11.8. Tarmo - Kankaanpään Mailajuniorit

Tarmo - Mailajuniorit, Kankaanpää 0-2, (9-12, 2-6)

Raportti

Tarmon naisjoukkueen kausi päättyi tappioon, kun nousujohteisen kauden pelannut Kankaanpään Mailajuniorit voitti ottelun lukemin 0-2 (9-12, 2-6). Kaudesta jäi käteen kuitenkin paljon hyvää ja runsaslukuinen kotiyleisö antoi Tarmolle aplodit hienosta kesästä.

Ottelu sai tarmolaisittain katsottuna huonoimman mahdollisen alun, kun Mailajuniorit siirtyivät heti ensimmäisessä aloittavassa vuorossa tukevaan 0-7 jaksojohtoon. Ottelun ensimmäisestä kunnarista vastasi koko kauden todella hyvää lyöntipeliä esittänyt Kankaanpään Jade Vartiamäki.

Tarmon sisäpeli asettui uomiinsa vasta aivan jakson lopulla neljännessä vuoroparissa. Kahden palonkin tilanteessa Tarmon onnistui kuroa juoksueroa, mutta aivan maaliin asti ei kiri riittänyt. Jenna Kansikas täräytti Tarmon ensimmäisen kunnarin ja heti perään Minna Siljamäki löi niin ikään kunnarin. Ensimmäinen jakso kirjattiin lopulta vierailijoille juoksuin 9-12.

Toisen jakson avausjuoksusta vastasi Tarmo, kun Jenna Peuramäki löi Sanna Aholan kotiin. Tämän jälkeen kuitenkin taas vierailijat saivat vyörytettyä kenttää tehokkaasti eteenpäin Tiia Peltosen toimiessa pääkapellimestarina. Peltosen tehopisteet ottelusta oli upeat 1+5 lyötyä ja 2 tuotua juoksua. Toisen jakson päätöslukemat kirjattiin juoksuin 2-6 ja näin koko ottelu Mailajunioreille 0-2.

Ottelun päätyttyä Tarmon joukkue kiersi kentän kiittäen yleisöä ja yleisö vastasi kierrokseen taputuksin. Vaikka kausi päättyi tappioon ja välieräpaikka jäi harmittavan lähelle, oli Tarmon kaudessa paljon hyvää. Parhaimmillaan Tarmo esitti säkenöivää pesisosaamista, uskomatonta lyöntipeliä ja saumatonta ulkopelaamista. Toisaalta ajoittain nähtiin helpohkojakin virheitä ja turhaa puristamista. Tasaisuus onkin asia, jota pitää pystyä ensi kaudelle parantamaan. Kun joukkue saa oman tasonsa säilytettä tasaisemmin vuoroparista, jaksosta ja ottelusta toiseen, tulee Tarmo ottamaan isoja askelia eteenpäin.

Viikon takaisessa Loimaa-ottelussa Tarmon ulkopelin kommunikaatio oli heikohkoa, mutta tämänpäiväisessä pelissä tämä puoli oli huomattavasti paremmalla tasolla. Pieniä asioita, jotka voivat tiukoissa tilanteissa näytellä jättimäistä roolia.

Sunnuntain toisessa mielenkiintoisessa ottelussa kohtasivat Loimaan Palloilijat ja Hämeenkyrön Räpsä. Tästä ottelusta Loimaa nappasi mukaansa täydet kolme pistettä lukemin 2-0 (7-2, 15-6). Tämä tarkoittaa sitä, että neljän välieriin jatkavan joukkueen nimet ovat tiedossa, ja ne ovat Ruoveden Pirkat, Hämeenkyrön Räpsä, Loimaan Palloilijat ja Rauman Fera. Tämän päivän ottelupari Tarmo ja Mailajuniorit jäävät niukasti ulos pudotuspeleistä.

Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan, millaista draamaa pudotuspelit tuovat tullessaan. Tarmon naiset pääsevät hetkeksi aikaa hengähtämään, ennen kuin valmistautuminen uuteen kauteen ja kesään 2020 alkaa. Luvassa on jälleen paljon hienoja pesishetkiä.

Lämpimät kiitokset upeasta kaudesta 2019!

Ennakko

Viikon takaisen Loimaa-tappion jälkeen pelkona oli, että Tarmon runkosarjan viimeisestä ottelusta muodostuu panokseton läpsyttely. Toisin kävi, ja huominen ottelu tulee olemaan takuuvarma jännitysnäytelmä. Molemmat joukkueet, Tarmo ja Kankaanpään Mailajuniorit, taistelevat hampaat irvessä paikasta jatko-otteluihin! Päivän trilleri Ikaalisten kentällä sunnuntaina jo klo 13 alkaen!

Huomisessa ottelussa kohtaavat sijalla viisi oleva Kankaanpään Mailajuniorit ja sijalla kuusi oleva Tarmo. Kuten pitkin kautta on nähty, huipputasaisessa lohkossa kaikki on mahdollista. Huominen ottelu on molemmille joukkueille runkosarjan viimeinen, ja molemmilla joukkueilla on edelleen täydet mahdollisuudet sijoittua lohkon neljän parhaan joukkoon, ja sitä kautta jatko-otteluihin.

Ratkaisevassa asemassa tulee olemaan myös huomenna sunnuntaina klo 15 pelattava ottelu Loimaan Palloilijat vastaan Hämeenkyrön Räpsä. Mikäli Tarmo nappaisi huomenna kolme pistettä, nousisi joukkue tasapisteisiin loimaalaisten kanssa, ja koska Tarmolla olisi näin ollen yksi kolmen pisteen voitto enemmän, nousisi Tarmo sijalle neljä. Mikäli Loimaa jäisi omassa ottelussaan Räpsää vastaan pisteittä, varmistuisi Tarmon jatkopaikka. Jos taas loimaalaiset onnistuvat kairaamaan pisteenkin Räpsältä, tulisi Loimaa menemään jatkoon, ja Tarmo jäisi viidenneksi.

Jos taas Kankaanpää voittaisi Tarmon, nousisi joukkue ohi Loimaan. Tähän riittäisi myös kahden pisteen voitto. Tämän jälkeen jälleen riippuisi Loimaan ja Hämeenkyrön välisestä ottelusta, pääsisikö Loimaa kuittaamaan uudelleen neljännelle sijalle, vai jäisikö Loimaa jatkopelien ulkopuolelle. Rauman Feralla on tällä hetkellä yksi piste enemmän kuin Loimaalla, joka tarkoittaa sitä, Fera on jo varmasti jatkossa. Lohkosijoitus voi kuitenkin edelleen vaihdella välillä 2-4. Niin ikään Räpsä on varmistanut paikkansa jatko-otteluihin, mutta myös heillä lopullinen sijoitus voi edelleen olla mitä vain välillä 2-4. Lähes kaikissa otteluissa on siis vielä paljon panosta! Superjännittävässä lohkossa ainoita varmoja asioita on se, että Ruoveden Pirkat tulee ottaman lohkovoiton. Pirkat pelaavat viimeisen ottelun tiistaina Feraa vastaan, ja kuten hyvin tiedetään, tähän mennessä Tarmo on ainoa joukkue, joka on kauden aikana onnistunut ruoveteläiset voittamaan!

Tarmon ja Kankaanpään edellinen kohtaaminen oli 17.6. ja tuolloin Tarmo otti vakuuttavan voiton lukemin 0-2 (2-10, 4-7). Etenkin ottelun ensimmäistä jaksoa Tarmo hallitsi mielin määrin. Toisella jaksolla Kankaanpää pääsi paremmin peliin mukaan, mutta Tarmo kuitenkin piti ohjat käsissään ja kuittasi tärkeät kolme pistettä. Tuolloin kesäkuussa Tarmo aiheutti kankaanpääläisille kauden viidennen tappion. Kyseisen ottelun jälkeen Mailajuniorit ovat kuitenkin ottaneet seitsemän voittoa ja hävinneet vain kolmesti, joten joukkueen kuntokäyrä on kauden edetessä ollut erittäin nousujohteinen.

Kesäkuisessa Tarmon ja Mailajunioreiden välisessä kohtaamisessa Jonna Njien saldo oli 3+3 lyötyä ja 4 tuotua juoksua. Henna Vistinmäki 1+1 lyötyä ja 3 tuotua sekä Katariina Brandstakalla viisi lyötyä juoksua.

Huomisessa ottelussa tarvitaan jälleen kovia tehoja. Vielä tätäkin tärkeämpää kuitenkin on hyvän ulkopelirytmin löytyminen heti ottelun ensihetkistä alkaen. Kankaanpääläisiltä ei lyönti- ja etenemisvoimaa puutu, joten huomista peliä on lähdettävä voittamaan nimenomaan kauden parhaalla ulkopelisuorittamisella. Mailajuniorit ovat kauden aikana tehtailleet yhteensä peräti 239 juoksua, joka on selvästi eniten lohkossa. Tarmo puolestaan on Ruoveden jälkeen päästänyt lohkossa toiseksi vähiten juoksuja. Jos siis Tarmo pystyy kauden ratkaisuhetkillä venymään erinomaiseen ulkopeliin, tulevat tarvittavat juoksut varmasti ottelussa tehtyä.

Kun pallo nousee huomenna ilmaan, niin kaiken a ja o on, että jokainen Tarmon pelaaja luottaa omaan pelaamiseensa. Kaikki eväät upeaan kolmeen pisteen voittoon on Tarmolla olemassa, ne eväät pitää joukkueen vain osata hyödyntää. Jos ensimmäisen vuoroparin aikana näemme kentällä sen tutun Tarmon pelihuumorin, jota kauden mittaan valtaosassa pelejä olemme saaneet nähdä, saavat kankaanpääläiset varautua hurjaan päiväpuhteeseen!

Huominen jännitysnäytelmä alkaa siis Ikaalisten kentällä klo 13. Tämä on ottelu, johon tarvitaan liikekannalle kaikki mahdolliset Tarmo-fanit, ja kunnon karnevaalimeininki katsomoon. Panokset ovat hurjat, ja ainoa mikä Tarmolle huomenna kelpaa, on upea kolmen pisteen voitto. Tämä se on pesäpalloa parhaimmillaan!