Sunnuntaina 9.8.2020 klo 14.00

Ruoveden Pirkat - Tarmo

Ruoveden Pirkat - Tarmo 1-0 (4-4, 3-0)

Raportti

Tarmo koki kirvelevän tappion vieraskentällä Ruoveden Pirkkoja vastaan. Pakkovoiton edessä olleet Tarmon naiset taistelivat hienosti, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin 4-4. Tämä tiesi sitä, että paikka finaaleissa luisui käsistä. Lopulta kotijoukkue voitti ottelun lukemin 1-0 (4-4, 3-0).

Sunnuntain ottelu oli Ruoveden Pirkkojen 80-vuotisjuhlaottelu. Ennen hutunkeiton alkua Tarmon kapteeni Sanna Ahola luovutti Ruoveden kapteeni Aino-Maija Kiiskelle Tarmon pöytäviirin 80-vuotiskaiverruksella.

Tarmo sai otteluun valitettavasti huonoimman mahdollisen alun. Kun kotijoukkue oli saanut ensimmäisen ajolähtötilanteen, asettui lyöntivuoroon numerolla neljä Ronja Salmela. Syötön noustessa Hymy Leinonen lähti kohti kotipesää, Salmela ei lyönyt, ja pallo putosi aivan lautasen reunaan. Tästä pallo karkasi niin kauas, ettei Tarmo ennättänyt tehdä tilanteesta paloa ja taululle 1-0. Seuraavalla lyönnillä Salmela löi vastustamattomasti väliin ja Kiiski toi tilanteeksi 2-0. Lopulta ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululla oli 4-0 lukemat.

Tarmo ei kuitenkaan karusta alusta hätkähtänyt, vaan lähti tiukasti kuromaan vastustajan etumatkaa umpeen. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla vuorolla Jenna Peuramäki löi, ja Ruoveden etukentän haparoidessa Eveliina Yrjölä kirmasi kotiin. Seuraavaksi lyöntivuoroon asettunut Katja Joentausta löi ja Sanna Ahola syöksyi Tarmolle 4-2 kavennuksen.

Ensimmäisen vuoroparin takaiskuista huolimatta Tarmon ulkopeli oli hyvää ja ruoveteläiset eivät saaneet lyötyä taululle lisäjuoksuja. Henna Vistinmäen poissa ollessa Elisa Jokinen pelasi ottelussa kopparin tontilla varsin mallikkaan pelin.

Toisessa vuoroparissa juoksuja ei nähty. Kolmannessa vuoroparissa seuraavasta kavennusjuoksusta vastasi Katariina Brandstaka lyömällä hienosti kolmospuolelle, jonka myötä Minna Siljamäki toi tilanteeksi 4-3. Seuraavaksi lyömään asettui Eveliina Yrjölä, joka laittoi palloa tyylikkäästi väliin, ja Kaisa Koro toi Tarmon jo tasoihin.

Viimeisessä vuoroparissa yksi lisäjuoksu olisi tuonut Tarmolle jaksovoiton, mutta valitettavasti Tarmon oli tyytyminen jakson tasaamiseen lukemin 4-4. Tämä tarkoitti sitä, että lohkon finaalipaikka luisui Tarmon käsistä.

Näin ollen ensimmäisen jakson tulos söi parhaan terän Tarmon tekemisestä ja toisella jaksolla Tarmo ei päässyt tulostaululle. Kotijoukkueen tehdessä kolme juoksua, vei Ruoveden Pirkat ottelun nimiinsä 1-0 voitolla.

Hienoa kautta pelaava Tarmon naisten joukkue koki harmittavan takaiskun kauden toiseksi viimeisessä ottelussa. Kausi päättyy kotiottelussa keskiviikkona 12.8., kun Ikaalisiin saapuu vieraaksi Lapuan Virkiä. Ottelun lopputulos sinetöi lohkon finaalikaksikon, ja länsilohkon finaaleihin etenevät Ilmajoen Kisailijat ja Lapuan Virkiä. Tällä hetkellä Kisailijat johtaa lohkoa pisteen erolla Virkiään. Keskiviikon ottelussa tulee ratkeamaan finaalien kotietu.

Tarmo tulee tietenkin pistämään keskiviikon ottelussa kaiken peliin, eli Lapua ei varmasti tule pääsemään helpolla. Tavoitteena Tarmolla totta kai on päättää kausi voittoon.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Kahden viikon ottelutauon jälkeen Tarmo palaa pelikentille huomenna sunnuntaina. Kyseessä on juhlaottelu, sillä päivän kotijoukkue Ruoveden Pirkat juhlii seuran 80-vuotista hienoa taivalta. Tarmo onnittelee Pirkkoja lämpimästi. Ottelu alkaa klo 14.

Kuluneiden kahden viikon aikana tarmolaiset ovat jännittäneet pahimpien kilpakumppaneidensa otteita pelikentillä. Ilmajoen Kisailijat ovat saaneet oman runkosarjansa päätökseen. Joukkue johtaa lohkoa ja on käytännössä lähes varma jatkoon menijä.

Toisesta jatkopaikasta käydään vielä armoton taistelu Lapuan Virkiän, Ruoveden Pirkkojen ja Tarmon kesken. Eilisessä ottelussa Lapua vei täydet pisteet ottelussa ruoveteläisiä vastaan, ja tällä voitolla lapualaiset nappasivat tässä kohdin parhaan kiinnityksen toiseen jatkopaikkaan. Perjantain ottelussa lapualaiset onnistuivat puhkomaan Ruoveden takakenttää varsin tehokkaasti ja ottelussa nähtiin useita kunnareita. Miisa Kotalan lyöntipeli oli näyttävää ja nainen tyhjensi pajatson kahdesti aivan kolmosrajaan isketyillä lyönneillä.

Ennakkoasetelmista huolimatta Tarmon jatkopaikka on täysin joukkueen omissa käsissä. Lohkon ainoana joukkueena Tarmolla on tässä kohdin vielä kaksi ottelua runkosarjaa pelaamatta. Tarmo kohtaa näissä otteluissa juurikin ruoveteläiset ja lapualaiset. Mikäli Tarmo nappaa puhtaat kolmen pisteen voitot molemmista otteluista, marssii Tarmo näyttävästi jatkopeleihin.

Koko kautta peilaten Tarmon ulkopeli on ollut erittäin hyvää ja siinä se ei häviä yhtään lohkon muille joukkueille. Lyöntipelaamisessa Tarmo antaa hieman tasoitusta lohkon kovimmille joukkueille. Vaikka Tarmosta löytyy useita hyvin mailaa käyttäviä pelaajia, niin lopulta ne painavimmat juoksujentuojalyönnit ovat eniten Katariina Brandstakan varassa.

Ruoveden kovin lyöjä puolestaan on Veera Keskinen, joka eilisessä ottelussa löi kauden ensimmäisen kunnarinsa. Tärkeää on, että Tarmon ulkokenttä ottaa tilan pois Ruoveden kovilta lyöjiltä, Keskiseltä, Karoliina Ahoselta ja Ronja Salmelalta.

Molemmilla joukkueilla on juoksuttaa kentälle paljon nopeita jalkoja. Ottelussa tullaan varmasti näkemään paljon tiukkoja pesätilanteita kun naisten ja pallon välistä vauhtia mitataan. Nämä ovat kamppailuja, joissa Tarmon pitää onnistua. Sirvahduksiin ei ole varaa, vaan palloa pitää laittaa räväkästi liikkeelle ja tiukat tilanteet on voitava kääntää eduksi.

Pirkkojen joukkue on laadukas, ja pelaajilta löytyy niin lyöntitaitoa, nopeutta kuin hyvää ulkopelisilmääkin. Tarmo lähtee otteluun aavistuksenomaisesti altavastaajan asemasta, mutta toisaalta eilinen Ruoveden peli osoitti, että joukkue on täysin kaadettavissa. Ruoveden koppareilla saattaa vielä mielessä hieman kummitella perjantain pelin lipsahdukset. Mikäli Viitanen ja Sarvana ovat samoilla räpylöillä liikkeellä sunnuntaina, niin kuuma tulee ;)

Huomenna luvassa henkeäsalpaava ottelu, jossa panoksena on paikka jatkopeleihin. Juhlaottelu alkaa Ruovedellä sunnuntaina klo 14.