torstaina 2.6. klo 18

Tarmo - kauhajoen Karhu

raportti

Tarmo laittoi kauden kolmannessa kotiottelussaan kakkospykälää silmään. Kotijoukkue häipyi raikkaassa kesäsateessa horisonttiin, ja Kauhajoen Karhu jäi katselemaan takavaloja. Tarmo kuittasi väkevän esityksen jälkeen sarjapisteet jaksoin 2-0 ja jaksotuloksin 9-3, 5-0.

Ottelu oli Rebekka Muonalle uran 50. suomensarjan ottelu Tarmon paidassa. Ennen ottelun alkua Rebekka pokkasi onnittelut Matti Suohalmeelta ja Kimmo Haapavuorelta.

Edellisessä ottelussa Tarmo pelasi hyvää ulkopeliä, ja sama sävel jatkui myös tänään. Ottelun alussa ei vielä juoksuja nähty. Kolmannessa vuoroparissa kuului äänekäs kolahdus, kun Tarmon lyöntipeli asettui raiteilleen. Lyöjä toisensa perään takoi palloa väliin ja Karhun ulkokenttä oli voimaton. Yhteen vuoropariin Tarmo takoi vakuuttavat seitsemän juoksua.

Kolmannen tasoittavalla vierasjoukkuekin sai juoksutilin auki, mutta Tarmon otteista näki, ettei muutama juoksu hetkauttanut mielialaa.

Toisella jaksolla nähtiin tyylikästä Tarmoa. Otteet sekä sisällä että ulkona olivat poikkeuksellisen jämäköitä. Ulkopeli oli edelleen rautaa, eikä Karhu päässyt taululle kertaakaan. Omalla vahvalla tekemisellä Tarmo huudatti vesisateessa kannustanutta yleisöä viidesti.

Tänään Tarmon koko rosterin voi nostaa onnistujina esiin. Ottelun parhaana palkittiin Jenna Matikka, joka jatkoi vakuuttavia otteita mailan varressa. Tuloksena neljä lyötyä juoksua ja kärki liikkui saldolla 11/13. Kaupantekijäisiksi Jenna toi yhden juoksun.

Tarmon kärki pinkoi juoksuja, kuten kärkietenijöiden kuuluukin. Amandalla tuotujen saldo neljä, Sannalla neljä ja Hennalla kaksi. Myös lyöntikone Katan kone hörähti käyntiin ja saldona kolme lyötyä juoksua. Lyöjäjokeri saa toki myös tuoda, joten lisäksi tänään Kata toi juoksun Tiina Mäkelän hyvällä lyönnillä.

Vaikka alkukausi on ollut osin haastava, niin useinkaan asiat eivät ole isosta kiinni. Sekä ulkopelissä että sisäpelissä Tarmo on näyttänyt alkukauden aikana osaamistaan, ja nyt kun molemmat osa-alueet saadaan toimimaan, niin jälki on kovaa. Näistä asetelmista on hyvä siirtyä pienelle harjoitustauolle.

Tarmo palaa tositoimiin kahden viikon kuluttua, kun 15.6. Ikaalisiin saapuu vieraita Raumalta. Tämän hetken sarjakärki Fera saa vastaansa varmasti kovaa iskevän Tarmon. Malttakaahan odottaa, kohta taas mennään!

ottelutilastot

Ennakko

Torstai on pelipäivä. Tarmo saa vieraita Etelä-Pohjanmaalta, kun kotijoukkue saa vieraaksi Kauhajoen Karhun. Naisten suomensarjan ottelu Ikaalisten pesäpallokentällä alkaa torstaina klo 18.

Ikaalisiin saapuu vieraaksi tälle kaudelle suomensarjaan noussut Kauhajoen Karhu. Joukkue on ennättänyt tähän mennessä pelata kolme ottelua ja pisteitä Karhulla on koossa kaksi. Kauhajokelaiset ovat kokeneet tappiot Porin Pesäkarhuille ja Hämeenkyrön Räpsälle. Sen sijaan Rauman Feran Karhu onnistui kaatamaan supervuoroparin jälkeen.

Vierasjoukkueen pelaajistosta seurattavaksi pelaajaksi nostetaan etenijä Aada Lehtimäki. Monta vuotta kovaa vauhtia tyttöjen superpesiksessä pitänyt Lehtimäki pelaa tällä kaudella Kauhajoen lisäksi naisten ykköspesistä Jalasjärven Jalaksessa.

Edellisessä ottelussa Tarmon ulkopeli oli rautaa, ja vastaavalla suorittamisella Tarmon pitäisi pystyä tylstyttämään Karhun lyöntipeli varsin tehokkaasti. Kauhajoen rosterista ei löydy sarjan kovimpia lyöjä-ässiä, joten vierasjoukkueelle voi povata haasteita jouksutehtailuun.

Tarmo lyöntipeli on alkukauden aikana ollut hieman hakusessa, mutta tässä ottelussa Tarmon pitäisi päästä väkevästi taululle. Omien vahvuuksien kautta pelatessaan Tarmolla on erinomaiset eväät täyteen pistepottiin.

Sää saattaa huomenna olla mitä vain, mutta oikeanlaisella pukeutumisella yleisölle on tarjolla takuuvarmasti mielenkiintoista pesäpalloviihdettä. Tule siis mukaan pesäpallohuumaan torstaina klo 18 alkaen.

otteluisäntänä solut Oy.