28.7. Puna-Mustat, Helsinki - Tarmo

Ennakko

Tarmon miehet kohtaavat sunnuntaina 28.7. Helsingissä kovavireisen Helsingin Puna-Mustat. Joukkueet ovat tällä hetkellä lohkossa sijoilla kaksi ja kolme. Molemmilla joukkueilla on pisteitä koossa 24. Päivän ottelu alkaa klo 15.

Tarmo on sunnuntaina siis Puna-Mustien vieraana lohkon kärkikamppailussa. Molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuus jopa lohkovoittoon. Pu-Mu:n tilanne on sikäli parempi, että joukkueella pelattuja otteluita on vähemmän, eli pisteitä on jaossa joukkueelle myös enemmän. Tällä hetkellä lohkoa johtaa Loimaan Palloilijat 30 pisteellä. Puna-Mustilla pelattuja otteluita on 11, Loimaan Palloilijoilla 12 ja Tarmolla 13. Neljäntenä olevalla Hyvinkään Tahkolla pelattuja otteluita on 12 ja pisteitä koossa 21.

Normaalisti alkusarja on kaksinkertainen sarja, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen kotona ja vieraissa. Tänä vuonna kuitenkin tämän lisäksi pelataan kaksi lisäottelua, eli yhteensä pelejä tulee jokaiselle joukkueelle kahdeksan joukkueen lohkossa 16. Alkuviikon ennakossa kerrottiin hieman virheellisesti, että lohkon neljän kärki olisi varmistanut jatkopaikat. Näiden lisäpelien vuoksi tilanne on todellisuudessa vielä aavistuksen verran auki. Lohkossa viidentenä olevalla Turku-Pesiksellä, jolle Tarmo eilen hävisi 0-1, on vielä teoreettinen mahdollisuus nousta neljän parhaan joukkoon pudottamalla Tahko viidennelle sijalle. Tämä vaatisi Turulta täydellistä loppukautta, ja Tahkolta mahalaskua. Kolmen kärki, Tarmo mukaan lukien, ovat siis kuitenkin jo jatkosarjan paikkansa tässä kohdin varmistaneet.

Päivän ottelu tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen ja ottelussa haetaan varmasti tuntumaa vastustajasta, sillä tällä hetkellä näyttäisi nimenomaan siltä, että Tarmo ja Puna-Mustat voisivat kohdata toisensa välierissä. Sunnuntaipäivän ottelu starttaa Helsingissä klo 15.