Tiistaina 27.7. klo 18.00

Tarmo-Fera, Rauma

Tarmo - Fera, Rauma 1-2 (6-5, 0-8, 0-0, 1-2)

Raportti

Tarmo rakensi tiistai-illan helleotteluun upean trillerin. Fera voitti ottelun kotiutuslyöntien jälkeen lukemin 1-2 (6-5, 0-8, 0-0, 1-2), mutta Tarmon naiset saivat poistua kentältä päät pystyssä!

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen ja jännittävä näytelmä. Ensimmäisessä vuoroparissa Fera teki ottelun avausjuoksun. Tarmo kuitenkin kuittasi heti tasoittavassa vuoroparissa. Juoksun löi tänään erinomaisia otteita esittänyt Jenna Ala-Rantala, tuojana Sanna Ahola.

Toinen vuoropari eteni niin ikään tasatahtiin. Fera sai tehtyä kaksi juoksua, jotka Tarmo kuittasi omalla tasoittavalla vuorollaan. Jälleen asialla olivat Tarmon kovat lyöjät, tällä kertaa Tiina Mäkelä ja Katariina Brandstaka.

Kolmannessa vuoroparissa Fera sai jälleen kaksi juoksua taululle, ja tällä kertaa Tarmo ei saanut tasoittavalla kuitattua tilannetta. Sen sijaan Tarmo pelasi erinomaisesti neljännessä vuoroparissa, ja nollasi Feran lyöntivuoron.

Viimeisen tasoittava vuoro olikin sitten upea osoitus tarmolaisten taidoista ja periksiantamattomuudesta. Ensimmäisen kavennuksen löi Kaisa Koro ja toi Henna Vistinmäki. Tasoitusen puolestaan taiteilivat Elisa Jokinen ja Roosa Lehto.

Kahden palon tilanteessa Jenna Ala-Rantala asteli lyöntivuoroon Sannan ollessa kakkospesällä. Jennan toisen lyönnin näpyllä Sanna eteni kolmospesälle. Kolmannen lyönnin Jenna painoi tyylikkäästi kakkospuolelle, Sanna kotiin, ja upea jaksovoitto Tarmolle.

Tämä oli Feralle vasta toinen jaksotappio koko kauden aikana. Aiemmin ainostaan Laitilan Jyske on onnistunut voittamaan yhden jakson kotikentällään Feraa vastaan.

Toisella jaksolla Tarmo ei saanut samanlaista rytmiä ja Feran osaavat pelaajat saivat muutamia hyviä onnistumisia. Toinen jakso kirjattiin Feralle juoksuin 0-8.

Supervuoropari ei tuonut ratkaisua, sillä kumpikaan joukkue ei onnistunut pääsemään tulostaululle.

Kotiutuslyönneissä Tarmo aloitti lyönnit. Tarmo onnistui tekemään yhden juoksun Noora Kallin tuomana ja Kaisa Koron lyömänä. Feran lyönnit olivat kuitenkin hyviä ja Erica Rosendahlin ja Tiina Andreasenin hyvien lyöntien myötä kotiutuslyöntikisa kirjattiin Feralle 1-2.

Tappiosta huolimatta ottelusta jäi paljon hyvää käteen Tarmolle. Ensimmäinen jakso oli osoitus, että Tarmo pystyy pelaamaan sarjakärjen tasolla. Kolme nousua tappioasemasta rinnalle ja lopulta myös ohi, osoittaa sitä kanttia, jota tässä vaiheessa kautta pelaajilta vaaditaan.

Näistä asetelmista on erittäin mielenkiintoista lähteä kohti Kokemäkeä tulevana lauantaina. Kyseessä on iso ottelu ja tästä Tarmo lähtee hakemaan tärkeää voittoa. Kova-Väki oli edellisessä ottelussaan Kankaanpäätä vastaan avausjaksolla hieman yllättäin vaikeuksissa. Tämä jännäri luvassa Kokemäellä lauantaina jo klo 12 alkaen.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmo lähtee huomiseen otteluun kahden voiton putkessa. Vastaan asettuu kivenkova Rauman Fera. Kotiottelu alkaa Ikaalisten upealla kentällä tiistaina klo 18.

Fera on hallinnut lounaislohkoa mielin määrin ja on taulukon ykkösenä ilman ainuttakaan tappiota. Feran ja Tarmon kauden ensimmäinen kohtaaminen oteltiin kesäkuussa. Ensimmäisellä jaksolla Fera takoi tylyt lukemat taululle, mutta toisella jaksolla vääntö oli jo paljon tasaisempaa.

Feran kirkkaimpana tähtenä on loistanut Tiina Andreasen. Tässä onkin pelaaja, joka Tarmon on saatava ruotuun, jotta voitosta päästään taistelemaan.

Feran pelaajien kentänlukutaito on erinomainen. Ottelussa Tarmon ulkopelaajien on oltava erityisen tarkkana ja kommunikoinnin on toimittava.

Vaikka vastus on kova, on Tarmolla mahdollisuudet voittoon. Ulkopelissä sijoittuminen, räpylävarmuus ja heitot ratkaisevat. Koppareille peli on erityisen tärkeä. Feran kovat lyönnit tulevat pitämään takakentän kiireisenä.

Taistelu alkaa tiistaina klo 18. Myös anniskeluterassi on avoinna. Nyt kannattaa tulla nauttimaan, kun kelitkin ovat edelleen kohdillaan!