3.8. Tarmo - Jokioisten Koetus juniorit

Ikaalisten Tarmo - Jokioisten Koetus juniorit 2-0 (15-0, 15-5)

Raportti

Tarmon miehet olivat tämän päivän ottelussa tylyjä isäntiä. Jokioisten Koetus Juniorit olivat täysin vastaantulijoita, kun Tarmo takoi molemmilla jaksoilla 15 juoksua. Tarmo otti runkosarjan päätösottelusta vakuuttavan 2-0 (15-0, 15-4) voiton, ja antoi myrskyvaroituksen tuleviin jatko-otteluihin.

Tarmo asettui heti ensimmäisessä vuoroparsissa vakuuttavasti kuskin paikalle. Ottelun juoksukarnevaalit aloitti Tarmon Samu Saarinen, joka puhkaisi kolmosrajan, ja kotiin kirmasivat Henri Kulmala, Konsta Lehtola sekä Joni Aalto ja Samu itse kolmospesälle. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen tulostaululla oli jo varsin vakuuttavat lukemat 7-0. Toisessa vuoroparissa oli Joni Aallon vuoro räjäyttää pankki, ja jälleen yhdellä lyönnillä kirjattiin Tarmolle neljä juoksua. Kahden vuoroparin jälkeen taululla oli jo 15-0 Tarmon jaksojohto, ja kaksi viimeistä vuoroparia olivat lähinnä kosmetiikkaa.

Toinen jakso alkoi jälleen jokioislaisittain vaikeasti, kun Tarmo siirtyi kahden vapaataipaleiden myötä 2-0 jaksojohtoon. Teemu Mäkinen sai ensimmäisessä vuoroparissa JoKo junioreiden juoksutilin avattua, kun Mäkinen löi sekä Mikko Laihon että Ville Haapamäen kotiin. Tämän jälkeen kuitenkin Tarmo jatkoi jälleen kovaa lyöntipelaamistaan. Toiseen vuoropariin Tarmo teki kolme juoksua, ja kolmanteen vuoropariin peräti seitsemän juoksua. Toinen jakso kirjattiin Tarmolle lopulta selvin juoksuin 15-4.

Tarmosta ykköspalkinnon kävi pokkaamassa Joni Aalto, joka löi ottelussa 1+5 juoksua. Lisäksi Aallolle 4 tuotua juoksua kärkilyönnit upeasti 14/15. Kakkospalkittu Joe Vartiamäki puolestaan löi kaksi juoksua ja toi kolme juoksua. Mainittakoon vielä Samu Saarisen kovat kokonaistehot: 1+6 lyötyä ja 1 tuotu. Saarisen kärkilyönnit 10/11.

Otteluennakon mukaan pudotuspelien alkaessa Tarmon on syytä pitää kiinni hyvästä lyöntipelistä ja parantaa pari napsua ulkopeliä. Tänään Tarmo toteutti tätä ohjenuoraa erinomaisesti. Lyöntipeli rullasi ajoittain kuin unelma ja ulkopelissä Tarmo jätti Jokioisten pelaajat täysin varjoonsa. Näistä lähtökohdista Tarmon on hyvä lähteä valmistautumaan tuleviin jatko-otteluihin.

Tarmon runkosarja on nyt siis päätöksessä, mutta muilla joukkueilla ottelut vielä jatkuvat. Tällä hetkellä Tarmo on lohkon toisella sijalla. Todennäköistä kuitenkin on, että Helsingin Puna-Mustat tulevat Tarmon vielä ohittamaan, sillä joukkueella on peräti kolme ottelua pelaamatta. Todennäköisyyslaskenta kertoisi, että välieräparit tulisivat olemaan Loimaan Palloilijat vastaan Hyvinkään Tahko sekä Helsingin PuMu vastaan Ikaalisten Tarmo. Tuleva viikko tulee kertomaan, käykö tämä toteen, vai meneekö laskelmat uusiksi.

Varmaa kuitenkin on, että Tarmon ottelut jatkuvat 17.8. Mielenkiinnolla odotamme, missä ja ketä vastaan tuo ottelu pelataan. Pysyhän kuulolla, sillä jatko-ottelut ja matka kohti Ykköspesiskarsintoja alkavat pian!

Ennakko

Tarmon miesten viimeinen runkosarjan ottelu pelataan huomenna kotikentällä, kun Ikaalisiin vieraaksi saapuu Jokioisten Koetus Juniorit. Pisteet ottelussa on tärkeitä, kun aletaan järjestelemään välieräotteluiden kaavioita. Ottelu lauantaina klo 15 alkaen.

Koska miesten suomensarjan etelälohkossa on tällä kaudella kahdeksan joukkuetta, pelataan tavanomaisen kaksinkertaisen sarjan lisäksi lisäottelut. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lohkon joukkueet on jaettu neljään joukkuepariin, jotka kohtaavat toisensa lisäotteluissa kerran kotikentällä ja kerran vieraskentällä. Tarmo ja Jokioisten Koetus Juniorit ovat muodostaneet yhden joukkueparin. Muut joukkueparit kauden aikana ovat Loimaan Palloilijat ja Turku-Pesis, Hyvinkään Tahko ja Jokioisten koetus sekä Kinnarin Pesis 2006 Järvenpäästä ja Helsingin Puna-Mustat.

Tarmon ja JoKo junioreiden kauden edellisistä kohtaamista Tarmo on ottanut kahdesti täyden pistepotin ja kertaalleen jokioislaiset ovat voittaneet ottelun jaksoin 2-1. Näiden tulosten sekä sarjataulukon mukaan Tarmo lähtee otteluun siis ennakkosuosikkina. Joko Junioreilla on kuitenkin ottelussa myös erittäin kovat panokset, joten pelistä tullee erittäin tiukka vääntö. Tällä hetkellä JoKo juniorit ovat lohkon toiseksi viimeisenä, ja Jokioisten toinen joukkue on kaksi pistettä perässä. Jokioislaiset joukkueet käyvät siis tiukkaa taistoa jumbosijan välttämisestä, sillä lohkon viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa maakuntasarjaan.

Tarmolla on tällä hetkellä tehtyjä juoksuja yhteensä 185, joka on selvästi eniten lohkossa. Toisaalta Tarmon ulkopeli ei aina ole ollut parhaassa mahdollisessa iskussa, sillä joukkue on päästänyt juoksuja 154, joka on lohkossa kolmanneksi eniten. Näiden tilastojen perusteella voisikin sanoa, että jatkopeleihin mentäessä hyvästä lyöntipelistä on pidettävä kiinni ja ulkopelaamista on pystyttävä parantamaan parin napsun verran. Jos katsotaan Tarmon pahimpia kilpakumppaneita Loimaan Palloilijoita ja Helsingin Puna-Mustia, niin päästettyjen juoksujen määrässä on iso ero: Loimaalla 62 ja Helsingillä 96.

Tarmo pelaa siis alkusarjan viimeisen ottelun huomenna lauantaina, mutta kaikilla muilla joukkueilla ottelut jatkuvat vielä. Alkusarjan ottelut saadaan kaikkien joukkueiden osalta päätökseen 10.8. ja jatkosarjan ensimmäiset ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina 17. ja 18.8.

Jatko-ottelut pelataan seuraavasti. Lohkon neljä parasta joukkuetta muodostavat otteluparit siten, että lohkon ykkönen kohtaa lohkon nelosen ja toisessa parissa lohkon toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pelaavat vastakkain. Jatkoon pääsee kahdella voitolla. Molempien otteluparien voittajat kohtaavat lohkon loppuottelussa ja myös tästä voittaja ratkotaan paras kolmesta menetelmällä.

Tämän jälkeen ykköspesispaikasta karsitaan eri lohkojen loppuotteluiden voittajien kesken. Tarmo pelaa etelälohkossa ja etelälohkon loppuottelun voittaja saa vastaansa Itälohkon voittajan. Länsilohkon voittaja puolestaan kohtaa pohjoislohkon voittajan. Näiden joukkueiden kesken pelataan ykköspesiskarsinnat ja ensiksi kaksi voittoa ottaneet joukkueet nousevat ensi kaudeksi Ykköspesikseen. Suomensarjasta nousee siis yhteensä kaksi joukkuetta Ykköspesikseen.

Tarmon ja Jokioisten Koetus junioreiden ottelu siis huomenna lauantaina 3.8. klo 15 alkaen. Tule mukaan kannustamaan Tarmoa Ikaalisten kauniille kotikentälle!