12.7. Laitilan Jyske - Tarmo

Laitilan Jyske - Ikaalisten Tarmo 2-1, (4-7, 12-8, 1-0)

Raportti

Tarmon naiset kokivat kirvelevän tappion, kun Laitilan Jyske vei voiton perjantai-illan ottelusta supervuoroparin jälkeen. Tarmo vei ensimmäisen jakson nimiinsä, mutta toisella jaksolla kotijoukkue käänsi ottelun itselleen ja lopulta ottelun lopputulos kirjattiin lukemin 2-1 (4-7, 12-8, 1-0).

Ottelun juoksutehtailun aloitti Jonna Njie lyömällä Eveliina Yrjölän kotiin. Kolmannen vuoroparin aloittavalla vuorolla kotijoukkue kuitenkin karkasi 4-1 jaksojohtoon. Laitilan juoksuja avusti osin myös Tarmon ulkopeli, kun kotipesään tarkoitettu heitto karkasi korkeaksi, ja pomppasi kotipesän takana olevan aidan yli. Kolmannen tasoittavalla vuoroparilla Tarmon Sanna Ahola tempaisi pallon läpi Jyskeen takakentästä ja kenttä kiersi upeasti. Lyönnin myötä Noora Kalli, Rebekka Muona sekä Minna Siljamäki kotiin, ja Sanna kolmospesälle. Kun Sanna vielä toi tuplajuoksun Eveliina Yrjölän kotiuttamana, kirjattiin ensimmäinen jakso Tarmolle lukemin 4-7.

Toinen jakso alkoi tarmolaisittain upeasti. Sanna Ahola löi jakson ensimmäisellä lyönnillä heti läpi kakkospuolelta. Aita valitettavasti esti kunnarin syntymisen, mutta nopeasti Sanna eteni kakkospesälle. Hetkeä myöhemmin Essi Leppänen kotiutti Sannan. Seuraavaksi Jonna Njien onnistui lyödä pallo Jyskeen pelaajien ulottumattomiin ja kunnarin siivittämänä tilanteeksi jo 0-4. Katariina Bransdstakan lyödessä vielä Jonnan kotiin, oli Tarmo jo 0-5 johdossa. Kotijoukkue ei tilannetta hätkähtänyt vaan pelasi kurinalaisen ja tehokkaan tasoittavan vuoroparin, jonka jälkeen lukemat olivat tylysti 7-5. Kolmannessa vuoroparissa Jonna Njie löi ottelun toisen kunnarinsa. Kuin varkain onnistui Noora Kallin vielä kotiuttaa Jonna, ja tilanne oli kutkuttavasti tasan 8-8.

Vaikka Tarmon onnistui määrällisesti tehdä melko paljon juoksuja, ei joukkueen yleisilme valitettavasti kielinyt toisella jaksolla voittavasta pelistä. Kolmannella tasoittavalla vuoroparilla Jyskeen Elina Halminen löi kunnarin ja tehokkaalla sisäpelillä kotijoukkue oli hetkessä taas 12-8 johdossa. Tarmon viimeinen sisäpelivuoro oli sanalla sanoen surkea. Kolme paloa vihellettiin ennätyksellisen nopeasti kolmesta ensimmäisestä etenijästä.

Valitettavasti Tarmon supervuoroparin sisävuoro jatkoi samaa kaavaa, ja jälleen kolme paloa vihellettiin erittäin nopealla tahdilla. Kotijoukkueelle riitti, kun Iida Lastama löi Sara Lehtilän kotiin, jonka jälkeen kotijoukkue pääsi viettämään voiton juhlia.

Ottelusta Tarmon matkaan lähti yksi sarjapiste, kun taas Laitilan taskuun ottelusta tarttui 2 pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että tilanne sarjataulukossa tiivistyy entisestään. Nyt Tarmo ja Jyske ovat tasapisteissä viidennellä sijalla, molemmilla joukkueilla 17 pistettä.

Jännitysnäytelmät jatkuvat seuraavaksi kotikentällä, kun Rauman Fera saapuu Ikaalisiin tiistaina. Illan ottelu alkaa klo 18.00.

Ennakko

Tarmon naiset palaavat tositoimiin perjantaina, kun Tarmo pelaa neljännen perättäisen vierasottelun. Tällä kertaa tie vie Laitilaan, jossa Laitilan Jyske emännöi illan ottelua. Perjantai-illan ottelu alkaa klo 18, ja ottelussa tullaan varmasti kuulemaan kovaa Tarmo-kannustusta, sillä kauden ensimmäinen fanimatka on liikenteessä!

Tarmon edellinen ottelu Porin Pesäkarhuja vastaan päättyi kirvelevään tappioon lukemin 1-0. Myös Laitilan Jyskeen edellinen ottelu oli Pesäkarhuja vastaan, jonka Jyske voitti 1-0. Joukkueet majailevat tällä hetkellä sarjataulukossa aivan peräkkäin. Tarmo on viidentenä 16 pisteellä ja Laitila kuudentena 15 pisteellä. Loimaan Palloilijoihin ja neljän parhaan joukkoon Tarmolla on matkaa 2 pistettä. Keskiviikon ottelussa Pori voitti Loimaan supervuoroparin jälkeen, ja näin ollen nelospaikka on Tarmolla edelleen aivan kädenulottuvilla.

Tarmon ja Laitilan kauden ensimmäinen kohtaaminen oteltiin Ikaalisissa toukokuussa, jolloin Jyske oli parempi supervuoroparin jälkeen. Tuossa ottelussa Tarmo vei ensimmäisen jakson suvereenisti 13-3, mutta toinen jakso käänsi pelin.

Perjantain ottelu on Tarmolle erittäin tärkeä. Myös nyt torstaina oteltava Turun ja Rauman välinen kamppailu on tarmolaisittain mielenkiintoinen. Tarmo tulee kamppailemaan loppukauden aikana tosissaan pääsystä neljän parhaan joukkoon, ja sitä myöten jatkopeleihin. Tärkeää kuitenkin on, että naiset kentällä eivät mieti sarjasijoituksia, vaan keskittyminen peliin on sata prosenttia.

Tarmon fanibussi Laitilaan lähtee matkaan perjantaina klo 15. Fanibussissa on vielä muutamia vapaita paikkoja. Jos haluat lähteä mukaan, niin vielä ehtii torstain aikana ilmoittautumaan mukaan tämän linkin kautta!