Sunnuntaina 28.6.2020 klo 13.00

Tarmo - Nurmon Jymy

Tarmo - Nurmon Jymy 2-0, (6-4, 10-4)

Raportti

Tarmo jatkoi väkeviä otteita supersunnuntain ensimmäisessä ottelussa Nurmon Jymyä vastaan. Ensimmäinen jakso kirjattiin Tarmolle juoksuin 6-4 ja toinen jakso varsin selvin luvuin 10-4. Täydet sarjapisteet jäivät Ikaalisiin ja Tarmo siirtyi lohkon piikkipaikalle. Toki suurimmalla osalla joukkueista on pelattuna vasta yksi ottelu, ja Ylihärmän Pesis-Junkkareiden kauden ensimmäinen ottelu on tulevana keskiviikkona.

Ottelun juoksutehtailun aloitti Tarmo ensimmäisen vuoroparin lopettavalla vuorolla. Ensimmäisestä juoksusta vastasi varsin tuttu parivaljakko, kun Katariina Brandstaka löi Eveliina Yrjölän kotiin. Ottelussa erinomaisia otteita esittänyt Minna Siljamäki vastasi Tarmon kahdesta seuraavasta juoksusta lyöden kotiin sekä Sanna Aholan että Jenna Peuramäen.

Vierailijoiden Emmi Vasikkaniemi onnistui lyömään itsensä kunnarin arvoisesti aina kolmospesälle asti ja kavensi lukemiksi 3-1. Kaiken kaikkiaan Tarmo oli kuitenkin ensimmäisellä jaksolla parempi joukkue. Nurmon Jymyn ulkopeli haparoi ajoittain, joka antoi Tarmolle hyviä juoksupaikkoja. Neljännen vuoroparin aloittavalla Jymyn Minna Virtanen löi Aino Laaksoharjun kotiin, mutta taululle jäi lukemat 6-4, eikä Tarmon tarvinnut enää asettua lyöntivuoroon.

Toisella jaksolla Tarmo jatkoi varmoja otteitaan ja onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Eveliina Yrjölällä juoksu kulki erinomaisesti ja saldona olivat hurjat kuusi tuotua juoksua. Etenkin toisella jaksolla Essi Leppänen teki kovaa jälkeä ja ottelun kokonaistehoiksi kertyi kolme lyötyä ja kaksi tuotua juoksua. Katariina Brandstaka heilutti jälleen mailaa kovilla tehoilla lyöden Tarmolle viisi juoksua. Eipä jäänyt monesta sentistä kiinni myöskään Katariinan kauden ensimmäinen tuotu juoksu, mutta sen saalistaminen siirtyi vielä seuraavaan otteluun.

Toisen jakson neljännen aloittavan vuoroparin jälkeen taululla oli tylyt lukemat 10-0. Kuten tiistain ottelussa, myös tänään vierailijat saivat aivan loppumetreillä pienoista kiriä aikaiseksi, mutta se kiri päättyi kuitenkin neljän juoksun kohdalla. Tämän kirin ykkösnaisena toimi Nurmon Netta Piirainen, joka löi Emmi Vasikkaniemen kotiin ja itsensä kolmospesälle. Tämän jälkeen vielä Minna Virtanen kotiutti Piiraisen, ja lopulta toisen jakson päätöslukemiksi muodostui 10-4.

Tällä hetkellä Tarmon naisten peli kulkee varsin mallikkaasti ja koko ajan nousujohteisesti. Myös Ikaalisten pesäpalloväki on herännyt kesään todella mahtavasti, ja ihmisiä on ollut kesän otteluissa mukavasti paikalla. Ottelun katsojaluvuksi kirjattiin 160. Nyt kun naisten suomensarjaa on pelattu eri puolella Suomea yhteensä 20 ottelua, niin vain muutamassa pelissä on ollut tätä suurempia katsojalukuja. Tämän hetken piikkipaikkaa katsojaluvuissa pitää ottelu Ylivieska-Oulainen, jossa katsojia oli 193.

Tarmon naisten ottelut jatkuvat viikon kuluttua, ja tuolloin määränpäänä on Seinäjoki. Seinäjoen Maila-Jussit vastaan Tarmo alkaa klo 13.00. Seuraavan kerran naiset nähdään kotikentällä tositoimissa tiistaina 7.7. kun Ylihärmän Pesis-Junkkarit saapuvat Ikaalisiin.

Otteluisäntänä ottelussa oli Magic Cloud Oy.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon kausi jatkuu huomenna sunnuntaina kotiottelun merkeissä. Klo 13 alkavassa pelissä vastaan asettuu Nurmon Jymy. Ottelua päästään taas nauttimaan hienossa säässä, joten odotammekin kentälle katsojia jälleen runsaasti.

Avausottelussa tiistaina Tarmo kaatoi Kankaanpään Mailajuniorit 1-0 ja nappasi kaksi sarjapistettä. Huominen ottelu on nurmolaisille kauden avauspeli. Tarmon lisäksi avausvoitot länsilohkossa ovat tähän mennessä ehtineet nappaamaan Ruoveden Pirkat, Lapuan Virkiä ja Ilmajoen Kisailijat.

Kaudella 2018 Tarmo ja Nurmon Jymy pelasivat samassa lohkossa, mutta viime kaudella erilaisen lohkojaon myötä joukkueet eivät pelanneet samassa lohkossa, eikä keskinäisiä otteluita näin ollen ollut. Kauden 2019 päätteeksi nurmolaiset jäivät keskilohkon viimeiselle sijalle.

Harjoituspelit mukaan lukien Tarmo porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa. Kesän otteluissa pelin taso on selvästi kehittynyt koko ajan oikeaan suuntaan, ja huomenna tultaneenkin näkemään jälleen tähän mennessä parasta Tarmon pelaamista tänä kesänä.

Heti näin alkukaudesta useampikin Tarmon pelaajista on sairastuvalla, mutta siitä huolimatta Tarmo lähtee huomiseen otteluun erittäin iskukykyisellä kokoonpanolla. Sarjan avausottelussa Katariina Brandstaka ja Sanna Ahola löivät valtaosan Tarmon juoksuista. Mielenkiinnolla odotamme, ketkä tulevat olemaan huomenna parhaita onnistujia mailan varressa.

Naisten ottelu Tarmo vastaan Nurmon Jymy huomenna sunnuntaina klo 13 alkaen. Liput 5€ ja alle 15-vuotaat maksutta. Sunnuntaina myös Tarmon miesten joukkue pelaa Ikaalisten pesäpallokentällä, kun Tarmo kohtaa Lammin Lujan klo 17 alkaen. Kentällä on siis luvassa pesäpalloa koko päivän.

Kahden ottelun supersunnuntaina myös kentän kioski palvelee laajalla tuotevalikoimalla. Perinteisen makkaran lisäksi kioskilta saa muun muassa herkullista kinkkupiirakkaa, wrappejä, suklaamuffineja ja vohveleita. Kuumassa säässä myös kylmät juomat ja jäätelöt maistuvat varmasti!

Otteluisäntänä Magic Cloud.

Tervetuloa mukaan nauttimaan!