18.5. Tarmo - Laitilan Jyske

Ikaalisten Tarmo - Laitilan Jyske 1-2 (13-3, 3-5, 1-2)

Raportti

Tarmo aloittaa ottelun Laitilaa vastaan hurjalla iskulla, ja karkaa heti ensimmäisessä vuoroparissa peräti 8-1 johtoon. Loistavan avausjakson jälkeen Tarmon ote kuitenkin kirpoaa, ja vieraat vievät voiton kirvelevästi lukemin 1-2.

Ottelun avausjuoksusta vastaa vierailijoiden Vilma Astila lyöjänä ja Eerika Koski tuojana. Tarmon ensimmäisessä sisäpelivuorossa tahti on suorastaan säkenöivää. Väkevää kauden alkua pelaava Rebekka Muona heiluttaa tahtipuikkoa ja kun vielä vierailijat hieman ulkopelissään kompastelevat, niin tilanne on hetkessä Tarmolle 5-1. Tämän jälkeen Minna Siljamäki pamauttelee Muonan ja Essi Leppäsen kotiin, ja tilanne jo 7-1. Lopulta Tarmo vie ensimmäisen jakson näytöstyyliin lukemin 13-3.

Tauon aikana kuitenkin Tarmo kadottaa hyvän sisäpelin rytmin ja vierailijat ottavat pelin hallinnan itselleen. Esteri Kalliomäki näyttää, että luonnistuu se sisäpeli Jyskeeltäkin ja heti toisen jakson alkuun vierailijat ottavat 0-4 johdon. Neljännessä vuoroparissa Tarmon Katariina Brandstaka kotiuttaa sekä Eveliina Yrjölän että Sanna Aholan, mutta kokonaisuudessaan tarmolaisten tekeminen jää jotenkin piippuun. Toinen jakso kirjataan Jyskeelle lukemin 3-5.

Tarmo aloittaa supervuoroparin sisällä ja Eveliina Yrjölä tuo Tarmolle 0-1 johdon. Samassa rytäkässä Sanna Ahola painelee vierailijoiden avustuksella jo kolmospesälle, mutta kunnarin arvoisesta juoksusta huolimatta tulostaululle ei tämän enempää päästä. Lisäjuoksu jää pariinkin otteeseen aivan hiuskarvan varaan, kun pallot napsahtavat kotipesään hieman ennen tarmolaisia.

Jyskeen sankariksi nousee lopulta Nea Nyholm, jonka lyöntivuorolla sekä Ilona Hakoniemi että Pinja Toivonen tuovat juoksut, kun pallo karkaa tarmolaisilta kakkospesän taakse.

Ottelun jälkeen tunnelmat ovat vaisut ja kaksijakoiset. Ottelun huikea alku kääntyy kirvelevään tappioon ja Tarmon on tyytyminen yhteen pisteeseen. Tarmon naiset kuitenkin näyttävät jälleen, että ratkaisuvoimaa joukkueesta löytyy, kun vain tekeminen saadaan pidettyä kasassa.

Vaisusta lopusta huolimatta Tarmosta voi nostaa esiin monia onnistumisia. Rebekka Muona jatkaa hyviä otteita lautasen äärellä, ja kun siihen lisätään 1+3 lyötyä juoksua ja 2 tuotua juoksua, niin kokonaisuus on melkoisen kova. Jenna Kansikkaan saldo 1+1 lyötyä, 4 tuotua ja kärkilyönnit 8/9. Ulkopelissä kolmoskoppari Jenna Peuramäki on jälleen itse varmuus. Kuten jo viime kesänä saimme nähdä, kapteeni ei takakentällä juuri virheitä tee.

Tämän viikon kahden ottelun jälkeen Tarmo pääsee hetkeksi aikaa hiomaan taktisia kuvioita, kunnes seuraava ottelu koittaa ensi viikon sunnuntaina 26.5. Tuolloin Tarmo jatkaa edelleen kotiottelulla, kun vastaan saapuu Loimaan Palloilijat.

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmon naisten toiseen otteluun saadaan vieraita Laitilasta, kun lauantain päiväpeli Ikaalisten pesäpallokentällä Laitilan Jyskettä vastaan alkaa klo 15. Tarmo aloitti kautensa torstaina vakuuttivalla otteilla, kun Porin Pesäkarhut kaatuivat lukemin 2-0.

Kauden avausottelussa Tarmon Katariina Brandstaka takoi peräti viisi juoksua. Mielenkiinnolla odotamme, millaista mailatyöskentelyä Katariinalta näemme Jyskettä vastaan. Rebekka Muona pokkasi avausottelusta Tarmon kakkospalkinnon hyvällä lukkaripelillään sekä kahdella tuodulla juoksulla.

Laitilalla on kaudelta jo kaksi ottelua takana. Kauden avausottelun Jyske hävisi Ruoveden Pirkoille lukemin 0-1. Toisessa ottelussa Jyske kohtasi Porin Pesäkarhut, ja tuosta ottelusta Jyske kävi hakemassa 0-1 vierasvoiton. Laitilan joukkueesta katseet kannattaa kohdistaa etenkin Viivi Varjoon. Jyskeen kauden avauksessa Varjo takoi kaikki joukkueensa juoksut, yhteensä hurjat 1+6 lyötyä. Toisessa ottelussa joukkueesta löytyi onnistujia laajemmallakin rintamalla, mutta Varjon kahden ottelut lyödyt nyt 1+8, sekä lisäksi yksi tuotu juoksu.

Luvassa on takuuvarmasti jännittävä ja mielenkiintoinen ottelu. Nyt kannattaa lähteä nauttimaan alkukesän upeasta auringosta Ikaalisten pesäpallokentälle. Pallo nousee ilmaan klo 15 alkaen!