tiistaina 19.7. klo 18

Tarmo - kokemäen Kova-Väki

raportti

Tarmo ei tänään pystynyt parhaimpaansa, ja vierasjoukkue Kokemäen Kova-Väki nappasi 0-1 (1-3, 3-3) voiton.

Tarmo aloitti ottelun lyöntivuorolla ja ensimmäinen vuoropari oli kotijoukkueelta mukiin menevä. Katariina Brandstaka ja Amanda Heino tekivät Tarmolle johtojuoksun. Valitettavasti tuo vuoro jäi ottelussa Tarmon parhaaksi.

Ottelussa Tarmon pelihuumori tuntui unohtuneen pukukoppiin ja missään vaiheessa ottelua kotijoukkue ei saanut loikkaa päälle. Vierasjoukkue ei esittänyt mitään järin ihmeellistä, mutta oli numeroiden verran ottelussa parempi joukkue.

Tarmo sai ottelussa aikaiseksi yhteensä seitsemän kolmostilannetta. Vain otteluissa Räpsää vastaan Tarmo on jäänyt näin pieneen kolmostilanteiden määrään. Kokemäkeläiset saivat kolmostilanteita ottelussa tuplamäärän.

Tarmolla on nyt reilun viikon mittainen pelitauko ja seuraavan kerran Tarmo on tulessa ensi viikon torstaina, jolloin suuntana on Kauhajoki. Pieni breikki tulee hyvään saumaan, sillä nyt Tarmolla on aikaa parannella pieniä loukkaantumisia sekä ennen kaikkea löytää taas tuttu iloinen peli-ilme.

Tarmo kamppailee edelleen jatkopelipaikasta ja kaikki on käytännössä edelleen Tarmon omissa käsissä, kun alkusarjan otteluita on nyt jäljellä yhteensä kolme.

ennakko

Tiistaille on luvassa täydellistä pesäpallosäätä, kun Tarmottarien runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa vastaan asettuu Kokemäen Kova-Väki. Tiistai-illan trilleri klo 18 alkaen.

Eilisen tappiollisen Räpsä-pelin jälkeen Tarmon naiset pääsevät nopealla aikataululla muuttamaan kelkan suuntaa. Tarmo ja Kova-Väki kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopulla. Tuolloin kokemäkeläiset veivät pisteet 1-0 voitolla, vaikka Tarmollakin oli ottelussa omat hyvät paikkansa.

Tarmo on tällä hetkellä lounaislohkon sijalla neljä ja Kova-Väki sijalla kuusi. Voitolla Tarmo nousisi lohkon kolmospaikalle. Mikäli puolestaan Kova-Väki nappaa ottelusta voiton, nousee joukkue taistelemaan tosissaan paikasta pudotuspeleihin. Panokset ovat siis herkullisen kovat.

Kova-Väki on tehnyt kauden aikana keskimäärin hieman alle 8 juoksua ottelua kohden. Tarmolla vastaava luku on pari juoksua enemmän. Päästettyjä juoksuja kokemäkeläisillä puolestaan on 9 ja Tarmolla hieman yli 11 ottelua kohden. Lyöntipelissä Tarmo on siis edellä, mutta ulkopeli on vierasjoukkueella ollut tiiviimpää. Toisaalta osaltaan Tarmon päästettyjen juoksujen määrää selittää kaksi ottelua, joissa omiin on kolissut isonumeroisesti.

Mielenkiinnolla odotamme Tarmon huomisen ottelun kokoonpanoa. Parissa viime ottelussa Tarmolla on ollut jonkin verran poissaoloja, jonka myötä kokoonpanoja on jouduttu laittamaan uuteen uskoon. Muutokset tässä vaiheessa kautta luonnollisesti hieman aina sekoittavat pakkaa.

Vierasjoukkueen pelaajista nostetaan esiin nopeajalkainen Pia Kuusisto, joka on tuonut joukkueelleen 16 juoksua. Pienikokoisella kolmoskopparilla on varsin naseva heittokäsi, eli tämän naisen kanssa kannattaa olla tarkkana niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

Viime kaudella kokemäkeläisten lukkaripeliä pyörittänyt Jessika Jakonen on myös tehnyt paluun joukkueen kokoonpanoon. Alkukauden poissa ollut Jakonen on lukkaroinut nyt kahdessa viimeisessä ottelussa ja voitaneen odottaa, että tämä varsin taitava nainen nähdään myös Ikaalisissa lautasen äärellä.

Luvassa tiistai-illassa pesäpalloherkkua parhaimmillaan. Tarmo ja Kokemäen Kova-Väki aloittavat tositoimet klo 18. Tulethan mukaan nauttimaan hienosta pesäpallosta ja Suomen kauneimmasta pesäpallokentästä.

Otteluisäntänä Micro Magic