28.6. Turku-Pesis - Tarmo

Turku-Pesis - Ikaalisten Tarmo 1-2k, (10-4, 4-5, 1-1, 0-2)

Raportti

Turun kesäillassa nähtiin huikea trilleri, jossa Tarmon naiset kävivät hakemassa upean vierasvoiton kotiutuslyöntien jälkeen. Takaa on aina mukava tulla ohi, ja niin myös tänään, kun lopulta mailan varressa Katariina Brandstaka ratkaisi ottelun Tarmon hyväksi lukemin 1-2k (10-4, 4-5, 1-1, 0-2).

Tarmon ottelu Turun Kupittaalla ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla vuoroparilla Tarmo käväisi 1-2 johdossa, mutta toisessa vuoroparissa Turku-Pesis antoi Tarmolle kylmää kyytiä. Henna Säylä löi pallon ohi tarmolaisten, ja koko kenttä rullasi ympäri. Ennen ensimmäisen jakson puoltaväliä kotijoukkue oli jo 9-2 johtoasemassa.

Tauon jälkeen toiselle jaksolle asteli kuitenkin väkevästi taisteleva Tarmo. Aloittavalla vuoroparilla Tarmo kierrätti koko pelaajaringin läpi ilman tehtyjä juoksuja. Viimeisenä tyhjälle kentälle lyömässä ollut Jenni Ojala kuunteli kylmän viileästi väärien huudot, ja kolmen väärän myötä Tarmo siirtyi jaksolla 0-1 johtoon. Yhdellä juoksulla joukkue ei kuitenkaan vielä saanut aloittaa uutta lyöntikierrosta. Tasoittavalla vuoroparilla turkulaiset pääsivät kuitenkin harmittavalla harhaheitolla tasoihin.

Toisella vuoroparilla nähtiin puolestaan Tarmon Rebekka Muonalta harvinaisesti kolme väärää, joiden myötä Saana Seelinko pääsi kakkospesältä aina kotiin asti, vieden kotijoukkueen 3-2 jaksojohtoon. Kolmannen aloittavalla vuoroparilla Essi Leppänen löi Jenna Peuramäen kotiin, ja tilanne jälleen tasoihin.  Kolmannen tasoittavalla Turku-Pesis kampesi jälleen johtoasemaan, mutta vain hetkeä myöhemmin Tarmon ulkokenttä pelasi näytöstyyliin, ja kaikki kolme paloa vihellettiin yhdellä kertaa.

Jos Muona antoi yhden juoksun kotijoukkueelle, niin viimeiseen vuoropariin hän korjasi tämän tilanteen ammattilaisen ottein lyömällä kolmospuolelta läpi. Noora Kalli kotiin, ja Rebe itse kolmospesälle, ja Tarmo 4-5 jaksojohtoon. Viimeisen tasoittavan vuoroparin Tarmon ulkokenttä kuittasi tyylikkäästi nollilla, ja siirryttiin supervuoropariin.

Turku aloitti supervuoron ja ottelussa yhteensä 1+5 lyönyt Henna Säylä löi Jutta Mäkysen kotiin, ja kotijoukkue tarrasi kiinni otteluvoittoon. Hetkeä myöhemmin kuitenkin kovassa paikassa Tarmon Minna Siljamäki löi ja Eveliina Yrjölä syöksyi sykähdyttävästi tilanteen tasoihin.

Turku-Pesis aloitti kotiutuslyönnit ja Tarmo poimi lyönnin toisensa jälkeen kopiksi. Turkulaiset eivät saaneet kotareissa lyöntejä toimimaan, ja Tarmo poltti upeasti kaikki Turun viisi pelaajaa. Tarmon ensimmäisenä lyöjänä estradille astui Katariina Brandstaka, jonka päätä ei kylmännyt. Pallo takakentästä kauas maisemaan, joukkueen kapteeni Jenna Peuramäki kotiin, ja lyöjä itse tyyyylikkäällä syöksyllä kolmospesälle. Kotiutuslyönnit Tarmolle 0-2, ja koko ottelu lukemin 1-2k (10-4, 4-5, 1-1, 0-2).

Turun perjantai-illassa nähtiin urheilujuhlaa parhaimmillaan, ja upean taistelun jälkeen Tarmo nappasi mukaansa kaksi sarjapistettä. Tässä kohdin Tarmon naiset kiipeävät sarjataulukossa jo kolmannelle sijalle. Tarmolla pelattuja pelejä on nyt hieman enemmän, kuin muilla lohkon kärkijoukkueilla, mutta asetelmat ovat äärimmäisen kutkuttavat. Rokki jatkuu maanantaina Porissa, kun Tarmo matkaa Pesä-Karhujen vieraaksi. Porin jälkeen seuraava ottelu on perjantaina 12.7. Laitilassa, jonne Tarmo järjestää fanimatkan. Luvassa on takuuvarmasti huikea elämys. Jos et vielä ole ilmoittautunut mukaan, niin suuntaa Tarmon kotisivuille, ja ilmoittaudu mukaan!

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmon naisten runkosarjan jälkimmäinen puolisko käynnistyy vierasottelulla Turku-Pesistä vastaan. Edessä olevat viikot tulevat olemaan superjännittäviä, kun Tarmo taistelee paikasta lohkon jatkopeleihin. Ottelu Turussa käynnistyy perjantai-iltana klo 18.

Tarmon alkukausi on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen. Ajoittain peli on rullannut erinomaisesti, mutta mukaan on mahtunut myös vaikeampia hetkiä. Alkukauden aikana joukkue on kuitenkin osoittanut huikean potentiaalinsa, ja pelin loksahtaessa kohdilleen, on tie avoinna miten pitkälle tahansa. Kauden kymmenenteen otteluun Tarmo lähtee lohkosijalta 4. Huomisen ottelun vastus, Turku-Pesis, majailee tällä hetkellä kolme sijaa alempana.

Tarmolla on tähän mennessä tehtyjä juoksuja koossa 96, joka on selvästi Turun joukkuetta enemmän, jolla tehtyjä juoksuja on 61. Myös päästetyissä juoksuissa Tarmo on ollut parempi lukemin 62-103. Näiden numeroiden valossa Tarmo lähtee peliin siis ennakkosuosikkina, mutta näihin tilastoihin ei todellakaan ole tuudittautumisen varaa. Kyseessä onkin äärimmäisen tärkeä ottelu, josta kolmen pisteen voitto olisi joukkueelle kullan arvoinen.

Tarmolaiset pitävät tällä hetkellä lohkon lyöjätilaston kärkeä vakuuttavasti hallussaan. Kaksoisjohdosta vastaavat Tarmon Jonna Njie, 25 lyötyä, sekä Katariina Brandstaka, 24 lyötyä. Kesän edetessä kuitenkin tämän kaksikon takaa tarvitaan myös tulitukea kotiutusvoimaan. Tällä hetkellä Tarmon lyöntitilaston kolmospaikan jakavat Rebekka Muona, Essi Leppänen ja Minna Siljamäki, kaikilla kuusi lyötyä juoksua.

Kotijoukkueen lyöjätilaston selvä ykkönen on Henna Säylä 17 lyödyllä juoksulla. Etenijöiden voimakaksikkona Turulla puolestaan kiitävät Lotta Inkinen ja Nora Pilbacka.

Tästä se siis taas lähtee. Ottelu Turussa perjantaina klo 18 alkaen.