi Tarmon jalkoihin tyylikkäästi numeroin 0-2 (2-5, 5-10).

Tarmo tuli otteluun raikkaalla jalalla ja iloisella ilmeellä. Heti ensimmäisessä vuoroparissa Tarmo otti tahtipuikon haltuunsa ja iski koko joukkueen leveydeltä taululle 0-4 jaksojohdon.

Kotijoukkue ei pystynyt koko jakson aikana tosissaan haastamaan Tarmoa, jonka ulkopeli palasi jälleen omalle hyvälle tasolleen. Vakuuttavien otteiden jälkeen ensimmäinen jakso kirjattiin Tarmolle lukemin 2-5.

Toisella jaksolla Tarmo jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä jäi. Toisessa vuoroparissa Tarmo laittoi todellisen hurlumhei-vaihteen silmään ja ratkaisi ottelun. Kahden vuoroparin jälkeen taululla komeili hienot lukemat 3-9.

Etenijänä tunnettu Saara oli tänään myös vakuuttavassa lyöntivireessä, kun Saaran lyönneillä peräjälkeen kotiin kirmasivat Veera sekä Kata. Lisäksi kärkilyönnit kirjattiin Saaralle tänään kiitettävin lukemin 6/6, tuotuja juoksuja kaksi ja oikeutetusti valinta Tarmon parhaaksi pelaajaksi.

Toisen jakson lopulla Karhu vielä yritti saada pientä kiriä aikaiseksi ja muutaman juoksun kotijoukkue saikin tehtailtua. Tekeminen ei kuitenkaan uhannut Tarmon voittoa, vaan toinen jakso kirjattiin Tarmolle selvin 5-10 lukemin.

Tänään Tarmon joukkueesta on helppo nostaa onnistujat esiin, sillä jokainen pelaaja hoiti oman ruutunsa mallikkaasti.

Vaikka sekä vierasyleisö että -joukkue pyrkivät hiillostamaan Tarmon lukkaria, piti Tiina päänsä kylmänä ja hoiti tonttinsa esimerkillisellä tavalla. Tiina kasvatti tehosaldoaan myös kahdella lyödyllä juoksulla.

Tarmon kakkospalkittu oli Veera, joka löi tänään neljä juoksua ja toi yhden. Kahden lyödyn juoksun kerhossa olivat myös Kaisa ja Kata. Kuumimmat tossut tänään olivat Roosalla, joka toi Tarmolle kolme juoksua.

Voitto oli arvokas, sillä sen myötä Tarmo vahvisti asemiaan neljännellä sijalla. Kolmospaikka on nyt yhden pisteen päässä ja takana lähimmät uhkaajat ovat Fera kolmen pisteen päässä ja Kova-Väki viiden pisteen päässä. Kokemäkeläisillä on otteluita jäljellä vielä kolme ja kaikilla muilla mainituilla kaksi.

Seuraavan kerran Tarmo on tulessa ensi viikon keskiviikkona, kun luvassa on vierasottelu Rauman Feraa vastaan. Runkosarjan viimeinen ottelu puolestaan pelataan Tarmon kotikentällä 9.8. ja tuolloin vieraaksi saapuu vielä kerran tämän päiväinen vastustaja Kauhajoen Karhu. Kolmesta Karhu-kohtaamisesta Tarmo on ottanut täyden 9 pisteen potin.

ottelutilastot

ennakko

Tarmottaret palaavat tositoimiin pienen tauon jälkeen, kun Kauhajoen Karhu emännöi torstai-illan ottelua. Molemmille joukkueille erittäin tärkeä kamppailu alkaa Kauhajoella klo 18.

Tarmo lähtee Kauhajoelle kamppailemaan lisäpisteistä lohkon neljänneltä sijalta. Taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumana, sillä joukkueet sijoilla 4-6 mahtuvat kahden pisteen sisään. Toisaalta kolmospaikkaankaan Tarmolla ei ole matkaa kuin neljä pistettä.

Sarjanousija Karhu on tällä hetkellä sijalla seitsemän. Pitkään ilman voittoja pelannut Manse PP on viime aikoina parantanut otteitaan. Vaikka tamperelaiset ovat edelleen lohkon viimeisenä, ei Manse PP:n ja Karhun välillä eroa ole kuin kolme pistettä. Kyseessä on siis myös Karhulle tärkeä ottelu, sillä lohkon viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa maakuntasarjaan.

Kauhajoen loppukauden otteluohjelma on varsin mielenkiintoinen. Neljässä viimeisessä ottelussa Karhu kohtaa kahdesti Tarmon sekä kertaalleen Manse PP:n ja Kova-Väen.

Tarmolla runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Karhu-ottelun jälkeen Tarmo käy vierasmatkalla Raumalla ja viimeisessä ottelussa kohtaamme Karhun Ikaalisissa.

Lohkokolmosena olevalla Pesäkarhuilla runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua, ja molemmat kokemäkeläisiä vastaan. Kova-Väellä on näiden kahden ottelun lisäksi kohtaaminen Karhun kanssa. Lohkovitonen Fera puolestaan kohtaa viimeisissä otteluissaan Tarmon ja Jyskeen. Luvassa on siis toinen toistaan mielenkiintoisempia kamppailuja.

Pudotuspeleissä lohkoykkönen ja lohkonelonen kohtaavat toisensa. Toisessa otteluparissa puolestaan ovat vastakkain lohkokakkonen ja -kolmonen. Tarmo on kamppaillut monena vuotena pudotuspelipaikasta aivan viimemetreille saakka, mutta nykyisellä uudella aikakaudella joukkue ei ole vielä jatkopeleihin selviytynyt. Nyt pelissä on paljon, ja torstainen ottelu näyttää paljon suuntaa runkosarjan viimehetkille.

Tarmottarien edellinen vierailu Kauhajoelle kuukausi sitten oli pesisviihdettä parhaimmillaan. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Tarmo vaiensi hienosti meteliä pitäneen kotiyleisön ottamalla maukkaan 0-2 voiton. Nyt Tarmo palaa tapahtumapaikalle mielessään tietenkin voiton uusiminen.

Edellisessä ottelussaan Karhu haastoi hyvin Räpsän ja nappasi sarjakärjeltä pisteen 1-2 päättyneessä kohtaamisessa. Karhu tehtaili vahvat 21 kolmostilannetta Räpsää vastaan, kun Tarmo onnistui omassa Räpsä-kohtaamisessaan pääsemään vain viiteen kolmostilanteeseen.

Tuimaa taistelua luvassa siis Kauhajoen pesäpallostadionilla torstai-iltana klo 18 alkaen.