Keskiviikkona 1.7.2020 klo 18.00

Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää - Tarmo

Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää - Tarmo 1-2, (5-3, 4-5, 0-1)

Raportti

Tarmon miehet saivat tehdä täyden päivätyön vierasottelussa Järvenpäässä. Kinnarin Pesis 2006 laittoi Tarmon koville, mutta lopulta supervuoroparin jälkeen Tarmo nappasi voiton. Loppulukemat keskiviikkoillassa olivat 1-2 (5-3, 4-5, 0-1).

Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa Tarmo hallitsi kentän tapahtumia ja vei pisteet selvin numeroin. Ensimmäinen vieraspeli oli toisenlainen, ja järvenpääläiset haastoivat Tarmon kovan miehistön toden teolla.

Ottelun ensimmäiset juoksut löi kotijoukkue. Ensimmäisestä juoksusta vastasi kaksikko Eetu Ojala ja Teemu Vuoristo. Seuraavaksi taitojaan esittelikin sitten jo pitkän linjan lyöntimies Riku Tainio, joka löi Anttoni Jokisen kotiin ja taululle 2-0 lukemat. Kolmannessa vuoroparissa myös Tarmo alkoi päästä tulostaululle. Joni Aallon, Joona Anttilan ja Samu Saarisen lyönneillä Tarmo siirtyi johtoon.

Tarmo kuitenkin koki kauden ensimmäisen jaksotappion, kun Riku Tainio ja Joonas Kaarela löivät järvenpääläisille kolme juoksua lisää ja näin ensimmäinen jakso kirjattiin Kinnarin Pesikselle juoksuin 5-3.

Toisella jaksolla joukkueet löivät juoksuja aivan tasatahtiin, kunnes kolmannessa vuoroparissa Tarmo sai napattua kolmen juoksun mittaisen etumatkan. Viimeisessä vuoroparissa kotijoukkue kiri vielä aivan kantaan, mutta jaksolukemat 4-5 tiesivät sitä, että ratkaisua lähdettiin hakemaan supervuoroparista.

Järvenpääläiset aloittivat supervuoron lyönnit, mutta eivät päässeet taululle. Tarmo pääsi nappaamaan kauden kolmannen voiton, kun Joni Aalto löi Henri Kulmalan kotiin.

Tarmo on nyt kerännyt kolmesta ottelusta yhteensä 8 sarjapistettä ja jatkaa etelälohkon kärjessä. Jokioisten Koetus on aloittanut kauden myös tappiotta ja kahden pelin jälkeen joukkueella on kasassa 6 pistettä. Keskiviikon toisessa etelälohkon ottelussa Pöytyä nappasi supervuoroparin jälkeen voiton Helsingin Puna-Mustista. Näin melko yllättäen helsinkiläisillä on kahden ottelun jälkeen koossa vasta yksi piste.

Tarmolla on nyt luvassa kymmenen päivä tauko, ja seuraava ottelu on luvassa 11.7. Tuolloin Tarmo matkaa Jokioisille ja siellä vastassa Jokioisten Koetus Juniorit.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon miesten joukkueen kauden kolmas ottelu pelataan Järvenpäässä, kun keskiviikkona 1.7. ottelua isännöi Kinnarin Pesis 2006. Isäntäjoukkueelle peli on kauden avausmittelö. Pallo nousee ilmaan klo 18 alkaen.

Tarmo on aloittanut kautensa erittäin vakuuttavasti. Ensimmäisessä ottelussa Turku-Pesis kaatui näytöstyyliin ja seuraavassa pelissä Tarmo takoi Lammin Lujaa vastaan tylyt lukemat taululle. Kinnarin Pesis lähtee kauteen isoilta osin samalla rungolla, kuin millä se pelasi viime kaudella. Viime kesänä järvenpääläiset sijoittuivat lohkossa sijalle kuusi. Sijoituksessa Tarmoon oli eroa vain kaksi pykälää, mutta pisteissä eroa oli puolet: Tarmon pistesaldo oli 30 ja Kinnarin Pesiksellä 15.

Viime kaudella Tarmo voitti joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset. Järvenpäässä pelattu ottelu venyi aina kotiutuslyöntikisaan, jonka jälkeen Tarmo kuittasi voiton. Ikaalisissa pelattu ottelu puolestaan päättyi Tarmon 1-0 voittoon. Vaikka Tarmo molemmat ottelut voittikin, antoivat järvenpääläiset siis kelpo vastuksen. Olisiko Järvenpää tällä kaudella ensimmäinen joukkue, joka pystyisi Tarmolle laittamaan kampoihin?

Järvenpääläisistä erityistä huomiota kannattaa kiinnittää suomenmestaruudenkin voittaneeseen Riku Tainioon. Vaikka ikää on miehellä jo hieman kertynyt, niin lyönti on edelleen iskussa. Viime kaudella Tainio tempoi mailan varressa hurjat 59 juoksua.

Tarmo vastaa kovaan lyöntivoimaan etunenässä Samu Saarisen ja Juho Ammesmäen johdolla. Tämä kaksikko on kauden kahteen ensimmäiseen peliin pommittanut jo 20 juoksua.

Jännittävä pesäpalloilta luvassa siis huomenna keskiviikkona Järvenpäässä klo 18 alkaen. Jos olet Järvenpään suunnassa liikenteessä, niin otapa osoitteeksi Juholanmäen kenttä!