Lauantaina 19.6. klo 13.00

Pesäkarhut 2, Pori - Tarmo

Pesäkarhut 2, Pori - Tarmo 2-1 (6-4, 5-12, 4-2)

Raportti

Vaiherikkaan ja varsin pitkäksi venyneen ottelun voittajaksi selviytyi Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkue. Helteisessä säässä pelatun ottelun lopputulos kirjattiin supervuoroparin jälkeen numeroin 2-1 (6-4, 5-12, 4-2).

Ennakkoonkin kovaksi lyöjäksi tiedetty Patricia Norrgård löi porilaisille päivän avausjuoksun. Tarmon ensimmäisestä juoksusta puolestaan vastasi Tiina Mäkelä, joka löi Eveliina Yrjölän kotiin.

Tarmon ulkopeli oli pääosin varsin hyvää. Ensimmäisen jakson ratkaisu kuitenkin oli Kaisa Mäkelän hyvä lyönti, joka riitti aina kunnariin ja kolmeen juoksuun asti. Ensimmäisen jakson aikana Tarmo ei saanut sisäpeliä toimimaan halutulla tavalla ja tehdyt juoksut jäivät varsin vähiin.

Viimeisessä vuoroparissa Tiina Mäkelä löi kunnarin, mutta tyhjään kenttään lyötynä tilanne ei kaventunut riittävästi, vaan ensimmäinen jakso kirjattiin kotijoukkueelle juoksuin 6-4.

Toiseen vuoropariin Tarmo tuli huomattavasti paremmalla ilmeellä. Juoksutehtailun aloitti Elisa Jokinen lyömällä kunnarin. Ensimmäisen aloittavan vuoron jälkeen Tarmo oli 0-4 johtoasemassa.

Kolmanteen vuoropariin Tarmo löi lisää löylyä. Sanna Ahola löi Tarmon päivän kolmannen kunnarin. Viimeiseen vuoropariin Pesäkarhut yrittivät vielä löytää kirivaihdetta, ja joukkue saikin tehtyä muutaman juoksun. Lopulta Tarmo kuitenkin kuittasi jakson selvin 5-12 lukemin, ja siirryttiin supervuoropariin.

Kotijoukkue aloitti lyönnit ja pääsi tehtailemaan peräti neljä juoksua. Kaikki juoksut tulivat todella täpärillä tilanteilla ja nämä olisi kaikki ollut mielenkiintoista katsoa uusintana. Valistunut veikkaus voisi olla, että kaikkia neljää juoksua ei olisi taululle asti kirjattu.

Tarmo pääsi tekemään kavennusjuoksuja, mutta kiri ei loppuun asti riittänyt, joten supervuoropari kirjattiin porilaisille juoksuin 4-2. Ottelun sarjapisteet puolestaan jaettiin joukkueiden kesken 2-1.

Tänään Tarmon kunnarien lyöjät olivat hyvässä iskussa. Sanna Ahola tehtaili tehot 1+3+5, Tiina Mäkelä 1+3+2 ja Elisa Jokinen 1+1+2.

Toisen jakson alussa Eveliina Yrjölä sai kovaa tulleen pallon jalkaansa. Hetken jälkeen nainen oli jälleen tositoimissa ja pelasi kokonaisuutena erittäin hyvän ottelun. Etukentän peli oli Evellä jälleen hyvää ja tuotujen juoksujen saldo oli kolme.

Tarmo jää tässä kohdin pienelle juhannustauolle ja seuraavan kerran Tarmo on tulessa 1.7., kun Ikaalisiin saapuu vieraaksi Ruoveden Pirkat.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon kauden kuudes ottelu pelataan Porissa, kun Tarmo kohtaa lauantaina 19.6. Pesäkarhujen kakkosjoukkueen. Lauantaipäivän ottelu alkaa klo 13.

Tarmo lähtee lauantain otteluun hyvistä asetelmista. Joukkueen kuntokäyrä on kauden otteluiden edetessä ollut positiivinen ja jälleen lähdetään pelaamaan kauden tähän mennessä parasta ottelua.

Emäntäjoukkue Pesäkarhut 2 pelaa kauden neljännen pelinsä. Kauden avaus sujui joukkueelta hieman takkuisasti, ja Kokemäen Kova-Väki voitti porilaiset jaksoin 1-2. Toinen ottelu Mailajunioreita vastaan meni melko selvin luvuin porilaisille. Kolmannessa ottelussa Laitilan Jyske oli porilaisia parempi numeroin 0-2.

Kahdesta tappiosta huolimatta porilaiset ovat kolmeen peliin tehneet vahvat 45 juoksua. Lyöntivoimaa joukkueesta löytyy ja mainita kannattaa etenkin Patricia Norrgård, Kaisa Mäkelä ja Anna Ojalainen. Tarmolaisittain jälleen tärkeässä roolissa onkin ulkopeli. Tärkeää on, että edellisestä pelistä pystytään joukkueen ulkopeliä jälleen napsun verran parantamaan.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, ketkä tarmolaiset tulevat erottumaan lauantain pelissä. Seurantaan Porissa kannattaa ottaa esimerkiksi Elisa Jokinen, joka on alkaneen kauden aikana pelannut kopparina varsin hyvin ottein. Myös sisäpelissä Elisa pelaa tällä hetkellä hyvällä tasolla, ja nainen onkin pelaamassa uransa parasta kautta!

Porin ottelun jälkeen Tarmo jää juhannustauolle, ja seuraava peli otellaan heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Tuolloin Ruoveden Pirkat saapuu Ikaalisiin.