15.5. klo 15.00 

Tarmo - porin Pesäkarhut

Raportti

Tarmo aloitti kauden varsin räväkästi ja nappasi ansaitun voiton Porin Pesäkarhujen joukkueesta. Varsin viileässä säässä käyty ottelu päättyi Tarmon hyväksi lukemin 1-0 (4-2, 1-1).

Tarmon naiset saapuivat kentälle näyttävästi moottoripyöräsaattueessa. Ottelua isännöi Sons of Abraham, joka on monenlaista hyväntekeväisyystyötä tekevä kristillinen moottoripyöräkerho Tampereelta. Noora Kalli pelasi tänään 50. ottelunsa Tarmon paidassa suomensarjassa. Noora huomioitiin ennen ottelun alkua.

Tarmo tuli otteluun erinomaisella ilmeellä ja rakenteli heti ottelun alkuun ajolähtötilanteen. Numerolla neljä lyönyt Rebekka Muona kotiutti Tarmon kärkietenijä Amanda Heinon, ja kauden avausjuoksu oli tosi asia. Kyseinen kaksikko oli läpi ottelun Tarmon parhaimmistoa. Sama parivaljakko järkkäsi myös ensimmäisellä jaksolla Tarmon 3-1 juoksun. Rebekalla ja Amandalla myös ulkopeli oli heti kauden avauksessa varsin hyvin jiirissä.

Ensimmäinen jakso oli Tarmolta erittäin hyvää peliä. Etenkin, kun muistetaan kyseessä olleen kauden ensimmäinen tosikoitos. Ulkopeli pysyi koossa hyvin läpiottelun. Paljon kertoo se, että päästettyjä juoksuja koko ottelussa oli vain kolme. Räpylävarmuudessa on vielä hiottavaa, mutta heittojen varmistukset toimivat ihailtavalla tavalla. Tähän on aivan ilmeisesti kiinnitetty talvikauden aikana huomiota.

Ensimmäisellä jaksolla Tarmo takoi yhteensä neljä juoksua. Toisella jaksolla sisäpeli jäi hieman piippuun ja taululle päästiin vain kertaalleen. Kolme pistettäkin oli tarjolla, mutta toisella jaksolla Pesäkarhut pystyivät ottamaan Tarmon sisäpelistä parhaan terän pois.

Ensimmäisen pelin otteet lupaavat hyvää jatkoa ajatellen. Liikaan hyvänolontunteeseen ei toki ole varaa. Seuraava haaste odottaa tulevana torstaina, kun Tarmo matkustaa Laitilan Jyskeen vieraaksi. Luvassa on varmasti kova taistelu, sillä Jyske on tälläkin kaudella mitä ilmeisimmin kovassa iskussa.

ottelutilastot

Ennakko

Pesäpallokesä 2022 on täällä! Tarmottarien kauden avausottelu pelataan kotikentällä Ikaalisissa tulevana sunnuntaina klo 15 alkaen.

Pitkän odotuksen jälkeen on aika jälleen nostaa pallo ilmaan. Sunnuntaina vieraita Ikaalisiin saapuu Porista, kun Tarmo ottaa yhteen Pesäkarhujen kanssa. Viime kaudella porilaiset antoivat kovaa haastetta Tarmolle kahdenkin joukkueen voimin. Viime kaudella Tarmo nöyrtyi kolmasti porilaisille, mutta viimeisessä kohtaamisessa pisteet jäivät Ikaalisiin. Tällä kaudella Porista mukana on yksi joukkue.

Tarmo juoksuttaa kauden avausottelussa kentälle viime kausilta tuttuja kovia pelinaisia sekä tietenkin myös uusia vahvistuksia. Uusina pelaajina Tarmoon ovat liittyneet Amanda Heino, Roosa Linnarinne, Veera Sillanpää, Jaana Harjunen ja Milla Keinonen. Tälle kaudelle vahvuuteen liittyy myös Jenna Matikka, jonka varmasti monet muistavat takavuosien Tarmosta, tuolloin Peuramäki -nimellä.

Uutta mutta monille ikaalilaisille tuttua verta löytyy myös Tarmon viuhkan varresta, sillä joukkueen pelinjohtajana tällä kaudella nähdään Ilkka Juvela.

Kenen otteita sinä aiot erityisesti seurata kesän ensimmäisessä taistelussa?

Kauden avausotteluun on luvassa päräyttävä aloitus, joten kannattaa saapua katsomoon ajoissa. Luvassa on täysilaidallinen mitä mainiointa pesäpalloviihdettä. Tarmo ja Pesäkarhut ottavat yhteen sunnuntaina klo 15 alkaen. Be there!

Otteluisäntänä sons of abraham