Lauantaina 1.8.2020 klo 13.00

Hyvinkään Tahko - Tarmo

Hyvinkään Tahko - Tarmo 1-2, (6-2, 0-16, 1-2)

Raportti

Tarmon miehet pelasivat nousujohteisen ottelun Hyvinkäällä. Tahkon nuori joukkue pääsi yllättämään Tarmon ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla Tarmon kone käynnistyi jälleen täyteen iskuunsa. Toista kertaa Tällä kaudella Tarmo joutui hakemaan voittoa supervuoroparista, jonka jälkeen voitto lähtikin Ikaalisiin lukemin 1-2 (6-2, 0-16, 1-2).

Tahko oli liikenteessä varsin nuorella joukkueella ja kokoonpanossa oli mukana niin B- kuin C-ikäisiäkin pelaajia. Tahko sai otteluun erinomaisen alun ja heti ensimmäiseen vuoropariin joukkue sai lyötyä taululle 3-0 johtolukemat.

Ensimmäisen jakson aikana Tarmon lyöntipelistä puuttui kovin terävyys. Kolmannessa vuoroparissa isäntäjoukkue pääsi karkaamaan jo 6-0 jaksojohtoon.

Tarmon 6-1 kavennusjuoksu tuli vapaataipaleen turvin. 6-2 kavennusjuoksusta vastasi Joni Aalto, jonka lyöntiä Tahkon kopparit eivät onnistuneet saamaan kiinni ja Ville Haapamäki toi juoksun. Tämän enempää kuitenkaan jakson aikana ei juoksuja nähty ja hieman yllättäen isäntäjoukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä lukemin 6-2.

Tarmolta puuttui ottelussa muutama runkopelaaja, jotka olivat Kankaanpään Mailan Superpesis-otteluohjelman vuoksi estyneitä pelaamaan ottelussa. Päivän ottelussa Tarmo jokeriosastolla nähtiinkin Juho Ammesmäen lisäksi Jesse Valve sekä Tarmo kakkospelinjohtaja Mara Mäkinen.

Toiseen jaksoa Tarmo tuli aivan uudella ilmeellä. Tarmo juoksukarkelot aloitti Juho Ammesmäki, joka löi taululle 0-2 lukemat. Juoksujen tuojina olivat Joe Vartiamäki ja Joni Aalto. Tämän jälkeen kentällä nähtiin jälleen tuttu ja lyöntivoimainen Tarmon joukkue, joka teki kakkosjakson aikana Tahkon ulkokentästä reikäjuustoa.

Myös Tarmon ykköslyöjä Samu Saarinen esitteli jälleen ottelussa lyöntitaitojaan. Tahkon takakenttä oli voimaton Samun lyönnin edessä ja nopeasti taululla komeili jo 0-8 lukemat. Jakson viimeiseen vuoropariin Juho Ammesmäki täräytti vielä pajatson tyhjäksi ja Tarmo vei toisen jakson nimiinsä tyylikkäin 0-16 lukemin.

Ottelun loppuvaiheilla myös Mara Mäkinen intoutui esittelemään upeita syöksyjä.

Tarmon erinomaisen toisen jakson jälkeen jatkettiin supervuoropariin, jossa lyönnit aloitti kotijoukkue Tahko. Jaakko Kujanpään lyönnillä Lauri Kosonen pääsi tuomaan 0-1 johdon. Tilanteessa oli ainekset pahempaakin, mutta Tarmo sai kuin sakin tehtyä pallon kolmospesälle, jonka myötä taululle saatiin kolmas ruksi juuri ennen kuin Tahkon toinen etenijä ennätti kotipesään.

Tarmon tasoitus supervuoroparissa nähtiin harhaheiton myötä, kun Eelis Uusitalo toi tilanteeksi 1-1. Ottelun ratkaisu nähtiin Miro Mäkisen mailasta, ja tuojana oli Joe Vartiamäki.

Mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen ottelun voitto kirjattiin Tarmolle lukemin 1-2 ja myös ottelun pisteet jaettiin samassa suhteessa. Ottelu osoitti jälleen sen, että vaikka Tarmo lopulta oli selkeästi parempi joukkue ottelussa, niin pieniinkään lepsuiluihin ei ole varaa.

Seuraavassa ottelussa viikon kuluttua sunnuntaina Tarmolle saapuu vieraaksi Espoon Otakoppi. Tarmo lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta tärkeää on, että asenne on heti ensimmäisestä vuoroparista alkaen kohdillaan.

Voiton myötä Tarmo on käytännössä jo lähes varma joukkue jatkamaan pudotuspeleihin. Myös kotiedussa ollaan vahvasti kiinni, vaikka Järvenpää nappasikin tänään täydet pisteet ottelustaan Pomarkkua vastaan. Runkosarjaa on Tarmolla jäljellä kaksi ottelua, ja seuraavan kerran Tarmo on siis tulessa kotikentällään sunnuntaina 9.8. klo 15, kun vastaan asettuu Espoon Otakoppi.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon miehillä on runkosarjaa jäljellä kolmen ottelun verran. Huomenna lauantaina joukkue kohtaa Pihkalan pesäpallostadionilla Hyvinkään Tahkon. Ottelu alkaa klo 13.

Tarmo johtaa suomensarjan etelälohkoa, kun seitsemän pelatun ottelun jälkeen joukkueella on koossa 19 sarjapistettä. Tarmolla on huomenna mahdollisuus varmistaa paikka jatkopeleihin. Voiton myötä jatkopaikan voitaisiin todeta olevan jo lähes varma, mutta mikäli Pöytyä nappaa voiton Turku-Pesiksestä, niin tilanteet jäävät vielä hieman avoimiksi.

Tällä hetkellä todennäköisin parivaljakko pudotuspeleihin on Tarmo ja Kinnarin Pesis Järvenpäästä. Tarmo on voittanut tällä kaudella kaikki ottelut, mutta juuri järvenpääläiset onkin ainoa ryhmä, joka on saanut vietyä pelin Tarmoa vastaan supervuoropariin saakka.

Huomisen vastustaja Tahko on tällä hetkellä lohkon sijalla kuusi, ja pisteitä joukkueella on koossa 12. Mikäli Tahkon onnistuisi voittaa Tarmo, olisi myös hyvinkääläisillä edelleen mahdollisuudet päästä jatkopeleihin. Kaiken kaikkiaan sarjatilanne on kärjen osalta edelleen varsin tasainen.

Eilisessä ottelussa Tahko kohtasi Pöytyän Urheilijat, ja tästä kamppailusta Pöytyä nappasi mukaansa täyden pistepotin. Tätä edeltävä Tahkon ottelu oli Jokioisten Koetuksen Junioreita vastaan, jossa Tahko järjesteli kunnon juoksujuhlat. Tahkon Jaakko Kujanpää, Luka Raesmaa ja Samu Kyhyräinen tempaisivat kunnarit mieheen ja Ville Rämet täräytti kunnareita kaksin kappalein. Päivän kunnon osuessa kohdilleen lyöntivoimaa joukkueesta siis löytyy.

Tahkon etenijäpuolella huomio puolestaan kiinnittyy eniten joukkueen sieppariin, Elmo Peltoseen.

Isoon rooliin ottelussa noussee Tahkon ulkopeli. Mikäli tahkolaisten ulkokenttä pystyy pelaamaan hyvän ottelun Tarmon kovalyöntisiä miehiä vastaan, voi ottelusta tulla varsin jännittävä. Jos taas Tarmo pääsee jälleen tykittämään kovalla kalustollaan vastustajan ulkokentän reikäjuustoksi, voi jälki olla rumaa.

Loppukesä lähestyy ja panokset kovenevat. Tarmo taistelee lohkovoitosta, ja Tarmon pelaajat hamuavat liki kaikkien tehotilastojen voittoja. Iskeekö Samu Saarinen jälleen kourallisen juoksuja? Tuoko Eeli Uusitalo vai Henri Kulmala huomenna enemmän juoksuja? Liikuttaako Joe Vartiamäki jälleen Tarmon etenijöitä upeilla lyönneillään? Kaikki tämä selviää huomenna lauantaina, kun ottelu Hyvinkäällä alkaa klo 13!