13.6. Tarmo - Turku-Pesis

Ikaalisten Tarmo - Turku-Pesis 2-0, (5-3, 9-1)

Raportti

Kauden tähän asti runsaslukuisin yleisö sai pesäpalloherkkua koko rahan edestä, kun kauden viihdyttävin ottelu tarjoili tapahtumia ja tunnelmaa avausheitosta päätösvihellykseen asti. Tarmo vei vaiherikkaan ottelun pisteet Turku-Pesistä vastaan upeasti lukemin 2-0 (5-3, 9-1).

Ottelun avausheiton oli saapunut heittämään moninkertainen arvokisamitalisti Leo-Pekka Tähti. Ottelu alkoi vierailijoiden sisäpelivuorolla, joka oli erittäin nopeasti ohi, kun Tarmo sai nopealla sykkeellä tehtyä turkulaisista kolme paloa taululle. Ottelun alussa Turku-Pesiksen lukkarin Maija Oivasen syöttöjä vihellettiin vääriksi urakalla, ja näiden seurauksena Tarmo sai lähes ilmaisen juoksun Kaisa Rajalan tuomana. Turku otti nopeasti aikalisän ja Turun pelinjohto kävi myös tuomarin kanssa keskustelua syötöistä. Oivasesta näki selviä turhautumisen merkkejä, mutta ammattilaisen ottein nainen kuitenkin löysi pelirytmin ottelun edetessä.

Toisessa vuoroparissa Tarmo jatkoi vahvasti kuskin paikalla, ja Tiia Lemisen toimiessa pääkapellimestarina Tarmo karkasi jo 4-0 johtoon. Avausjakson loppupuolella myös Turku sai sisäpeliään paremmin uomiinsa, mutta kahta juoksua lähemmäksi Tarmo ei vierailijoita päästänyt, joten avausjakso kirjattiin Tarmolle juoksuin 5-3.

Toisen jakson alkuun Katariina Brandstaka löi Minna Siljamäen kotiin, ja tilanteeksi 1-0. Nopeajalkaiseksi tiedetty Nora Pilbacka toi tilanteen kuitenkin tasoihin Lotta Inkisen lyömänä. Seuraavaksi Sanna Ahola löi upeasti pallon poikki kentän aina Kyrösjärveen saakka, ja paineli läpi tyhjän kentän kärrynpyörän saattelemana aina kolmospesälle asti, ja tilanteeksi 2-1. Tämän jälkeen puolestaan Tarmon lyöntikuningattaret ottivat kentän näyttävästi haltuunsa. Ensin Brandstaka iski pajatson tyhjäksi, ja Minna Siljamäki sekä Rebekka Muona kotiin, ja Katariina itse kolmospesälle, tilanne 5-1. Muutama hetkeä myöhemmin Jonna Njie mailan varressa, ja Brandstaka, Kaisa Rajala ja Eveliina Yrjölä kotiin, ja Jonna itse kolmoselle, tilanne upeasti 9-1. Viihdyttävä ottelu kirjattiin näin ollen Tarmolle jaksoin 2-0.

Ottelun jälkeen Tarmon naisten kasvoilla loisti leveä hymy, eikä syyttä. Tarmo sai pidettyä tapahtumien hallinnan hyvin hallussaan koko ottelun ajan. Turun kiistaton lyöntiässä Henna Säylä ei ollut ottelussa mukana, ja muun joukkueen lyöntivoima ei riittänyt hetkauttamaan Tarmon hyvää ulkopeliä. Turun ykköspalkittu oli kakkosvahti Lotta Inkinen ja kakkospalkittuna Nella Ruuskanen, molemmilla 100 prosentin kärkilyönnit. Tarmon kakkospalkittu oli kaksi juoksua tuonut kolmoskoppari Minna Siljamäki. Ykköspalkittuna Sanna Ahola, jonka ansioita ottelussa oli muun muassa Kyrösjärveen saakka lyöty kunnarilyönti ja 100 prosentin kärkilyönnit.

Tarmon naisilla ottelut jatkuvat ylihuomenna superlauantaina, jolloin luvassa takuuvarmasti jännittävä paikallisottelu, kun Ikaalisiin saapuu vieraita rakkaasta naapurikunnasta. Tarmo vastaan Hämeenkyrön Räpsä alkaa lauantaina klo 13. Ottelua kannattaa saapua seuraamaan hyvissä ajoin, sillä klo 12.30 lipunmyynnin yhteydessä jaetaan 100 yllätysämpäriä! Ämpäreistä löytyy mm. lahjakortteja, kausikortteja, fanituotteita, herkkukuponkeja ja paljon muuta! Naisten ottelun jälkeen superlauantai jatkuu miesten ottelulla Tarmo vastaan Jokioisten Koetus juniorit. Miesten ottelu alkaa klo 17.00.

Tervetuloa mukaan viihtymään superlauantain upeaan tunnelmaan!

Ottelutilastot

Ennakko

Leo-Pekka Tähti saapuu huomenna Ikaalisiin ja on mukana illan ottelussa, kun Tarmon naiset kohtaavat Turku-Pesiksen. Jännittävä ottelu alkaa klo 18.00. Ottelun tauolla Leo-Pekka Tähden haastattelu!

Tarmo ja Turku-Pesis ovat ennen ottelua aivan toistensa perässä sarjataulukossa. Tarmo on saalistanut pelaamissaan kuudessa ottelussa yhteensä kahdeksan sarjapistettä. Turku-Pesiksellä on yksi ottelu vähemmän pelattuna ja pisteitä niin ikään yksi vähemmän.

Turku-Pesiksen Henna Säylä on heiluttanut alkukauden aikana mailaa tehokkaasti, naisella on koossa jo 17 lyötyä juoksua. Turun etenijöiden aatelistoa puolestaan ovat Lotta Inkinen sekä Nora Pilbacka. Inkisellä tuotuja juoksuja on 13 ja Pilbackalla 12. Jutta Mäkynen on pelannut alkukauden aikana vasta kolme ottelua, mutta näissä peleissä kärkilyöntiprosentti on ollut yhtä vaille täydellistä: 18/19.

Tarmon lyöntikärjessä jatkavat viime vuodeltakin tutut nimet: Katariina Brandstakalla lyötyjä 14 ja Jonna Njiella 12. Nouseeko kaksikon takaa huomenna yllätysratkaisijoita? Enemmän etenijäjokerina tunnettu Noora Kalli heilautti viikko sitten kotiuttajajokerin mailaa. Lyökö Noora huomenna kauden toisen juoksunsa? Nähdäänkö huomenna Tarmon etenijöiden keskuudesta lisää hienoja syöksyjä? Loikkivatko Sanna Ahola, Eveliina Yrjölä ja Elisa Jokinen tärkeitä syöksyjuoksuja Tarmolle? Jatkaako Rebekka Muona vakuuttavia otteita lautasen äärellä? Kaikki tämä selviää huomenna torstaina Ikaalisten pesäpallokentällä klo 18 alkaen. Tätä ottelua ei todellakaan kannata missata!