22.7. Kokemäken Kova-Väki - Tarmo

Kokemäen Kova-Väki - Tarmo 0-2, (3-5, 2-3)

Raportti

Tarmo kävi hakemassa arvokkaan vierasvoiton Kokemäeltä. Voiton myötä Tarmo nousee lohkon neljännelle sijalle tasapisteisiin Loimaan Palloilijoiden kanssa. Ottelun loppulukemat kirjattiin luvuin 0-2 (3-5, 2-3).

Ottelu alkoi tarmolaisittain harmittavasti, kun kotijoukkueen Jessika Jakosen onnistui lyödä pallo läpi kolmospuolelta ja kenttä pääsi rullaamaan. Tilanteessa Riina Urpilainen sekä Viivi Virtanen juoksivat kotiin ja Jakonen itse kolmospesälle. Näin ensimmäisen aloittavan vuoroparin jälkeen jaksojohto oli kotijoukkueelle 3-0. Pian kunnarin jälkeen nähtiin erittäin ikävän näköinen tilanne, kun Rebekka Muonan ykköspesälle heittämä pallo kimmahti Eveliina Yrjölän räpylästä Marianne Timgrenin päähän. Kovan tällin myötä Timgren ei enää ottelussa pelannut.

Toisessa vuoroparissa oli Tarmon vuoro iskeä itsensä tulostaululle. Juoksutehtailun aloittivat Tarmon kärkietenijät, kun Eveliina Yrjölä kotiutti Sanna Aholan. Kun Essi Leppänen kotiutti sekä Jenna Peuramäen että Elisa Jokinen, oli tilanne tasan 3-3. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue ei saanut tehtyä lisäjuoksua. Viimeisessä vuoroparissa Jonna Njie iski kakkospuolelle ja Leppänen kotiin ja Njie itse kolmospesälle, joten jakso kirjattiin Tarmolle lukemin 3-5.

Toisen jakson juoksutehtailun aloitti Tarmo, kun Katariina Brandstaka löi Peuramäen kotiin. Toinen jakso eteni varsin vähäjuoksuisena ja ottelun loppua kohden myös Tarmon pelaajat alkoivat kokea kovia osumia palloista. Ensin Minna Siljamäki sai pallon jalkaansa ja ottelun viimeisessä tilanteessa Kaisa Rajala tarvitsi jäitä pallon osuessa hänen jalkaan. Toinen jakso kirjattiin Tarmolle luvuin 2-3. Voitosta huolimatta Tarmon peli haki uomiaan koko ottelun ajan. Tänään ei nähty parasta Tarmoa, mutta tärkeintä on kotimatkalle mukaan lähteneet kolme pistettä.

Tänään Tarmon jokeri Elisa Jokinen onnistui pistetehtailussa mainiosti. Jokinen löi kauden ensimmäisen juoksunsa, ja lisäksi tehotilastoihin merkittiin kaksi tuotua juoksua.

Jännitysnäytelmät jatkuvat viikon päästä maanantaina, kun Ikaalisiin saapuu vieraaksi lohkokärki Ruoveden Pirkat. Tarmon taistelu jatkopeleihin pääsystä käy tällä hetkellä polttavan kuumana. Tarmon kauden ensimmäinen ottelu Ruovettä vastaan sisälsi tappiosta huolimatta paljon hyvää, ja lohkotilanteen huomioiden luvassa on takuuvarma trilleri. Ottelu pelataan siis maanantaina 29.7. Ikaalisten pesäpallokentällä klo 18 alkaen. Tämä on ottelu, josta ei tule tunnelmaa puuttumaan, joten Tarmo toivottaa kaikki fanit lämpimästi tervetulleiksi mukaan kannustamaan!

Ennakko

Tarmolla on alkusarjan otteluita Tarmolla jäljellä nyt viisi, ja näistä viidestä ensimmäinen ottelu pelataan nyt maanantaina. Tarmo taistelee tänään sarjapisteistä Kokemäellä. Ottelu Kovaa-Väkeä vastaan alkaa 22.7. klo 18.00.

Tarmo lähtee hakemaan täyttä pistepottia Kokemäeltä. Alkusarjan viimeiset ottelut ovat käsillä, ja Tarmo taistelee tiukasti paikasta jatkopeleihin. Tällä hetkellä Tarmolla on pisteitä 20 ja viimeinen jatkopelipaikka on 23 pisteellä Loimaan hallussa. Puhtaalla voitolla Tarmo nousisi tasapisteisiin Loimaan Palloilijoiden kanssa.

Tämän illan vastustaja Kokemäen Kova-Väki on lohkon viimeisenä joukkueena. Lohkosijoituksesta huolimatta Kova-Väki on tällä hetkellä terävässä iskussa. Joukkue porskuttaa tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa ja yhteensä neljän ottelun pisteputkessa. Sekä Porin Pesäkarhut että Turku-Pesis on viimeisen reilun viikon aikana kaatunut lukemin 1-0. Näitä edeltävän ottelun Kova-Väki hävisi Kankaanpäälle 2-1 ja sitä edeltävästä ottelusta kokemäkeläiset varastivat pisteen koko kesän huippuvireessä olleelta Ruovedeltä.

Kokemäki laittoi myös Tarmon ahtaalle joukkueiden kohdatessa kesäkuun alussa Ikaalisissa. Kova-Väki voitti ensimmäisen jaksoin juoksuin 3-4. Toisella jaksolla Tarmo paransi peliä, voitti sen 5-0 ja supervuoroparin kautta Tarmo nappasi ottelusta kaksi sarjapistettä. Tuossa ottelussa Jonna Njie ja Eveliina Yrjölä olivat ratkaisijoiden roolissa. Jonnan tehotilastot ottelussa oli 1+3 lyötytä ja 2 tuota. Even saldo oli 1 lyöty ja 2 tuotua. Tämä kaksikko myös ratkaisi ottelun supervuoroparissa.

Tarmo lähtee otteluun äärimmäisen upea Fera-voitto vyöllään. Viime viikon tiistaina Tarmo otti lohkokakkoselta luulot pois ja tyrmäsi Feran puhtaasti 2-0. Tuossa ottelussa Tarmosta yhteensä 11 pelaajaa merkkauttivat tehopisteitä, eli ratkaisijoita löytyi koko joukkueen laajuudelta. Sitä tarvitaan myös ottelussa Kokemäkeä vastaan. Tarmon tulee lähteä pelaamaan kauden parasta peliään. Sataprosenttinen keskittyminen jokaiseen tilanteeseen takaa, että Kova-Väki ei pääse heiluttamaan ottelussa tahtipuikkoa.