Sunnuntaina 6.6. klo 15.00

Tarmo - Mailajuniorit, Kankaanpää

Tarmo - Mailajuniorit, Kankaanpää 2-0 (2-1, 13-10)

Raportti

Tarmo nappasi voiton myös kauden toisesta ottelustaan, kun Kankaanpään Mailajuniorit kaatui puhtaasti jaksoin 2-0.

Ensimmäisellä jaksolla Tarmon ulkopeli on varsin hyvää. Pallot pysyivät hyvin hallussa, eikä vastustaja päässyt yllättämään Tarmon ulkokenttää. Ottelun avausjuoksun Tarmolle toi vapaataipaleen myötä Eveliina Yrjölä.

Kaiken kaikkiaan jakso oli erittäin vähäjuoksuinen, ja vasta kolmannessa vuoroparissa nähtiin ensimmäinen lyöty juoksu, kun Tiina Mäkelä kotiutti Sanna Aholan. Kankaanpään Aini Rajala löi Ida-Maria Perähannun kotiin, mutta vähäjuoksuinen jakso päättyi Tarmon 2-1 voittoon.

Toisella jaksolla Tarmon ulkopelissä nähtiin selvästi enemmän pieniä haparointeja. Samaan aikaan kuitenkin tulostaululle päästiin kovilla tehoilla. Heti ensimäisessä vuoroparissa Tarmo karkasti 5-0 johtoon. Onnistujia joukkueesta löytyi laajalla rintamalla, ja sisäpeli tuntui rullaavan erittäin hyvin.

Mailajuniorit pääsivät kuitenkin heti tasoittavalla vuorolla nakuttamaan tilanteen tasoihin. Toisessa vuoroparissa Roosa Lehto löi komella lyönnillä Henna Vistinmäen kotiin ja Katariina Brandstaka ja Elisa Jokinen lisäsivät Tarmon johtoa. Vierailijat nousivat kuitenkin jälleen nopeasti tasoihin.

Toisen jakson aikana Tarmo pyöritti jonkin verran kokoonpanoaan. Rebekka Muona tuli toisessa vuoroparissa Tarmon lautasen äärelle.

Kolmaskin vuoropari mentiin tasatahtiin, ja tulostaululla oli tilanne 10-10. Neljänteen vuoropariin Tarmo nakutti jälleen kolme lisäjuoksua. Tasoittavalla vuoroparilla Tarmon ulkopeli oli taas aavistuksen napakampaa, eikä vastustaja päässyt enää käynnistämään kiriään, vaan loppulukemat kirjattiin toisesta jaksosta Tarmolle 13-10.

Ulkopelissä Eveliina Yrjölä pelasi hyvin ottein ykkösvahdin paikalla. Roosa Lehdon lukkarointi oli ensimmäisellä jaksolla hyvää ja varmaa. Tiia Leminen pelasi myös kokonaisuutena hyvän pelin.

Iloista on ollut huomata, että Tarmon tuttujen syöksyjien lisäksi tiukkoja tilanteita loikkivat tänä kesänä myös uudet nimet: Tiia Leminen, Elisa Jokinen ja Roosa Lehto. Nämä ovat niitä avuja, joilla voidaan ratkaista tiukkoja tilanteita ja pelejä.

Tarmon ottelut jatkuvat seuraavaksi vieraskentällä, kun keskiviikona 9.6. tie vie Tampereelle Manse PP:n vieraaksi. Varmasti mielenkiintoinen ottelu alkaa klo 18 Kaupin stadionilla.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmo jatkaa kauttaan kotiottelulla Kankaanpään Mailajunioreita vastaan. Sunnuntaipäivän ottelu alkaa klo 15. Kentän aurinkoinen anniskeluterassi avautuu jo klo 14.

Ensimmäinen ottelu Kokemäen Kovaa-Väkeä vastaan oli nousujohteinen. Keskiviikon ottelusta Tarmo nappasi voiton supervuoroparin jälkeen lukemin 2-1.

Kankaanpääläisten kauden alku oli todella mollivoittoinen. Joukkueen ensimmäinen ottelu Raumalla Feraa vastaan päättyi jo ennen täyttä aikaa, kun raumalaiset takoivat kankaanpääläisten ulkokentän reikäjuustoksi. Ottelun loppulukemat kirjattiin tylyin jaksolukemin 11-0 ja 32-3.

Kaikkea ei voi kuitenkaan laittaa Mailajunioreiden huonoudeksi, sillä Fera oli ottelussa liikkeellä laittoman kovalla rosterilla. Mukana oli pitkä liuta niin aikuisten kuin tyttöjenkin superpesisjoukkueiden niminaisia.

Mailajunioreiden pelaajista Aini Rajala erottui ottelussa olosuhteista huolimatta hyvällä lyöntipelillään. Muistiin merkittiin kunnari ja kärkilyönnit onnistumissaldolla 7/8.

Mielenkiinnolla odotamme huomisen ottelun Tarmon kokoonpanoa. Tapahtuuko lyöntijärjestyksessä tai ulkopelipaikoissa muutoksia? Entä nähdäänkö kokoonpanossa mukana viime kaudella 22 juoksua kahdeksassa ottelussa lyönyt Katariina Brandstaka?

Tervetuloa pesistunnelmaan huomenna sunnuntaina 6.6. Tapahtuma-alue anniskelualueineen avautuu klo 14, ja pallo kohoaa ilmaan klo 15.