LauaNTAINA18.6. KLO 11 HÄMEENKYRÖSSÄ

Manse PP - Tarmo

raportti

Tarmo kävi vierasmatkalla Hämeenkyrössä ja otti mukaansa täydet kolme sarjapistettä ottelussa Manse PP:tä vastaan. Ottelun päätöslukemat kirjattiin 0-2 (3-8, 5-9)

Ottelun avausjuoksu nähtiin ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla vuorolla, kun Veera Sillanpää kotiutti Tarmon vikkeläkinttuisen Amanda Heinon. Ensimmäisessä vuoroparissa Tarmo paineli 0-4 jaksojohtoon. Tästä huolimatta kuitenkin parin ensimmäisen vuoroparin ajan Tarmon peli vielä haki uomaansa, ja jakson jälkimmäinen osa oli selvästi parempaa Tarmoa.

Kolmannen vuoroparin lyöntivuorollaan Tarmo löi jälleen neljä juoksua ja ulkopelin tiivistyessä ei Manse PP:llä ollut enää mahdollisuuksia taistella jaksovoitosta. Ilahduttavasti ensimmäisellä jaksolla nähtiin kuusi eri Tarmon pelaajaa juoksun lyöjinä.

Toiselle jaksolle Tarmo tuli vahvasti ja kahden vuoroparin jälkeen Tarmo oli karannut jo 0-5 jaksojohtoon. Kahdessa viimeisessä vuoroparissa myös Manse PP sai lyötyä juoksuja, mutta todelliseen voittokamppailuun ei Tarmo isäntäjoukkuetta missään vaiheessa päästänyt.

Tarmon parhaana palkittiin tänään Sanna Ahola, joka pelasi ehkä kauden parhaan ottelunsa. Sanna liikutteli porukkaa kentällä eteenpäin varmoin ottein. Lyötyjä juoksuja Sannalle kertyi kaksi ja tuotuja mojovat viisi kappaletta. Kakkospalkittu Veera Sillanpää oli myös elementissään. Veeran neljästä kotiutusyrityksestä jokainen kantoi hedelmää.

Myös Kaisa Koro pelasi tänään selvästi oman kauden parhaansa. Lyötyjä juoksuja Kaisalle kertyi kolme ja lisänä yksi tuotu juoksu. Hyvistä ulkopeliotteista nostettakoon Roosa Linnarinne, joka kakkospolttajan tontilla hoiti rooliaan erinomaisesti.

Tiinan hyvän lukkaripelin lisäksi mainitaan ehdottomasti kauden ensimmäinen (?) syöksyminen. Suuri yleisö jää odottamaan näitä lisää myös tulevissa peleissä.

Tarmo porskuttaa tällä hetkellä väkevässä kolmen ottelun voittoputkessa. Kolmessa viime ottelussa Tarmon jalkoihin ovat jääneet Kauhajoen Karhu, Rauman Fera ja nyt siis Manse PP. Ensi viikolla vietetään juhannusta ja Tarmo palaa tositoimiin keskiviikkona 29.6., jolloin Tarmo matkaa Kauhajoelle Karhun vieraaksi. Karhu piinasi tämänpäiväisessä ottelussaan Feraa, mutta joutui lopulta taipumaan raumalaisille.

ottelutilastot

eNNAKKO

Tarmo kohtaa huomenna lauantaina Manse PP:n. Ottelu on tamperelaisten kotiottelu, mutta se pelataan Hämeenkyrön pesäpallokentällä aamupäivällä klo 11 alkaen.

Viime peleissä vahvoja otteita esittäneet Tamon naiset lähtevät kasvattamaan pistepottiaan Hämeenkyröön. Viime kaudella Tarmo ja Manse PP kohtasivat kahdesti ja tuolloin Tarmo nappasi molemmista otteluista täydet pistepotit.

Manse PP on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua, mutta joukkueella on yhä voittotili avaamatta ja koossa on vain yksisarjapiste. Tarmolla kuudesta pelatusta ottelusta pisteitä koossa on seitsemän.

Ennakkoasetelmat otteluun ovat Tarmon puolella, sillä viime aikoina Tarmo on pelannut erinomaista peliä. Tamperelaisilla haasteita on ollut ehkä kaikkein eniten ulkopelissä. Joukkue on päästänyt yhteensä 130 juoksua, joka tarkoittaa keskimäärin liki 19 juoksua per ottelu.

Samaan aikaan Tarmolla ja Manse PP:llä on kuitenkin ollut keskimäärin yhtä paljon kolmostilanteita otteluissaan, molemmilla reilut 14 kolmostilannetta. Lyötyjen juoksujen keskiarvomäärä Tarmolla on hieman Manse PP:tä parempi.

Tarmon edellisessä ottelussa Feraa vastaan Katariina Brandstaka löi peräti seitsemän juoksua ja tulevassa ottelussa voi povata Katalle lisää lyötyjä juoksuja.

Huomenna on lyhyt matka vieraspeliin, joten tulehan mukaan kannustamaan Tarmo voittoon Hämeenkyrössä klo 11 alkaen.