5.6. Tarmo - Kokemäen Kova-Väki

Ikaalisten Tarmo - Kokemäen Kova-Väki 2-1, (3-4, 5-0, 1-0)

Raportti

Hieman hankalan alun jälkeen Tarmo pelaa hienon nousujohteisen ottelun, ja voittaa Kokemäen supervuoroparin jälkeen lukein 2-1 (3-4, 5-0, 1-0).

Tarmon naiset saivat tänään vieraita Kokemäeltä. Ottelun alussa Kova-Väki menee johtoon. Ensin Marianne Timgren lyö Noora Ossan kotiin, ja tämän jälkeen Veera Jokela kotiuttaa Maria Ossan. Tarmo kuittaa kuitenkin ottelun tasoihin. Rebekka Muona lyö ja Sanna Ahola tuo tilanteeksi 1-2. Hetkeä myöhemmin Katariina Brandstaka kotiuttaa Jenna Peuramäen, ja tilanne tasan. Kokemäki kuitenkin menee toisessa vuoroparissa jälleen johtoon, ja kolmanteen vuoropariin edelleen kasvattaa johtoaan. Tarmon ulkopeli toimii, mutta sisäpelissä ei saada riittävästi onnistumisia. Vierailijat vievät lopulta ensimmäisen jakson lukemin 3-4.

Toiselle jaksolle mentäessä Tarmo parantaa peliään. Ensimmäiseen vuoropariin Eveliina Yrjölä lyö Noora Kallin kotiin, ja Tarmo siirtyy 1-0 johtoon. Toinen ja kolmas vuoropari tuntuvat menevän ilman juoksuja, mutta kolmannen lopussa nähdään Tarmon pelissä uutta variaatiota, kun Tarmon jokerit astelevat lyöntivuoroon järjestyksessä Katariina Brandstaka, Tiia Leminen ja Noora Kalli. Ja näinhän siinä käy, että Noora kotiuttaa tyylikkäästi Katariinan, ja tilanteeksi 2-0. Tarmon ulkopeli toimii toisellakin jaksolla erinomaisesti, ja Kokemäki jää kokonaan ilman juoksuja. Viimeisessä vuoroparissa erinomaisen lyöntivireen löytänyt Jonna Njie täräyttää kunnarin, ja taululle toisen jakson lukemat Tarmolle puhtaasti 5-0.

Kokemäki aloittaa supervuoroparin lyönnit ja Tarmo jatkaa hyvää ulkopeliä ja taululle saadaan kaksi ensimmäistä ruksia. Jälleen erinomaisen pelin lukkarintontilla pelannut Rebekka Muona hassuttelee kolmannen ruksin taululle irrottamalla Emilia Rannikon kolmospesältä, ja ratkaisun avaimet ovat Tarmolla tukevasti omassa taskussa.

Kauden alun aikana Sanna Aholan syöksyt ovat säväyttäneet monissa tilanteissa. Suuri yleisö on kuitenkin monissa täpärissä tilanteissa jäänyt kaipaamaan näyttäviä syöksyjä myös muilta pelaajilta. Tänään sitten nähdäänkin viimeisen päälle komea pelin lopetus, kun Jonna Njie iskee jälleen ja Tarmon vikkeläkinttuinen Eveliina Yrjölä syöksyy kotipesään Tarmolle maistuvan voiton!

Tarmon ottelut jatkuvat seuraavaksi Ruovedellä, kun Tarmo lähtee maanantaina 10.6 Ruoveden Pirkkojen vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18. Seuraava kotiottelu Tarmon naisilla on torstaina 13.6., jolloin Ikaalisiin saapuu Turku-Pesis. Torstain kotiottelussa on paikalla myös pyörätuolikelauksen suurmenestyjä Leo-Pekka Tähti!

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmon ottelut jatkuvat keskiviikkona 5.6., kun Tarmon naisten vieraaksi Ikaalisiin saapuu Kokemäen Kova-Väki. Ottelu alkaa Ikaalisten pesäpallokentällä klo 18.00.

Kokemäen kauden alku on ollut haastava. Kova-Väki on saanut saalistettua kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden sarjapisteen. Joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden jakson, ja hävittyjä jaksoja joukkueella on nyt seitsemän. Joukkueesta löytyy kuitenkin iskukykyä, sillä esimerkiksi Kokemäen Krista Salmi on lounaislohkon lyöjätilaston sijalla neljä, saldona peräti 1+13 lyötyä juoksua.

Tarmo puolestaan majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 7, kerättyään neljässä ottelussa yhteensä 6 sarjapistettä. Lohko on erittäin tasainen, ja lohkon kakkossijakaan ei ole kuin kolmen pisteen päässä. Jatkaako edellisessä ottelussa lyöntijyvän löytänyt Jonna Njie hyviä otteitaan? Jatkaako Sanna Ahola viime ottelun tapaan ykkösvahtina vai tekeekö Eve Yrjölä paluun siepparin tontilta ykköspesälle, kaikki tämä selviää huomenna.

Ottelu keskiviikkona klo 18 alkaen Ikaalisten pesäpallokentällä. Tervetuloa nauttimaan upeasta kesäillasta ja huippupesäpallosta!