10.6. Ruoveden Pirkat - Tarmo

Ruoveden Pirkat - Ikaalisten Tarmo 1-0, (6-1, 3-3)

Raportti

Tarmon naiset kohtasivat lohkokärki Ruoveden Pirkat. Ensimmäinen jakso oli Tarmolle vaikea, mutta toinen jakso näytti pitkälle, että ratkaisua lähdettäisiin hakemaan supervuorosta. Lopulta käteen jäi kuitenkin katkera tappio lukemin 1-0 (6-1, 3-3).

Ensimmäisellä jaksolla Ruoveden Pirkat näyttivät, miksi joukkue pitää lohkon kärkipaikkaa. Heti avausvuoroparissa ruoveteläiset pääsivät 2-0 johtoon. Tarmo puolestaan tuskaili oman sisäpelinsä kanssa, ja juoksuja ei saatu tuotua kotiin. Kolmannessa vuoroparissa Pirkat saivat iskettyä tilanteeksi jo 5-0, ja Tarmon puristaessa mailaa toiveet alkoivat jo siirtyä toiselle jaksolle. Neljänteen vuoropariin Ruoveden ennakkoon kovaksi lyöjäksi tiedetty Karoliina Ahonen lyö jo illan kolmannen juoksunsa. Laihaa lohtua jakson lopussa toi joukkueen kapteenin Jenna Peuramäen lyömä ja Sanna Aholan tuoma 6-1 kavennusjuoksu.

Toiselle jaksolle Tarmo saa lentävän lähdön, kun harhaheiton turvin Sanna Ahola singahtaa kotiin, ja vie Tarmon 0-1 johtoon. Toiseen vuoropariin Ruoveden Ahonen lyö jälleen, ja Maria Kangaspeska tasoittaa toisen jakson tilanteeksi 1-1. Kolmannessa vuoroparissa Tarmo siirtyy kuitenkin jälleen johtoon, kun Minna Siljamäki lyö ja Elisa Jokinen syöksyy jaksotilanteeksi 1-2. Tämä juoksu olisi todennäköisesti kotiutunut ilman syöksyäkin, mutta tärkeää on, että syöksypelaamista alkaa löytyä Tarmon tärkeiltä etenijöiltä. Tiukoissa paikoissa näillä loikilla ratkotaan tärkeitä sarjapisteitä. Kun Jenna Peuramäki lyö Minna Siljamäen kotiin, alkaa tilanne tarmolaisittain näyttää hyvältä. Viimeisessä vuoroparissa Pirkat kuitenkin näyttävät jälleen vahvaa osaamista. Tiukassa paikassa Ruovesi lyö homman tasoihin, ja siirtyy voittajana kättelyihin.

Pelin jälkeen Tarmon pelaajien ilmeet olivat paljon puhuvia. Ottelun ratkaisu oli täysin omissa käsissä ja pykälän verran terävämmällä ulkopelillä palot olisi ollut tehtävissä ennen Ruoveden nousua. Aikaa murehtimiseen ei kuitenkaan jää liiemmälti, vaan katseet on siirrettävä torstain kotiotteluun, johon vieraita saapuu Turusta. Ottelu Turku-Pesistä vastaan alkaa torstaina klo 18. Ottelussa mukana myös todellinen maailmanluokan tähti, Leo-Pekka Tähti. Tätä ottelua ei kannata missata!

Ottelutilastot

Ennakko

Tarmo matkaa maanantai-iltana lohkoykkösten vieraaksi Ruovedelle. Jännittävä ottelu Ruoveden Pirkat vastaan Tarmo alkaa klo 18.00.

Ruoveden Pirkat ovat aloittaneet sarjakautensa todella vahvasti. Viime kesänä Pirkat jäivät lohkojumboksi, mutta nyt ruoveteläiset ovat viiden pelatun ottelun jälkeen lohkokärjessä ilman tappioita. Viidestä ottelusta Ruovesi on kerännyt kovat 13 sarjapistettä. Joukkue on hävinnyt vain yhden jakson. Alkukauden aikana Ruoveden Veera Keskinen on lyönyt peräti 20 juoksua ja Karoliina Ahonen 17 juoksua. Etenijöistä kovinta vauhtia ovat pitäneet Aino-Maija Kiiski ja Laura Sarvana. Molemmat naiset ovat tuoneet joukkueelleen 12 juoksua. Tarmon naiset saavatkin osoittaa parasta peliään, jotta Ruoveden hurmoksellisesti pelaava joukkue saadaan laitettua aisoihin.

Tarmo on tällä hetkellä sarjataulukossa keskikastissa kahdeksalla kerätyllä sarjapisteellä. Todella tasaisessa sarjassa voitolla Tarmolla olisikin kuitenkin siis tilaisuus nousta vain kahden sarjapisteen päähän Pirkoista. Tarmon alkukauden parasta tekemistä on nähty hyvässä ulkopelissä. Päästettyjen juoksujen tilastossa Tarmo on tällä hetkellä lohkon paras. Tarmolla on vain 32 päästettyä juoksua. Pirkoilla päästettyjä puolestaan 39, joka on Tarmon jälkeen lohkon toiseksi paras lukema.

Huomisessa ottelussa tärkeää on, että Tarmon hyvä ulkopeli jatkuu ja joukkue pystyy pimentämään Ruoveden kovat lyöjät. Myös sisäpelissä on nyt saatava hyviä onnistumisjaksoja, jotta juoksuja saadaan tuotua riittävästi kotiin asti. Jännitysnäytelmä alkaa Ruoveden pesäpallokentällä maanantai-iltana klo 18.00.