Tiistaina 9.6. klo 18

Tarmo - Kauhajoen Karhu

Raportti

Kauhajoen Karhu ei pysynyt Tarmon kyydissä vaan kotijoukkue nappasi runkosarjan päätösottelusta voiton lukemin 2-0 (3-1, 11-1). Voiton myötä Tarmo nappasi lounaislohkon kolmannen sijan ja lähtee hyvistä asetelmista välieräotteluihin.

Sanna Ahola oli tänään mukana hutunkeitossa kolmattatoista kertaa ja nappasi voiton numero 10. Tämä oli kauden kovin lukema ennen Kokemäen Riina Urpilaista, joka otti runkosarjassa yhdeksän hutunkeiton voittoa.

Karhun ottelu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäinen juoksu Tarmolle tuli vapaataipaleen turvin ja toista juoksua siivitti harhaheitto. Tarmon ainoa lyöty juoksu jaksolla oli Tiina Mäkelän käsialaa Jaana Harjusen ollessa tuojana.

Ensimmäisellä jaksolla Tarmon peli oli hieman hermostunutta. Kumpikaan joukkue ei yltänyt sisäpelissä parhaimpaansa. Ulkopelissään Tarmo oli vierasjoukkuetta napsun verran paremmin pelin päällä ja se riitti jaksovoittoon.

Toisella jaksolla Tarmon lyöntipeli rullasi ajoittain erinomaisesti. Etenkin toinen vuoropari oli Tarmon näytöstä.

Jos ensimmäisellä jaksolla Jenna Ala-Rantalalla eivät lyönnit vielä aivan täysin onnistuneet, niin toisella jaksolla naisen maila oli kuumana. Jenna löi ensimmäisessä ja toisessa vuoroparissa Tarmolle kolme juoksua putkeen, ja tämän myötä Karhun selkäranka alkoi taipua.

Myös Katariina Brandstaka ja Tiina Mäkelä ottivat tänään roolia mailan varressa. Yhteensä mainittu kolmikko löi Tarmolle kymmenen juoksua.

Tarmon ykköskärki Amanda Heino jäi tämän päiväisessä ottelussa vasta toista kertaa tällä kaudella ilman tuotuja juoksua. Siitä huolimatta Amanda nappasi lounaislohkon voiton tuotujen juoksujen määrässä, yhteensä 34 tuotua juoksua.

Tänään siskokset Henna Vistinmäki ja Vissy Ahola sekä Jaana Harjunen olivat tuoduissa juoksuissa ykkösnimiä. Kullakin kolme tuotua juoksua.

Katariina Brandstaka pokkasi lohkon kärkipaikan lyötyjen juoksujen tilastossa. Yhteensä Katalle kertyi runkosarjassa 41 lyötyä juoksua.

Toisen vuoroparin jälkeen ottelun loppu oli kosmetiikkaa ja Tarmo marssi helppoon jaksovoittoon. Karhu ei onnistunut kauden aikana nappaamaan Tarmolta pistettäkään vaan pinnat jäivät ikaalilaisille puhtaasti 12-0.

Lounaislohkon voiton nappasi Hämeenkyrön Räpsä ja kakkoseksi sijoittui Laitilan Jyske. Kun Kokemäen Kova-Väki nappasi voiton Porin Pesäkarhuista, nousi Tarmo hienosti lohkon kolmossijalle. Pesäkarhut puolestaan päätyivät lohkon sijalle neljä. Näin ollen pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparit ovat Räpsä-Pesäkarhut sekä Jyske-Tarmo. Tarmo ei lopulta jäänyt lohkon kakkospaikastakaan kuin kaksi pistettä.

Välierät alkavat lauantaina ja tuolloin Tarmo matkaa Laitilaan. Sarjan seuraava ottelu pelataan heti perään sunnuntaina Ikaalisissa. Mikäli sunnuntain jälkeen voitot ovat tasan, haetaan ratkaisu kolmannesta ottelusta, joka pelataan keskiviikkona.

Tarmo pelasi hienon runkosarjan, ja pitkän tauon jälkeen Tarmottaret pelaavat pudotuspeleissä. Kauden jännittävimmät ottelut ovat siis vielä edessäpäin. Ottelut Jyskettä vastaan tulevat varmasti olemaan hienoja kamppailuja. Nähdään kentillä!

Ottelutilastot

Ennakko

Tiistaina pelataan täysi ottelukierros. Runkosarjan päätöskamppailussa Tarmo kohtaa Kauhajoen Karhun. Ottelu Ikaalisten pesäpallokentällä alkaa klo 18.

Suomensarjan lounaislohkon runkosarja huipentuu tiistaina, kun kaikki joukkueet pelaavat samaan aikaan. Ikaalisiin saapuu Tarmolle varsin tuttu vastustaja. Tarmo ja Karhu kohtaavat nyt neljättä kertaa kuluvan kauden aikana.

Tarmo on poistunut kaikista kolmesta ottelusta täyden pistepotin kera. Aiempien kohtaamisten juoksuero on Tarmolle varsin hyvä 47-22. Ottelun lopputuloksesta riippumatta kauhajokelaiset tulevat sijoittumaan lohkossa seitsemänneksi.

Ikaalilaisittain ottelussa riittää jännitettävää. Tällä hetkellä Tarmolla on pisteitä koossa 23 ja lohkon neljäs sija. Kolmannella sijalla olevilla Pesäkarhuilla on yksi piste enemmän. Pesäkarhujen viimeinen ottelu on Kokemäellä Kova-Väkeä vastaan.  Mikäli Tarmo ottaa omasta ottelustaan yhden pisteen enemmän, kuin Pesäkarhut omastaan, sijoittuu Tarmo lohkon kolmanneksi.

Tiistain kaksi muuta ottelua ovat Jyske vastaan Fera sekä Manse PP vastaan Räpsä. Näistä joukkueista ainoastaan Feralla on panosta lohkosijoituksen näkökulmasta. Tällä hetkellä raumalaiset ovat viidennellä sijalla tasapisteissä Kova-Väen kanssa.

Tule mukaan kannustamaan Tarmon naiset tärkeään voittoon Karhusta. Tarmon kamppailut tulevat jatkumaan lauantaina välierän ensimmäisen ottelun merkeissä. Välierävastustaja selviää, kun runkosarja saadaan paketoitua. Palloa ilmaan tiistaina Kyrösjärven rannalla klo 18 alkaen!