Lauantaina 25.7.2020 klo 17.00

Ylistaron Kilpa-Veljet - Tarmo

Ylistaron Kilpa-Veljet - Tarmo 0-1 (1-3, 2-2)

Raportti

Tarmo kävi hakemassa arvokkaan voiton ottelusta Ylistaron Kilpa-Veljiä vastaan. Kolme pistettäkin oli tarjolla, mutta lopulta toinen jakso päättyi tasalukemiin, ja näin ollen voitto kirjattiin Tarmolle lukemin 0-1 (1-3, 2-2).

Tarmo ja Kilpa-Veljet tarjoilivat yleisölle hurjan jännitysnäytelmän. Ottelussa nähtiin molemmilta joukkueilta hyvää ulkopeliä ja jokaisesta juoksusta taisteltiin tiukasti. Tarmo oli päivän otteluun muuttanut hieman kokoonpanoa aiemmista otteluista. Liikkeellä oltiin hyvällä kahden kärjen taktiikalla ja ykköskärjen takana numerolla neljä oli lyömässä Katja Joentausta.

Ensimmäisestä juoksusta vastasikin Katja, joka löi Henna Vistinmäen kotiin. Toisen juoksun löi Katariina Brandstaka ja tuojana oli Eveliina Yrjölä. Tämä kaksikko vastasi ottelussa kaikkiaan kolmesta juoksusta, ja pelaajat olivatkin ottelussa Tarmon parhaita onnistujia. Etenkin Eveliina pelasi kokonaisvaltaisesti hyvän pelin ja myös ulkopeli sujui naiselta mallikkaasti.

Tarmo vei ensimmäisen jakson lopulta juoksuin 1-3. Toinen jakso muodostui lopulta todella tiukaksi ja jännittäväksi taisteluksi. Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkueen Alina Puputti löi Jemina Vähäkosken kotiin, ja Kilpa-Veljet siirtyivät 2-1 jaksojohtoon. Tässä vaiheessa yleisössä pohdittiin, että mennäänkö ottelussa sittenkin supervuoropariin.

Viimeisen vuoroparin aloittavalla vuorolla Joentausta löi Sanna Aholan kotiin ja tilanne oli tasan. Tarmo haki tiukasti vielä johtojuoksua, mutta niin vai kotijoukkue sai pidettyä pintansa. Kilpa-Veljet uhittelivat viimeisen vuoroparin lopettavalla vuorolla Tarmoa, mutta Tarmon naiset saivat taisteltua kolme ristiä taululle, ja näin toinen jakso tasattiin ja kaksi sarjapistettä lähti Tarmon matkassa Ikaalisiin.

Tarmoa oli Ylistarolla kannustamassa pikkubussillinen faneja. Paluumatka oli seurueella iloinen, kun voitto oli taskussa. Aavistuksen verran jäi kuitenkin pisteen menetys kaivelemaan, se kun olisi otettavissa kuitenkin ollut. Tarmolla on jäljellä kaksi ottelua runkosarjaa. Vierasottelu Ruovedellä 9.8. ja kotiottelu Lapuan Virkiää vastaan 12.8.

Jännityksellä myös seuraamme miten Lapua, Ruovesi ja Ilmajoki pelaavat omia pelejään. Tämä nelikko tulee ratkaisemaan jatkoon menevät kaksi parasta joukkuetta.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmo suuntaa huomenna Ylistaroon, jossa joukkue kohtaa Ylistaron Kilpa-Veljet. Matkaan lähtee myös Tarmon fanibussi, joten vieraskatsomossa on tunnelmatakuu. Alkuillan ottelu alkaa lauantaina klo 17.

Tarmo lähtee otteluun jännittävistä asetelmista. Länsilohkon kärki on tällä hetkellä erittäin tiiviissä nipussa. Lohkon kolmen kärjen muodostavat Ilmajoen Kisailijat, Ruoveden Pirkat ja Lapuan Virkiä, joilla kaikilla on koossa 12 pistettä. Tarmo hengittää tämän joukon niskaan kymmenellä sarjapisteellä. Lähes varmasti tästä nelikosta tulee löytymään jatkopeleihin suuntaavat kaksi joukkuetta.

Ylistaro on tällä hetkellä lohkossa sijalla seitsemän ja pisteitä joukkueella on viisi. Tarmo lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Kilpa-Veljien joukkuetta ei missään nimessä kannata lähteä aliarvioimaan. Tarmo ja Kilpa-Veljet ovat tehdyissä juoksuissa aivan tasoissa: Tarmolla 54 ja Kilpa-Veljillä 51 lyötyä juoksua. Ulkopelissä Tarmo on tällä kaudella ollut vastustajaansa paremmassa iskussa. Päästettyjä juoksuja on Tarmolla 39 ja ylistarolaisilla 90.

Kotijoukkueen pelaajistosta kannattaa bongata ainakin kakkospolttaja Satu Sillanpää. Viime vuosina Vaasan Mailattareissa ykköspesistä pelanneelta naiselta lyönnit lähtevät varsin mallikkaasti.

Mielenkiintoista on myös nähdä, onko nuori Elisa Hyny mukana Kilpa-Veljien kokoonpanossa. Hyviä otteita tyttöjen superpesiksessä esittänyt Hyny pelasi viime viikolla Ylistaron riveissä ottelussa Nurmon Jymyä vastaan. Nuori nainen näytti ottelussa pelaamisen mallia iskien tehot 1+4 lyötyä ja 3 tuotua. Ottelun päätyttyä kävi Hyny pokkaamassa ykköspalkinnon.

Tarmo lähtee otteluun vain ja ainoastaan voitto mielessä. Kolmen pisteen voitolla Tarmo säilyttäisi hyvät asetelmat runkosarjan viimeisille kierroksille. Totutusti katseet kiinnittyvät Tarmon ykköskärkeen. Liki 70% Tarmon juoksuista on tuonut kolmikko Ahola, Yrjölä, Vistinmäki. Kauden loppurutistusta ajattelen olisi hyvä saada onnistumisia leveämmällekin rintamalle. Olisiko huomenna lentokeli esimerkiksi Elisa Jokisen, Jenna Peuramäen tai Noora Kallin töppösissä?

Entä nähdäänkö huomenna Tarmon kauden viides kunnari? Seuraakin tietokilpailukysymys, ketkä kaksi pelaajaa ovat vastanneet Tarmon alkukauden kunnareista?

Tarmon loppukauden ohjelma koostuu huomisen Ylistaron ottelun jälkeen vierasottelusta Ruoveden Pirkkoja vastaan sekä runkosarjan päättävästä kotiottelusta Lapuan Virkiää vastaan. Kahdessa viimeisessä pelissä vastaan tulee siis kaksi joukkuetta, jotka molemmat taistelevat paikasta jatkopeleihin. Näissä otteluissa todennäköisesti ratkaistaan isoja asioita.

Huomenna luvassa tarmolaisittain äärimmäisen tärkeä ottelu. Vain voitto kelpaa ja onhan Tarmolla mukana runsaslukuinen fanijoukko, joka varmasti antaa lisälatauksen otteluun. Pallo kohoaa ilmaan Taro-areenalla klo 17.

Ai niin, ne Tarmon alkukauden kunnarit. Asiallahan ovat olleet siskokset Sanna ja Henna. Sannalla kunnareita lyötynä kolme ja Hennalla yksi.