16.7. Tarmo - Fera, Rauma

Ikaalisten Tarmo - Fera, Rauma 2-0, (3-0, 7-1)

Raportti

Tarmo jätti lohkokakkosen Rauman Feran täysin varjoonsa ja nappasi kolme pistettä upean pelisuorituksen saattelemana. Tarmo nappasi tärkeät kolme pistettä ja nousi tasapisteisiin lohkonelosen Loimaan Palloilijoiden kanssa. Ero Feraan kaventui vain viiteen pisteeseen.

Ottelun avausheiton suoritti otteluisäntä TietoAkselin Ilkka Kemppilä. Ottelun juoksutehtailun aloitti ensimmäisessä vuoroparissa Jonna Njie lyömällä Jenna Peuramäen kotiin. Toisessa vuoroparissa ajolähtötilanteessa lyömään asettui Katariina Brandstaka joka löi kolmospuolelta pallon feralaisilta karkuun. Kenttä rullasi, ja Henna Vistinmäki ja Rebekka Muona toivat jaksotilanteeksi 3-0. Joukkue lähti hakemaan lyönnistä vielä täyspottia, mutta kahden juoksun lisäksi tilanteesta vihellettiin kaksi erittäin niukkaa paloa, Noora Kallin palaessa kotipesään ja Brandstakan palaessa kolmospesälle.

Ensimmäisellä jaksolla Tarmon ulkopeli toimi erinomaisesti ja Feran lyöntipeli pidettiin hyvin aisoissa. Katsomossa ihasteltiin erityisesti kakkoskoppari Henna Vistinmäen varmaa ulkopelipelaamista. Tarmo jättikin siis raumalaiset ensimmäisessä jaksossa tylysti nollille ja jakso kirjattiin Tarmolle puhtaasti 3-0.

Tällä kaudella liian monesti hyvän ykkösjakson jälkeen Tarmon kakkosjaksot ovat olleet haasteellisia. Tänään kuitenkin Tarmo jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäi. Juoksutehtailun aloitti kapteeni Peuramäki lyömällä Sanna Aholan kotiin. Hyvään lyöntivireeseen päässyt Noora Kalli puolestaan kotiutti Eveliina Yrjölän. Ensimmäiseen vuoropariin Essi Leppänen kotiutti Peuramäen, ja jaksotilanteeksi vakuuttavat 3-0. Toisella jaksolla sade yltyi melko voimakkaaksi. Pieni vaaratilannekin nähtiin märän mailan luiskahtaessa kädestä, mutta vahingoilta vältyttiin. Varotoimena Tarmon lukkari Rebekka Muona nappasi tilanteen jälkeen kypärän päähänsä.

Tarmon juna jyskytti vakuuttavasti läpi ottelun ja neljännessä vuoroparissa Tarmo siirtyi jo 7-0 jaksojohtoon. Fera pääsi tulostaululle vasta juuri ennen ottelun loppuvihellystä. Ottelun viimeisessä tilanteessa Senna Sinisalon onnistui tuoda Feran illan ainoa juoksu, mutta samasta tilanteesta vihellettiin kolmas palo taululle. Toinen jakso kirjattiin Tarmolle 7-1 ja koko ottelu puhtaasti 2-0. Tarmon tehokkaimpana ottelussa hääri Peuramäki lyöden kaksi juoksua ja tuoden niin ikään kaksi. Jennalle ottelun kakkospalkinto ja aina yhtä vakuuttavasti pelaavalle Sanna Aholalle ykköspalkinto. Vierasjoukkueesta ykköspalkinnon pokkasi lukkari Alina Rosendahl ja kakkospalkinnon ykkösvahti Iida Lomppi.

Tarmo on tällä kaudella esittänyt erinomaisia otteita lohkon kärkijoukkueita vastaan. Tarmo kaatoi Feran kauden molemmissa runkosarjaotteluissa. Seuraavaksi Tarmon matka vie Kokemäelle, jossa pelataan maanantaina 22.7. Seuraava kotipeli pelataan maanantaina 29.7., jolloin Ikaalisiin saapuu lohkokärki Ruoveden Pirkat. Tarmon vieraspeli Ruovedellä kesäkuussa oli tasainen, ja tulevasta pelistä on varmasti tulossa äärimmäisen kutkuttava.

Ennakko

Tarmon naisjoukkueen jännitysnäytelmät jatkuvat huomenna tiistaina, kun Ikaalisiin saapuu vieraita Raumalta. Tarmon ja Feran välinen huippuottelu klo 18 alkaen.

Tarmo saa huomenna arvovaltaisia vieraita Raumalta, kun nyt jo lohkokakkoseksi kivunnut Fera saapuu Ikaalisiin. Lohkon kärjessä on tiivis nippu. Ruovesi jatkaa edelleen häkellyttävästi ilman tappiota 27 pisteellä. Kakkospaikkaa pitää siis Fera, pisteitä joukkueella koossa 25. Kolmantena puolestaan on naapurikunnan Räpsä, jolla pisteitä 24. Tämän kolmikon perässä tulee toinen tiivis nippu: Loimaa 18 pistettä, Tarmo 17 pistettä ja Laitila 17 pistettä.

Mainittakoon myös, että eilen sunnuntaina Kokemäen Kova-Väki loikkasi voittokantaan, kun joukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa ottelussa Turku-Pesistä vastaan.

Tarmo lähtee illan otteluun kaksi kirvelevää tappiota niskassaan. Edellinen tappio koettiin Laitilassa, kun kotijoukkue korjasi pisteet jaksoin 2-1. Fera on puolestaan neljän ottelun voittoputkessa, kun viimeksi lauantaina Porin Pesäkarhut kaatuivat puhtaasti 2-0.

Tarmo lähteekin otteluun altavastaajana, mutta illan ottelua edeltäneet niukat tappiot voivat siivittää Tarmon naiset nyt väkeviin otteisiin. Tarmon ottelut lohkon parhaita joukkueita vastaan ovat olleet erittäin tiukkoja, ja edellinen kohtaaminen Rauman kanssa päättyikin Tarmon upeaan vierasvoittoon. Raumalta Tarmo kävi kairaamassa kaksi pistettä toukokuun lopulla lukemin 1-2. Odotettavissa huomennakin on siis varmasti tiukka vääntö pisteistä.

Vierasjoukkueesta kannattaa kiinnittää huomiota etenkin koviin etenijöihin Lotta Lindroosiin ja Elina Aaltoon. Molemmilla on koossa 28 tuotua juoksua, ja kaksikon edellä tilastoissa on ainoastaan Laitilan Ilona Hakoniemi 29 tuodulla. Lyöntipuolella Feralla on leveyttä, terävimpänä iskijänä Ella Kuusisto yhteensä 30 lyödyllä juoksulla. Kaikki kolme edellä mainittua mahtuvat koko lohkon tehopistetilaston top 10:iin. Tarmollakaan ei homma kuitenkaan kärkinaisista jää kiinni, sillä myös Tarmolla on riveissään kolme top 10 naista: Jonna Njie, Katariina Brandstaka sekä Sanna Ahola. Millään muilla joukkueilla lounaislohkossa ei ole kärkikymmenikössä kuin enintään yksi pelaaja.

Huomenna luvassa siis menoa ja meininkiä, päräyttävää tunnelmaa ja täpäriä tilanteita. Kesä etenee, ja pelit kovenevat. Tätä trilleriä ei todellakaan kannata missata. Tiistai-iltana Ikaalisten pesäpallokentällä tärähtää klo 18 alkaen.