15.6. Tarmo - Hämeenkyrön Räpsä

Ikaalisten Tarmo - Hämeenkyrön Räpsä 0-2, (4-6, 4-5)

Raportti

Kauden ensimmäinen paikallisottelu Hämeenkyrön Räpsää vastaan on takana. Tarmo haastoi erinomaisesti ennakkoon erittäin kovaksi tiedetyn Hämeenkyrön joukkueen, mutta kotijoukkue joutui kuitenkin taipumaan niukoin jaksotuloksin 0-2 (4-6, 4-5).

Hämeenkyrön Räpsä sai otteluun lentävän lähdön, kun heti avausvuoropariin Elina Viitanen löi kotiin sekä Jemina Mäkisen että Vilma Holkon ja perään vielä Ella Luomajärvi löi ja Johanna Viitanen toi, ja tilanne 0-3. Tämän jälkeen jakso eteni varsin tasaiseen vuorotahtiin, mutta lopulta Tarmon harhaheitot nousivat ratkaisevaan rooliin ja Räpsä vei jakson nimiinsä.

Toisen jakson puolestaan aloitti Tarmo erittäin vahvasti. Jonna Njie löi kotiin sekä Kaisa Rajalan että Sanna Aholan. Vapaataipaleen turvin vielä Rajala juoksi kotiin kolmannen juoksun, ja tällä kertaa ensimmäisen vuoroparin jälkeen Tarmo oli 3-0 johdossa. Kolmannessa vuoroparissa Hämeenkyrön Amanda Frantsila osoitti, miksi hän on lohkon tehopistetilaston kärkinimi. Frantsila löi pallon karkuun Tarmon pelaajilta, ja Jemina Mäkinen kotiin, ja Frantsila itse kolmospesälle. Erittäin harmittavasti Hennariikka Hellsten pääsi vapaataipaleen turvin viemään Räpsän 3-5 johtoon. Viimeisessä vuoroparissa Tarmo haki vielä nousua, jolla peli olisi saatu vietyä supervuoropariin. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Jenni Ojala löi Essi Leppäsen kotiin, ja kavensi tilanteeksi 4-5. Tämän pidemmälle Tarmon kiri ei kuitenkaan valitettavasti riittänyt.

Vierailijoiden parhaana palkittiin Amanda Frantsila ja kakkospalkittuna Johanna Viitanen. Tarmolta puolestaan ykköspalkittu oli Sanna Ahola ja kakkospalkittuna Jonna Njie.

Kuluneella viikolla Tarmo haastoi tyylikkäästi lohkon kovimmat joukkueet Ruoveden Pirkat ja Hämeenkyrön Räpsän. Vaikka molemmissa otteluissa Tarmo jäi ilman sarjapisteitä, niin Tarmon naiset osoittivat sen, että marginaalit ovat pienet, ja hyvänä päivänä mikä tahansa joukkue on täysin voitettavissa.

Maanantaina Tarmo kohtaa Kankaanpään Mailajuniorit vieraskentällä klo 18.00 alkavassa ottelussa. Ottelu on Tarmolle tärkeä, ja tästä ottelusta lähdetään ehdottomasti hakemaan täyttä pistepottia.

Ottelutilastot

Ennakko

Ikaalisten pesäpallokentällä järjestettävän superlauantain aloittaa suuri ämpäriralli klo 12.30, ja heti perään käyntiin pärähtää takuuvarmasti kauden toistaiseksi huikein ottelu, kun Ikaalisiin saapuu vieraita naapurista. Paikallisottelu Hämeenkyrön Räpsää vastaan pyörähtää käyntiin klo 13.00.

Räpsän kausi alkoi voitolla Kokemäestä, mutta avausottelun jälkeen hämeenkyröläiset kokivat kaksi perättäistä tappiota. Näiden otteluiden jälkeen Räpsä kuitenkin palasi voittojen tielle, ja tällä hetkellä joukkue porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa. Kuuden pelatun ottelun jälkeen Räpsällä on koossa 12 sarjapistettä. Alkukauden aikana etenkin Aurora Frantsila on heiluttanut mailaa vakuuttavasti. Frantsila on lyönyt kauden alkuun jo 17 juoksua. Ja kuin varmuuden vakuudeksi Frantsila on myös joukkueensa etenijäkärki kymmenellä tuodulla juoksulla. Räpsällä kuitenkin etenemiskykyä löytyy erittäin laajalla rintamalla, joten Tarmo saa olla ulkopelissään tarkkana.

Tarmo pelasi keskiviikkona Turku-Pesistä vastaan, ja ottelussa nähtiin erinomaista Tarmoa. Ottelussa kunnarin arvoisesti mailaa heiluttivat niin Tiia Leminen, Sanna Ahola, Katariina Brandstaka kuin Jonna Njiekin. Myös joukkueen ulkopeli oli mallillaan. Koko ottelussa Turku sai tehtyä yhteensä vain neljä juoksua. Katariina Brandstaka on kiivennyt jo koko lohkon lyöjätilaston neljännelle sijalle yhteensä 19 lyödyllä juoksulla. Kovaa kiritukea antaa Jonna Njie, lyötyjä juoksuja koossa 16.

Tarmolla on seitsemän pelatun ottelun jälkeen pisteitä koossa 11, eli Tarmo ja Räpsä ovat aivan toistensa tuntumassa sarjataulukossa. Ottelun voittajalle onkin tarjolla mahdollisuus napata kiinni lohkon kakkossijaan. Panokset päivän otteluun ovat siis kovat, ja uskommekin, että katsomossa nähdään jälleen kauden uusi yleisöennätys. Ethän itsekään missaa tätä huikeaa päivää! Liput otteluun 5€ ja vain 7 eurolla pääset näkemään päivän molemmat ottelut. Alle 15-vuotiaat tietenkin veloituksetta. Nähdään huomenna heti puolenpäivän jälkeen!