Sunnuntaina 5.7.2020 klo 13.00

Seinäjoen Maila-Jussit - Tarmo

Seinäjoen Maila-Jussit - Tarmo 0-2, (1-6, 2-14)

Raportti

Tarmo kävi hakemassa täydet sarjapisteet kauden ensimmäisestä vierasottelusta. Seinäjoen Maila-Jussit jäivät jyrän alle, kun Tarmo marssi näyttävään voittoon lukemin 0-2. Ensimmäisen jakson Tarmo vei juoksuin 1-6 ja toisella jaksolla lisättiin höökiä: juoksut Tarmolle 2-14.

Tarmo aloitti ottelun erinomaisella ilmeellä. Kotijoukkue puolestaan ei saanut ottelun alkuhetkillä pelin juonesta kiinni ja Tarmo sai ottelun alkuvaiheilla kaksi juoksua vapaataipaleina. Tutut nimet häärivät hyvänteossa, kun Sanna Ahola, Essi Leppänen, Eveliina Yrjölä ja Katariina Brandstaka järjestelivät Tarmolle heti ottelun alkuhetkillä hyvää etumatkaa.

Kolmannessa vuoroparissa Tarmo siirtyi 0-6 jaksojohtoon Kaisa Koron lyömällä ja Katja Joentaustan tuomalla juoksulla. Tarmon joukkue oli tänään täynnä onnistujia, ja myös tämä kaksikko esitteli selvästi kauden parhaita otteitaan. Jokerina pelannut Koro löi ottelussa kolme juoksua, toi yhden juoksun ja liikutteli kärkeä puhtaasti 100% tehoilla.

Katja Joentaustan tehopistesaldo oli yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu. Tämän lisäksi Joentausta esitti lautasen äärellä varmoja otteita. Tolpat nousivat tyylikkäästi ja itsevarmuus näkyi naisen otteissa. Tämän huomasi myös palkintoraati, sillä Katja pokkasi Tarmon kakkospalkinnon.

Viimeisessä vuoroparissa seinäjokelaiset pääsivät ensimmäisen kerran taululle, mutta Wilma Sikkilän lyömä ja Elise Lähdemäen tuoma kavennusjuoksu oli laiha lohtu, ja ensimmäinen jakso kirjattiin Tarmolle juoksuin 1-6.

Seinäjoki aloitti toisen jakson ensimmäistä paremmin ja joukkue nappasi ensimmäisessä vuoroparissa 2-0 johtoaseman. Tämän jälkeen Tarmon naiset ottivat kuitenkin komennon takaisin omiin käsiin. Kolmannessa vuoroparissa Sanna Ahola löi ottelun ensimmäisen kunnarinsa ja neljännessä vuoroparissa Sanna toisti tempun. Tarmon ykköspalkittu Sanna tehoili huikeat lukemat 2+2 lyötyä ja 5 tuotua juoksua.

Kolmen tuodun juoksun naisia olivat Eveliina Yrjölä, Essi Leppänen ja Minna Siljamäki. Kaisa Koron lisäksi Katariina Brandstaka löi ottelussa kolme juoksua. Toisen jakson juoksuilottelun päätteeksi taululla komeilivat tylyt lukemat 2-14.

Vaikka päivän vastustaja ei tänään ollut kovin mahdollinen, ja Maila-Jussien pelissä nähtiin jonkin verran virheitä, on Tarmon naiset tällä hetkellä kovassa iskussa. Hyvä fiilis näkyy pelaajista ja katse on tiukasti kohti jatkopelejä. Onnistujia löytyi tänään koko joukkueen laajuudelta, ja onnistumiset ruokkivat varmasti tekemistä myös jatkossa.

Kolmesta pelatusta ottelusta Tarmo on kerännyt yhtä vaille täyden pistepotin. Homma jatkuu tiistaina kotikentällä, kun vastaan asettuu ennakkoasetelmien mukaan paria napsua kovempi joukkue: Ylihärmän Pesis-Junkkarit. Kyseessä onkin heinäkuun osalta Tarmon naisten ainoa kotiottelu, eli nyt kannattaa suunnata katsomoon sankoin joukoin. Luvassa on takuuvarmasti upea pesäpalloilta. Jatkaako Tarmo tiistaina edelleen voittamattomana?

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmo matkustaa kauden ensimmäiseen vieraspeliin Seinäjoelle sunnuntaina 5.7. Kello 13 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Seinäjoen Maila-Jussit.

Tarmo lähtee kauden kolmanteen otteluun erinomaisista asetelmista, kun kausi on alkanut tyylikkäästi kahdella voitolla ja taskussa sarjapisteitä on viisi. Tällä hetkellä länsilohkon piikkipaikkaa pitää Lapuan Virkiä, jolla on kolme ottelua takana ja täydet yhdeksän pistettä.

Tarmon sarjaohjelma näyttäisi muotoutuvan tänä kesänä suuntaan, jossa kauden edetessä siirrytään ennakkoasetelmissa koko ajan kohti kovempia vastuksia. Huomisen vastustaja Maila-Jussit on pelannut vasta yhden ottelun, ja tuossa ottelussa Ruoveden Pirkat olivat etevämpiä vieden voiton lukemin 2-0 (13-2, 5-2).

Seinäjoen Maila-Jussit sijoittuivat viime kesänä 11 joukkueen keskilohkossa sijalle yhdeksän. Viime kaudella Seinäjoen ykköstykkinä pelannut Noora Rantala on täksi kaudeksi siirtynyt Jyväskylän suuntaan, joten mielenkiintoista nähdä, ketkä pelaajat tällä kaudella tulevat ottamaan joukkueessa isoa roolia.

Koko länsilohkon etenijätilastossa Tarmon Eveliina Yrjölä menee jo omilla luvuillaan kymmenellä tuodulla juoksulla. Lapuan Anni Saarenpäällä tuotuja juoksuja on kahdeksan. Tarmon ykköslyöjä Katariina Brandstakalla on tehtailtuna kahdessa ottelussa yhdeksän lyötyjä juoksua.

Ennakkoasetelmissa Tarmo lähtee otteluun aavistuksenomaisena ennakkosuosikkina. Ottelun ensimmäinen jakso on tärkeä, sillä peli on saatava rullaamaan heti alkumetreistä lähtien. Pallo nousee ilmaan Seinäjoella sunnuntaina klo 13 alkaen.