1.7. Porin Pesäkarhut - Tarmo

Porin Pesäkarhut - Ikaalisten Tarmo 1-0, (2-2, 14-10)

Raportti

Tarmo koki tänään kirvelevän tappion Porin Pesäkarhuja vastaan. Tarmon naisten peli ei tänään asettunut uomiinsa, ja kotijoukkue korjasi talteen kaksi sarjapistettä, Tarmon jäädessä kokonaan ilman sarjapisteitä. Ottelun loppulukemat kirjattiin lukemin 1-0 (2-2, 14-10).

Tarmo aloitti ottelun hapuilevalla ulkopelivuorolla. Heitot eivät tahtoneet osua osoitteisiinsa ja tuntui, että räpylän sijaan pallot napsahtelivat enemmän mainoskyltteihin. Illan emäntäjoukkue siirtyi vapaataipaleen turvin 1-0 johtoon. Toisessa vuoroparissa illan suurimpana tähtenä loistanut Pesäkarhujen Tiina Mäkelä löi Anna Ojalaisen kotiin vieden kotijoukkueen 2-0 johtoon. Toisessa vuoroparissa Tarmokin kuitenkin pääsi jo taululle, kun ensin Katariina Brandstaka löi Noora Kallin kakkoselta kolmosella, ja seuraavalla lyönnillä Noora tyylikkäästi kotiin. Kolmannessa vuoroparissa Jenna Peuramäki löi Sanna Aholan kotiin ja Tarmo nousi tasalukemiin. Hieman hermostuneen oloinen ensimmäinen jakso kirjattiin aikakirjoihin 2-2 tasatuloksella.

Tarmo aloitti toisen jakson hyvin, ja johti ensimmäisen vuoroparin jälkeen jaksoa 1-2. Toiseen vuoropariin Tarmo sai lyöntipelinsä rullaamaan erinomaisella tavalla. Tarmo takoi itsensä peräti 1-7 johtoasemaan. Ketsuppipullo näytti olevan auki, ja yleisö odotti Tarmon marssivan väkevään jaksovoittoon. Porilaiset eivät kuitenkaan vähästä hätkähtäneet. Toisen tasoittavalla vuoroparilla Pesäkarhujen sisäpeli sujui mallikkaasti, ja ero Tarmoon kaventui juoksu kerrallaan. Kolmanteen vuoropariin Tarmon sisäpeli hyytyi, ja lisäjuoksuja ei nähty. Kotijoukkue sen sijaan jatkoi hyviä otteitaan, ja kiipesi rinnalle ja ohi. Kolmannen vuoroparin jälkeen taululla lukemat 9-7.

Viimeiseen vuoropariin Tarmo sai kuin saikin taas muutamia hyviä onnistumisia ja hetken aikaa taululla nähtiin Tarmon johtolukemat 9-10. Viimeiseen tasoittavaan vuoropariin Pesäkarhut eivät kuitenkaan jättäneet mitään arvailujen varaan. Kaisa Viitala löi pallon kolmospuolelta läpi, ja juoksi tyhjän kentän läpi kolmospesälle. Tämän jälkeen pesät täyteen, ja Tiina Mäkelän lyömänä pallo kakkospuolelta maisemaan, ja pajatso tyhjäksi. Näin kirjattiin toisen jakson juoksut kotijoukkueelle lukemin 14-10.

Muutamia hyviä välähdyksiä lukuun ottamatta Tarmon peli oli tänään jotenkin hukassa. Pallo tuntui välillä polttelevan ja se viimeinen rutistus jäi uupumaan. Tappio on harmittava, sillä nämä pisteet olisivat perusvarmalla Tarmon tekemisellä olleet otettavissa mukaan Ikaalisiin. Taistelu pääsystä neljän parhaan joukkoon käy kuumana, ja seuraavat kymmenkunta päivää pääsemme vain vierestä seuraamaan, miten muiden joukkueiden keskinäiset ottelut menevät. Heti huomenna on luvassa mielenkiintoinen kamppailu, kun Rauma ja Hämeenkyrö iskevät yhteen.

Tarmon seuraava ottelu on luvassa perjantaina 12.7., kun kauden ensimmäisen fanibussin kyyditsemänä lähdetään kannustamaan Tarmon naisia Laitilaan. Joko sinä olet ilmoittautunut mukaan?

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmon naiset matkaavat tänään Poriin, jossa Tarmo kohtaa Porin Pesäkarhut. Supertärkeä ja varmasti mielenkiintoinen ottelu alkaa klo 18.00.

Illan ottelu on jälleen todella tärkeä Tarmolle. Joukkue lähtee vieraspeliin lohkon kolmannelta sijalta, kun pisteitä koossa on yhteensä 16. Tarmon takana sarjataulukossa kuitenkin on tiukka rypäs, kun toisistaan pisteen erolla Tarmon jälkeen hengittävät Rauma, Loimaa sekä Laitila. Ottelun vastustaja Pori majailee lohkon yhdeksännellä tilalla yhteensä viidellä sarjapisteellä.

Pori pelasi edellisen ottelunsa 26. kesäkuuta, jolloin se kohtasi vieraskentällä Kankaanpään. Ottelun ensimmäisellä jaksolla nähtiin melkoista juoksujuhlaa, ja jakso kirjattiin tasalukemin 8-8. Toisella jaksolla kuitenkin Kankaanpää meni menojaan, ja joukkue vei sen nimiinsä 12-2, ja koko ottelun näin ollen 1-0.

Tarmon naisethan puolestaan kävivät hakemassa huippujännittävästä Turun ottelusta kaksi sarjapistettä viime perjantaina. Aina kotiutuslyöntikisaan asti venynyt ottelu oli Tarmolta upea taisteluvoitto.

Tämän illan ottelussa tarvitaan jälleen taisteluhenkeä ja kurinalaista peliä. Vaikka sarjataulukkoa katsomalla Tarmo lähtee otteluun jälleen ennakkosuosikkina, tälläkään kertaa hyvänolon tunteeseen ei ole varaa, vaan oman pelin kautta on lähdettävä hyvää ottelusuoritusta rakentamaan. Pallo nousee ilmaan tänään siis Porissa klo 18.