29.5. Fera, Rauma - Tarmo

Fera, Rauma - Ikaalisten Tarmo 1-2, (3-2, 5-9, 0-1)

Raportti

Tarmo kävi nappaamassa voiton kauden ensimmäisestä vierasottelustaan Raumalta. Fera kaatui lukemin 1-2 (3-2, 5-9, 0-1).

Ottelun juoksutehtailun aloittaa vahvaa alkukautta pelaava Katariina Brandstaka, jonka lyömänä Minna Siljamäki pinkaisee Tarmon 0-1 johtoon. Fera vastaa kuitenkin nopeasti, ja hyvän ottelun pelannut Anni Saarela lyö ja Mette Henriksson tuo tilanteen tasoihin. Avausjakso on kokonaisuudessaan tasainen, ja juoksuja nähdään maltillisesti. Lopulta kotijoukkue tekee niitä kuitenkin yhden enemmän, ja vie avausjakson lukemin 3-2.

Feran kovin etenijä Lotta Lindroos osoittaa toisen jakson alussa jälleen vaarallisuutensa, ja Linda Alapeterin lyönnillä isännät siirtyvät johtoon. Rebekka Muonan ja Jonna Njien lyömillä ja Sanna Aholan sekä Eveliina Yrjölän tuomilla juoksuilla Tarmo kuitenkin siirtyy johtoon. Lindroosin toisella tuodulla tilanteeksi kuitenkin jälleen tasan 2. Toinen jakso etenee huomattavasti ensimmäistä jaksoa juoksurikkaampana, mutta edelleen varsin tasaisena. Toisen jakson loppuhetkillä kuitenkin viime kaudellakin kovia juoksumääriä takonut Jonna Njie heilauttaa mailaansa, ja kenttä rullaa upeasti neljän juoksun arvoisesti. Näin Tarmo repäisee toisen jakson itselleen lukemin 5-9.

Supervuoroparin voittoon riittää yksi juoksu. Tarmon Brandstaka näyttää jälleen lyönnin mallia ja joukkueen kapteeni juoksee peräti illan neljännen juoksunsa ja johdattaa Tarmon voittoon! Tarmon ykköspalkittuna on ykkösvahdin paikalla pelannut Sanna Ahola. Kakkospalkittuna upeat 1+5 lyönyt Jonna Njie. Feran ykköspalkinto menee Lotta Lindroosille ja kakkospalkinto jokeri Anni Saarelalle.

Tarmon naisten kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona, kun Tarmo saa vieraita Kokemäeltä. Ottelu Ikaalisten Tarmo vastaan Kokemäen Kova-Väki alkaa 5.6. kello 18.00.

Ottelutilastot

Ennakko

29.5. Tarmon naisjoukkueen bussi suuntaa Raumalle, kun Tarmolla on vuorossa kauden ensimmäinen vierasottelu. Klo 18 alkavaa ottelua isännöi Rauman Fera. Tarmolla on takana kolme ottelua ja pisteitä kasassa yhteensä neljä. Fera on ennättänyt pelata neljä ottelua, joista joukkueella koossa seitsemän pistettä.

Tarmon edellinen ottelu oli lauantaina Loimaan Palloilijoita vastaan. Ottelu oli sateisessa säässä Tarmolle vaikea, ja lyöntipeli ei toiminut samoin, kuin kauden ensimmäisissä otteluissa. Kauden avausottelussa Tarmo takoi 11 juoksua ja toisessa ottelussa peräti 17. Kolmannessa pelissä saldona oli kuitenkin vain neljä juoksua. Ketkä nostavat Tarmon takaisin kaksinumeroisiin juoksumääriin? Katariina Brandstaka on lyönyt Tarmon juoksuista lähes joka kolmannen, yhteensä 10 juoksua. Nouseeko keskiviikkona uusia ratkaisijoita mailan varteen?

Rauman Fera ei ole tällä kaudella jäänyt vielä kertaakaan pisteittä. Kahden pisteen voittoja joukkue on napannut kolme, ja kertaalleen joukkue on jäänyt yhteen sarjapisteeseen. Isäntien Lotta Lindroosin tekemistä kannattaa seurata tarkalla silmällä. Alkukauden aikana Lindroos on tuonut joukkueelleen jo 9 juoksua ja kolmessa ottelussa hän on kerännyt tehopisteitä yhteensä 12. Lindroosin kärkilyöntiprosentti on myös vakuuttava 85.71.

Fera vastaan Tarmo huomenna Raumalla klo 18 alkaen.