Lauantaina 20.8. klo 15.00, 1. finaaliottelu

Hämeenkyrön Räpsä - Tarmo

Raportti

Hämeenkyrössä nähtiin yleisöön uppoavaa ja jännittävää pesäpalloa. Tarmo haastoi hyvin ennakkosuosikki Räpsän, joka kuitenkin lopulta voitti ottelun lukemin 2-0. Ottelu jätti kuitenkin maukkaat asetelmat huomenna pelattavaan toiseen finaaliotteluun.

Molempien joukkueiden otteista näki, että nyt pelataan isoa peliä. Pelin alussa mentiin hieman varovaisesti ja tunnustellen. Toisessa vuoroparissa Räpsän ulkopelin pienen virheen myötä Tarmon Amanda Heino toi ottelun avausjuoksun.

Ottelun ensimmäinen lyöty juoksu oli takuuvarmaa Kataa, joka kotiutti kolmannessa vuoroparissa Amandan. Tarmon ulkokenttä antoi harmittavasti jakson jälkimmäisellä puoliskolla hieman siimaa kotijoukkueelle. Räpsän ensimmäinen juoksu tuli vapaataipaleen turvin ja toinen harhaheiton myötä.

Tarmo oli kuitenkin jaksovoitossa kiinni aivan loppumetreille asti. Sanni Loposen lyönnillä Jemina Mäkinen kuitenkin tasoitti jaksotilanteen. Kahden palon tilanteessa ensimmäisen jakson sankariksi nousi Aino Kaurahalme, joka löysi takakentästä tilaa ja ratkaisi kunnarilla jaksovoiton hämeenkyröläisille.

Tarmo piinasi Räpsää väkevästi aivan jakson viimehetkiin asti, mutta kotijoukkue kesti paineet kovassa paikassa.

Toisen jakson ensimmäinen puolisko jatkui siitä, mihin ensimmäinen jakso jäi. Peli oli erittäin tasaista. Ottelun ratkaisu nähtiin Räpsän kolmannen vuoroparin aloittaneella lyöntivuorolla. Tuolloin kotijoukkue löysi hyvän lyöntivireen ja Tarmon ulkokenttä ei saanut torjuttua Räpsän painavia lyöntejä. Toinen jakso kirjattiin Räpsälle 8-2.

Tätä yhtä vuoroparia lukuun ottamatta Tarmo oli hyvin pelissä mukana toisenkin jakson. Hyvillä lyönneillä Tiina Mäkelä ja Jaana Harjunen kotiuttivat molemmat kertaalleen Saara Miettisen.

Finaalisarja jatkuu huomenna Ikaalisissa. Räpsällä on voitolla mahdollisuus napata paikka Ykköspesis-karsintoihin. Tarmon voitolla ratkaisu puolestaan siirtyisi ensi viikon keskiviikolle.

Vaikka Räpsä hallitsi runkosarjaa mennen tullen, pystyi Tarmo haastamaan todella väkevästi kotijoukkueen. Ottelu osoitti, että finaaleissa pelaavat selvästi oikeat joukkueet. Mikäli Tarmon pelaajat pystyvät kairaamaan vielä napsun verran lisää ulkopelisuorituksiin, on täysin mahdollista, että sarja tulee näkemään myös kolmannen ottelun.

Paljon mahdollista onkin, että huomenna nähdään vieläkin tarkempaa peliä. Edelleen kaikki paineet ovat Räpsällä ja Tarmo lähtee otteluun suorittamaan omaa kauden parastaan.

Hämeenkyrön kentällä nähtiin hyvää tunnelmaa, ja samaa sopii odottaa huomenna Ikaalisissa. Nyt on oikea hetki lähteä Kyrösjärven rannalle kannustamaan Tarmottaria. Mikä olisikaan upeampaa, kuin kaataa paikallisfinaalissa Räpsä omalla kotikentällä. Tämä on täysin mahdollista, kunhan joukkueen takana on vankkumaton kotiyleisön tuki. Huomenna klo 13, olethan valmiina!

Ennakko

Tarmottarien upea kausi jatkuu lauantaina ensimmäisen loppuottelun merkeissä. Lounaislohkon finaaleissa kohtaavat Tarmo sekä paikallisvastustaja Hämeenkyrön Räpsä. Paikalliskamppailu pelataan Hämeenkyrössä lauantaina klo 15 alkaen.

Runkosarjan päättymisen jälkeen lounaislohkon välieriin eteni neljä joukkuetta. Omassa välieräsarjassaan Tarmo murjoi Jyskeen, ja lähetti laitilalaiset kesälomille kahdessa ottelussa selvin numeroin. Räpsällä oli ainakin tilastojen valossa tasaisempaa vääntöä, mutta myös hämeenkyröläiset etenivät suoraan kahdesta Porin Pesäkarhuja vastaan pelatusta ottelusta finaaleihin.

Näin ollen edessä on äärimmäisen mielenkiintoinen paikallisfinaali, joka aloitetaan Hämeenkyrön kotikentällä. Lohkovoittajaksi etenee kahdella otteluvoitolla. Toinen osaottelu pelataan heti perään sunnuntaina Ikaalisissa. Mikäli kahden ottelun jälkeen voitot ovat tasan, ratkotaan lohkovoittaja tulevana keskiviikkona.

Välierien tilastoja tutkailtaessa Tarmo on aivan omilla lukemillaan lähes kaikissa tilastoissa, mutta näitä tilastoja ei juurikaan kannata jäädä tuijottamaan. Siitä huolimatta nostetaan pari mainintaa esiin, sen verran komeaa luettavaa ne ovat. Välierissä Tarmo on tehnyt keskiarvollisesti 28,5 juoksua per peli ja Räpsä puolestaan 14,5 juoksua. Kärkilyöntejä Tarmon pelaajat ovat lyöneet keskimäärin 80 ja Räpsä 49,5.

Tosiasia kuitenkin on, että finaaleihin Räpsä lähtee ennakkosuosikkina. Hämeenkyröläiset eivät ole kuluneella kaudella hävinneet vielä ainuttakaan peliä. Tarmo puolestaan porskuttaa tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Kauden puolivälissähän Tarmottaret ottivat kertaalleen kuusi perättäistä voittoa putkeen. Nyt luonnollisesti tavoitteissa on pistää tuota putkea paremmaksi!

Kauden aikana sekä Räpsän ulkopeli, että sisäpeli ovat olleet raudanlujia. 16 runkosarjan ottelussa Räpsää vastaan tehtiin ainoastaan 92 juoksua. Tarmolla vastaava lukema oli 156. Lyödyissä juoksuissa Räpsä puolestaan kirjasi tilastoihin 99 juoksua Tarmoa enemmän.

Tarmo antaakin mieluusti ottelusarjassa kaikki paineet hämeenkyröläisille. Viime kauden päätteeksi Räpsä tippui Ykköspesiksestä suomensarjaan ja joukkueella on varmasti kova tahto tehdä paluu ylemmälle sarjatasolle. Tarmo puolestaan lähtee pelaamaan omien vahvuuksien kautta haastajan asemassa. Jos Tarmo saa iloisen pelihuumorin siivittämänä hyvän rytmin pelissä päälle, on Tarmolla kaikki eväät voittokamppailuun.

Pudotuspelit ovat aivan eri pelejä kuin runkosarja. Vasta ottelussa nähdään, miten joukkueiden latautuminen koitokseen on onnistunut. Täysin varma asia puolestaan on se, että viikonloppuna tullaan näkemään kaksi hienoa, tunnerikasta ja yleisöön menevää peliä. Kumpikaan joukkue ei varmasti tule antamaan vastustajalle mitään ilmaiseksi.

Lauantaille on jälleen luvassa aurinkoa ja poutaa, joten ainoa oikea suunta tuolloin on Hämeenkyrön pesäpallokenttä. Nyt todellakin kannattaa lähteä vierasotteluun nauttimaan huikeasta trilleristä. Kummalle joukkueelle sarja on katkolla sunnuntaina? Se selviää lauantaina klo 15 alkaen.