Keskiviikkona 9.6. klo 18.00

Manse PP, Tampere - Tarmo

Manse PP - Tarmo 0-2 (4-5, 11-14)

Raportti

Tarmon kauden ensimmäisessä vierasottelussa vastaan asettui Manse PP. Tarmo nappasi kauden kolmannesta pelistä kolmannen voittonsa. Tapahtumarikkaassa pelissä Tarmo takoi peräti seitsemän kunnaria ja loppulukemat taululla olivat 0-2 (4-5, 11-14)

Ottelun juoksutehtailun aloitti Tarmo, kun Katariina Brandstaka löi ensimmäisessä vuoroparissa Roosa Lehdon kotiin. Tämän jälkeen kotijoukkue esitti hyvää lyöntipeliä. Tarmon ulkopeli ei ollut tänään parhaassa terässä ja Meri Lehtisaaren johdolla Manse PP karkasi 4-1 jaksojohtoon.

Kolmannessa vuoroparissa Tarmon ykköslyöjänä tänään häärinyt Roosa Aho täräytti illan ensimmäisen kunnarinsa. Kun kotiin tulivat Roosa Lehto ja Kaisa Koro, oli tilanne tasan 4-4. Hetkeä myöhemmin Sanna Ahola kotiutti Ahon ja Tarmo siirtyi kuskin paikalle.

Neljännessä vuoroparissa Manse PP ei päässyt taululle, joten avausjakso kirjattiin Tarmolle.

Toiselle jaksolle tultaessa kotijoukkue antoi Tarmolle heti shokkihoitoa. Kotijoukkueen Meri Lehtisaari löi jälleen alkutahdit ja muu joukkue painoi lisää kaasua, ja ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululla oli kovat 6-0 lukemat.

Tarmon pelihuumori on kauden alussa kuitenkin säilunyt ihailtavalla tavalla haastavissakin tilanteissa. Toiseen vuoropariin Tarmo tempoi törkeät neljä kunnaria. Mailan varressa Rebekka Muona, Roosa Aho, Eveliina Yrjölä ja Elisa Jokinen.

Kotijoukkuekaan ei kuitenkaan tilanteesta hätkähtänyt ja Meri Lehtisaaren illan kolmas kunnari tulivat toiseen vuoropariin. Kotijoukkue johtoon 10-6 lukemin.

Kolmannen vuoroparin ensimmäinen lyönti kajahti Noora Kallin mailasta, ja välitön kunnari. Tarmo juoksutti kotijoukkueen takakentää urakalla tehden vuoropariin yhteensä seitsemän juoksua.

Kun viimeiseen vuoropariin Meri Lehtisaaren ei onnistunut lyödä kuin yksi juoksu, kirjattiin toisen jakson lukemat Tarmolle 11-14. Meri Lehtisaaren ottelun saldo oli huima 3+5+6 ja enemmän kuin ansaitusti kotijoukkueen ykköspalkinto.

Kovin paljoa pekkaa pahemmaksi ei jäänyt Tarmon Roosa Aho, joka tehoili komeat 2+4+5 ja kaupan tekijäisiksi kärkilyönnit vaatimattomasti 11/11.

Ulkopeli ei tänäänkään Tarmolla ollut sisäpelin veroista. Ulkopelistä täytyy kuitenkin nostaa esiin kaksikko Roosa Lehto ja Eveliina Yrjölä. Roosa pelasi lautasen äärellä erinomaisen pelin. Eveliina puolestaan poimi etukentän marjat vakuuttavin ottein ja polttoheitot lähtivät naisen kädestä tappavan tehokkaasti. Eve myös juoni illan herkullisimman palon ykköspesän kärkkyjästä.

Myös Roosan ja Even välinen yhteispeli alkaa selvästi löytää uomaansa. Tämä kaksikko tulee tämän kesän aikana piinaamaan vastustajien etenijöitä!

Illan viimeinen erityismaininta menee Tiina Mäkelälle, joka kävi hakemassa tarpeen vaatiessa palloa niin, että työmaa-aidat vain lentelivät pois naisen tieltä.

Lauantaina on luvassa todellinen tasomittari, kun Tarmo lähtee vierasreissulle Raumalle. Fera on voittanut kauden molemmat ottelunsa tylyllä juoksuerolla 64-7. Tarmolle onkin tärkeää käyttää muutama välipäivä ulkopelin hiomiseen, sillä Raumalla pallojen pitää tarttua paljon paremmin, jotta voittoputki saa jatkoa. Ottelu alkaa Raumalla lauantaina 12.6. klo 17.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmo lähtee kauden ensimmäiseen vieraspeliin voittoputkessa, kun taskussa on arvokkaat voitot molemmista kauden ensimmäisistä otteluista. Ensimmäinen vierasmatka suuntautuu Tampereelle Kaupin pesäpallostadionille, jossa vastaan asettuu Manse PP. Ottelu alkaa keskiviikkona klo 18.

Manse PP:lle ottelu on kauden avausottelu. Tämä antaa Tarmolle pienen edun, kun joukkue on saanut jo haettua tuntumaa tosipeleissä.

Tarmosta on heti kauden alusta alkaen löytynyt voimaa koko joukkueen laajuudelta, sillä kahden pelatun pelin jälkeen kaikki Tarmon pelaajat ovat jo avanneet pistetilinsä.

Sanna Aholalla on vielä lyötyjen juoksujen tili avaamatta, mutta mailapeli on siitä huolimatta ollut erittäin vakuuttavaa. Kärkilyönti- ja saattotilastot osoittavat, että pallot löytävät osoitteensa.

Tiia Leminen on löytänyt erinomaisen vireen heti kauden alussa. Kahden ottelun jälkeen Tiialla on jo neljä tuotua juoksua, joka on yksi enemmän, kuin koko viime kaudella yhteensä. Kokonaisuutena Tiian liikkuminen kentällä on ollut aivan joukkueen kärkitasoa.

Mielenkiinnolla myös odotamme, nähdäänkö Manse PP:n rosterissa Ikaalisten Tarmon kasvatti Melina Hakala.

Manse PP:tä vastaan Tarmolla ei ole viime ajoilta pelihistoriaa. Joukkue nousi täksi kaudeksi maakuntasarjasta suomensarjaan. Tarmolla on erinomainen tilaisuus jatkaa voittojen tiellä. Pelihuumori kauden alun aikana ollut hyvää, ja saman ilmeen jatkuessa tamperelaisille on luvassa tukalat paikat. Vaikka Tarmon peli vielä selvästi hakee sitä parasta tasoaan, on Tarmon pelaajien rutiinitaso sen verran vahva, että nousijajoukkue joutuu tekemään täyden iltapuhteen pysyäkseen Tarmon kyydissä.