Sunnuntaina 19.7.2020 klo 15.00

Tarmo - Puna-Mustat, Helsinki

Tarmo - Puna-Mustat, Helsinki 2-0, (2-1, 15-3)

Raportti

Tarmo sai tänään vieraita Helsingistä, kun sunnuntaipäivän ottelussa Tarmon miehet kohtasivat Puna-Mustat. Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Tarmo lisäsi kaasua ja meni menojaan. Puna-Mustat kaatuivat upean peliesityksen jälkeen tylyin lukemin 2-0 (2-1, 15-3).

Ottelun alku oli tarkkaa pelaamista, ja ensimmäisen jakson perusteella vaikutti siltä, että ottelussa ei tulla näkemään juoksujuhlia. Ottelun juoksutehtailun aloitti Tarmon Samu Saarinen, joka pelasi jälleen kokonaisuudessaan erinomaisen ottelun. 1-0 jaksojohtoon Tarmo siirtyi Samun lyömällä ja Eeli Uusitalon tuomalla juoksulla.

Toisessa vuoroparissa PuMu pääsi tasoittamaan tilanteen Tarmon harhaheiton myötä. Kristo Remander toi tasoittavan juoksun. Kolmannessa vuoroparissa Joona Anttilan lyömä ja Eeli Uusitalon tuoma juoksu nousi arvoonsa, sillä tämän juoksun myötä Tarmo voitti ensimmäisen jakson.

Tarmo aloitti toisen jakson lyöntivuorossa ja tahti oli heti tehokasta, sillä ensimmäiseen lyöntivuoroon Tarmo pääsi takomaan neljä juoksua. Jakson edetessä Tarmo lisäsi kierroksia ja helsinkiläiset tippuivat kyydistä. Tarmon riveistä voisi jälleen nostaa ison liudan onnistujia. Jälleen kerran Samu Saarinen heilutti mailaa upeilla otteilla, ja tuloksena oli peräti kuusi lyötyä juoksua. Kun tähän pottiin lisätään vielä yksi tuotu juoksu ja varmat otteet kakkosvahdin tontilla, niin ykköspalkinto osui varmasti oikeaan osoitteeseen.

Vierailijoiden Veli-Matti Sigvart oli merkitty mies, ja Tarmo sai pidettyä hänet hyvin aisoissa. Vaikka miehen kintut ovat erittäin nopeat, niin polttoheitot olivat Tarmolla useimmiten vieläkin räväkämpiä, sillä tällä kertaa Sigvartin oli tyytyminen vain yhteen tuotuun juoksuun.

Ottelun viimeisessä vuoroparissa Tarmo tarjoili vielä runsaslukuiselle kotiyleisölle herkkua seitsemän juoksun verran. Parin takalaittoman lyönnin päälle illan päräyttävimmän kiskaisun tarjoili Tarmon lukkari Rasmus Paananen. PuMun koppareille tarjoiltujen parin näytenumeron jälkeen kolmas veto tyhjensi pajatson. Tässä vaiheessa jaksolukemat näyttivät lukemia 14-3. Loppunumerot 15-3 syntyivät tutun kaksikon, Saarinen & Uusitalo toimesta.

Ottelun edetessä vierailijajoukkueesta oli havaittavissa pientä turhautumistakin. Sen toki ymmärtää, sillä tappio voinee olla PuMulle kallis. Tarmo vankisti entisestään asemiaan lohkon piikkipaikalla ja tappion myötä Puna-Mustat ovat nyt sijalla neljä ja järvenpääläisetkin ovat kaksi ottelua vähemmän pelanneena vain pisteen päässä helsinkiläisistä.

Tarmon ottelut jatkuvat viikon päästä sunnuntaina kotikentällä Ikaalisissa. Myös tuolloin luvassa on todellinen kärkikamppailu, sillä vieraaksi saapuu Jokioisten Koetus, joka on tällä hetkellä lohkokakkosena kolme pistettä Tarmon takana. Pystyykö Jokioisten Koetus aiheuttamaan Tarmolle kauden ensimmäisen tappion vai jatkuuko Tarmon huikaiseva voittoputki edelleen? Tätä jännäriä kannattaa ehdottomasti saapua katsomaan ensi sunnuntaina klo 15 alkaen.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon miehet kohtaavat huomenna sunnuntaina yhden lohkon ennakkosuosikeista, kun Helsingin Puna-Mustat saapuvat vierailijoiksi Ikaalisiin. Jännittävä ja tärkeä ottelu Puna-Mustia vastaan alkaa Ikaalisten pesäpallokentällä klo 15.00.

Tarmo pelaa sunnuntaina kauden kuudennen ottelunsa. Tähän mennessä joukkue on porskuttanut voitosta voittoon. Nyt vastaan asettuva Puna-Mustat on pienen alkuhaparoinnin jälkeen saanut koneet täyteen käyntiin, ja joukkue on kivunnut sarjataulukossa jo likimain Tarmon kantaan.

Tarmolla on koossa 13 sarjapistettä ja vierailijoilla 10. Tehtyjen juoksujen saralla kentällä nähdään myös kaksi lohkon kovinta joukkuetta. Tarmo on takonut alkukauden aikana yhteensä 73 juoksua ja PuMu 64 juoksua. Ottelussa kannattaakin kiinnittää huomiota helsinkiläisten Lauri Heliniin ja Jarno Kokkoon, jotka molemmat ovat lyöneet jo 11 juoksua joukkueelleen.

Etenijäpuolella katseet kiinnittyvät tiukasti viime viikolla Kiteen Pallosta Puna-Mustiin siirtyneeseen Veli-Matti Sigvartiin. Reilusti yli sadan superpesisottelun kokemuksella Sigvart on aloittanut hurjan pistetehtailun myös suomensarjassa. Kahteen peliin mies on ennättänyt tuoda joukkueelleen jo 13 juoksua ja kärki on liikkunut tyylipuhtaasti tilastoin 15/15.

Joukkueensa julkaisemassa esittelyvideossa Sigvart kertoi odottavansa tutustumista uusiin kolkkiin, kuten Ikaalisiin. Tarmo toivottaa Veli-Matin lämpimästi tervetulleeksi Ikaalisiin Kyrösjärven rannalle!

Viime kaudella Tarmon ja Puna-Mustien kohtaamiset olivat tiukkoja taistoja. Molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa supervuoroparin jälkeen. Huomenna onkin luvassa pomminvarmasti todella tiukka ja jännittävä pesisottelu. Ottelu, jota ei todellakaan kannata missata.

Tervetuloa seuraamaan kärkikamppailua Ikaalisten kentälle klo 15. Liput otteluun on vain 5€ ja alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta. Nähdään kentällä!