Sunnuntaina 16.8.2020 klo 15.00

Tarmo - Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää

Tarmo - Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää 2-0, (18-1, 3-1)

Raportti

Tarmon miehet jatkoivat ensimmäisessä finaaliottelussa siitä, mihin joukkue runkosarjassa jäi. Joukkue vei ensimmäinen jakson suvereenisti, eikä järvenpääläinen Kinnarin Pesis 2006 pystynyt vastaamaan Tarmon kovaan lyöntipeliin. Toinen jakso oli ensimmäistä tasaisempi, mutta ottelun voitto kirjattiin Tarmolle vakuuttavan pelin jälkeen numeroin 2-0 (18-1, 3-1).

Etelälohkon ensimmäinen finaaliottelu pelattiin upeassa säässä. Ottelun lyöntipelin aloitti vierailijajoukkue Kinnarin Pesis, mutta Tarmon vakuuttava ulkopeli ei päästänyt vastustajaa kertaakaan etenemään edes kolmospesälle asti.

Kun tarmolaiset pääsivät tarttumaan mailaan, oli jälki heti alusta alkaen todellista tykitystä. Alkutahdit taululle iski Joona Anttila, joka löi Tarmon ykköskärjen Eeli Uusitalon kotiin. Tämän jälkeen Tarmo rallatteli heti ensimmäiseen vuoropariin taululle vakuuttava 5-0 lukemat.

Toiseen vuoropariin KiPe pääsi taululle Jussi Alatalon lyömällä ja Tuukka Mansikkamäen tuomalla juoksulla. Tämä jäi kuitenkin joukkueen ainoaksi juoksuksi koko jaksolla. Tarmon koko miehistö esitteli ensimmäisellä jaksolla toinen toistaan upeampia lyöntejä. Toisessa vuoroparissa Juho Ammesmäki löi pallon komeasti Kyrösjärven rantamaisemiin, ja tällä lyönnillä sekä Mika Ilkko että Rasmus Paananen juoksivat kotiin ja jaksotilanteeksi 7-1.

Kolmannessa vuoroparissa Topi Moisio löi komeasti kakkospuolelta palloa karkuun. Ville Haapamäki toi kakkospesältä asti Tarmon kahdennentoista juoksun ja kunnarikin oli lähellä, mutta Topi ei kuitenkaan kakkospesää pidemmälle lähtenyt. Hei seuraavalla lyönnillä Mika Ilkko löi kakkospuolelta siepparin räpylän kautta pallon läpi ja Moisio toi juoksun kotiin ja Ilkko kiersi kentän kunnarin arvoisesti. Lyönnin jälkeen tuomaristo kokoontui keskustelemaan, osuiko lyönti räpylään, sillä ilman räpyläosumaa lyönti olisi ollut laiton, mutta räpyläkosketuksen myötä lyönti oli kentässä.

Lopulta hurlumhei-jakso kirjattiin Tarmolla käsittämättömin lukemin 18-1. Vierasjoukkueen ulkokenttä ei yksinkertaisesti pystynyt vastaamaan Tarmon millimetrintarkkaan lyöntipeliin.

Toinen jakso alkoi olla jo finaalikamppailua parhaimmillaan. Lukemat pysyivät tasaisina ja tunnetta alkoi näkyä pelissä puolin ja toisin. Jakson lopulla joukkueet hakivat asetelmia jo keskiviikon seuraavaan kamppailuun. Toinen jakso kirjattiin Tarmolle juoksuin 3-1.

Tarmon kovimpina lyöjinä ottelussa Joona Anttila löi viisi juoksua, Juho Ammesmäki neljä juoksua, Samu Saarinen 1+3 juoksua ja Mika Ilkko 1+2 juoksua. Etenijäpuolella rintama oli myös totutun laaja. Kovimpina menijöinä olivat ykköskärjen Eeli Uusitalo ja Joe Vartiamäki, molemmilla neljä tuotua juoksua.

Tarmo pystyi pimentämään vierasjoukkueen kovat pelaajat ottelussa lähes täysin. Joukkueen ainoan lyödyn juoksun löi Jussi Alatalo. KiPen molemmat juoksut toi Tuukka Mansikkamäki, joista toinen tuli harhaheiton myötä.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Järvenpäässä ja tuolloin sarja on Tarmolle jo katkolla. Voitolla Tarmo selvittäisi tiensä ykköspesiksen nousukarsintaan. Mikäli Järvenpään onnistuu napata keskiviikkona voitto, ratkaistaan jatkoon menijä seuraavana keskiviikkona 26.8. Ikaalisissa.

Tarmo on viimeistään nyt antanut todellisen myrskyvaroituksen. Joukkueen otteita seurataan varmasti tarkasti myös Pohjanmaan suunnalla, sillä etelälohkon finaalien voittaja saa nousukarsinnoissa vastaansa voittajan parivaljakosta Vimpelin Veto ja Haapajärven Pesä-Kiilat.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Miesten suomensarjan etelälohkon ensimmäinen finaaliottelu pelataan huomenna sunnuntaina klo 15 alkaen Ikaalisten pesäpallokentällä. Ottelussa Ikaalisten Tarmo saa vastaansa Kinnarin Pesis 2006:n Järvenpäästä.

Tarmo ja KiPe06 kohtasivat runkosarjan ottelussa heinäkuun alussa. Kyseinen ottelu oli Tarmolle ehkä runkosarjan tiukoin ottelu. Isäntäjoukkue Järvenpää voitti ottelun avausjakson juoksuin 5-3. Toisen jakson voitto puolestaan kirjattiin Tarmolle juoksuin 4-5. Näin ollen ratkaisu haettiin supervuoroparista, jonka Tarmo voitti Joni Aallon lyömällä ja Henri Kulmalan tuomalla juoksulla 0-1.

Kyseissä ottelussa Järvenpään Riku Tainio esitteli lyöntitaitojaan lyömällä neljä juoksua. Sittemmin Tainio voitti koko etelälohkon lyöntitilaston yhteensä 35 lyödyllä juoksulla. Tätä miestä siis todellakin kannattaa seurata ottelussa.

Lyöntivoimaa ei puutu Tarmoltakaan. Heti Tainion jälkeen lyöntitilastossa tulivat Tarmon kaksikko Samu Saarinen ja Juho Ammesmäki.

Molemmilla joukkueilla on tuoda kentälle kovaa juoksuvoimaa. Tarmo iskee laajalla rintamalla, kun vauhtia ylläpitävät muun muassa Joe Vartiamäki, Eeli Uusitalo, Topi Moisio ja Henri Kulmala. Kinnarin Pesiksellä jalkoja löytyy myös laajalla rintamalla, kun vauhtia ylläpitää esimerkiksi Anttoni Jokinen, Eetu Ojala, Teemu Vuoristo ja Panu Pasanen.

Luvassa on varmasti erittäin jännittävä finaalisarja. Kinnarin Pesis oli Tarmon jälkeen selvästi lohkon toiseksi paras joukkue. Koko runkosarjan ainoan tappionsa järvenpääläiset kokivat Tarmoa vastaan.

Finaalit pelataan paras kolmesta menetelmällä. Ykköspesiskarsintoihin etenee siis ensiksi kaksi otteluvoittoa ottanut joukkue. Sunnuntain jälkeen seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Järvenpäässä. Mikäli keskiviikon jälkeen voitot ovat tasan, haetaan ratkaisu Ikaalisten pesäpallokentällä keskiviikkona 26.8.

Vuosi sitten Tarmon välieräottelu Loimaan Palloilijoita vastaan Ikaalisissa keräsi 156 katsojaa. Uskallamme luvata, että huomisessa ottelussa katsojamäärä tulee olemaan hurjasti suurempi. Tällä kaudella runkosarjaotteluissa kahdensadan katsojan raja rikottiin jo kolme kertaa. Huikean jännittävä finaaliottelu tullee siis keräämään varmasti huomattavan ison kotiyleisön Tarmon taakse. Toki toivotamme lämpimästi tervetulleiksi myös kaikki KiPe06-fanit Ikaalisiin Kyrösjärven rannalle. Kun sääennustekin lupailee täydellistä pesäpallosäätä, niin odottaa sopii mahtavaa urheilujuhlaa.

Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 15. Kentälle kannattaa kuitenkin saapua varmasti hyvissä ajoin ennakkoon nauttimaan nousevasta tunnelmasta, herkuttelemaan kioskin antimilla ja varustautumaan Tarmon fanituotemyynnin kautta. Lippujen hinnat pysyvät finaaliotteluissa samoina kuin runkosarjassa, eli 5€. Alle 15-vuotiaat pääsevät veloituksetta. Tarmon kausikortti on voimassa myös jatkopeleissä, eli kausarilla pääsee seuraamaan myös nämä trillerit!