Maanantaina 9.8. klo 18.00

Tarmo-Pesäkarhut 1, Pori

Tarmo - Pesäkarhut 1, Pori 1-0 (5-5, 2-1)

Raportti

Tarmo nappasi hienon voiton ottelussa Porin Pesäkarhujen ykkösjoukkuetta vastaan. Ensimmäinen jakso tasattiin, mutta toisella jaksolla Tarmo nappasi upean voiton ja ottelu kirjattaiin ikaalilaisille numeroin 1-0 (5-5, 2-1)

Ennen ottelun alkua Ikaalisisten kentällä saatiin melkoinen rankkasade, mutta peli päästiin viemään läpi melko poutaisessa säässä ja tunnelma katsomossa oli hieno.

Tarmo aloitti ottelun heti väkevästi, kun sisarukset Henna ja Sanna taiteilivat taululle ottelun avausjuoksun. Henna myös vastasi Tarmon toisesta juoksusta, kun nainen karkasi harhaheitolla kolmospesältä kotiin.

Hyvää lyöntipeliä ottelussa esittänyt Tiina kasvatti Tarmon johtoa lyömällä Tarmon kolmannen ja viidennen juoksun. Niin ikään erinomaisesti tänään mailaa käsitellyt Rebekka vastasi puolestaan Tarmon neljännestä juoksusta.

Tarmo oli varsin lähellä ensimmäisen jakson voittoa, mutta niin vain porilaisten onnistui neljännessä vuoroparissa lyödä ottelu tasoihin. Tasoituksen jälkeen Tarmo sai nopeasti viimeisen ruksin taululle, ja jakso kirjattiin lukemin 5-5.

Toisen jakson ensimmäisestä juoksusta vastasi vierasjoukkueen parhaana palkittu Minttu Jaakola, joka löi Etti Saarnin kotiin. Tarmo kuittasi kuitenkin nopeasti. Tarmon parhaana palkittu Henna löi Even kotiin ja hetkeä myöhemmin Rebe kotiutti Sannan.

Tiina puolestaan pamautti pallon maisemaan kakkospuolelta, ja kenttä rullasi tyylikkäästi läpi. Kuitenkin tilanteen jälkeen tuomaristo tuomitsi lyönnin laittomaksi, ja näin poistui taululta sinne jo kertaalleen ilmestyneet kolme lisäjuoksua.

Enempää juoksuja pelissä ei nähtykään, vaan toisen jakson 2-1 lukemat toivat Tarmolle hienon voiton. Pelin lopussa etenkin Eve otti isoa roolia ulkopelissä ja nakkeli vastustajista paloja yksi toisensa jälkeen. Tarmon kakkospalkinto menikin tässä kohdin aivan oikeaan osoitteeseen, kun mallikkaan ulkopelin lisäksi Eve toi ottelussa kaksi tärkeää juoksua.

Tarmo palasi tyylikkäästi takaisin voittojen tielle, ja näytti, että tasoa joukkueesta löytyy. Ulkopeli oli edelliseen peliin verrattuna selvästi parempaa. Vaikka muutamia tilanteita olisi tälläkin kertaa voinut ottaa vielä tarkemmin, niin tällä kertaa pallot tarttuivat varsin hyvin räpylään ja koppariosasto Henna ja Roosa hoiti ruutunsa mallikkaasti.

Tarmon kausi on yhtä vaille valmis. Viimeinen ottelu pelataan perjantaina, kun Ikaalisiin saapuu vieraaksi Laitilan Jyske. Vastassa on kivenkova joukkue, mutta Tarmo pääsee paineettomasti haastamaan huippujoukkuuen, joten luvassa voi olla varsin säkenöivä ottelu. Tätä kannattaa ehdottomasti saapua katsomaan Ikaalisten perjantai-iltaan klo 18 alkaen.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmo kohtaa kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan kotikentällä Porin Pesäkarhut 1. Maanantai-illan ottelu alkaa klo 18.

Tarmo ja Pesäkarhut kohtasivat Porissa kuukausi sitten. Tuolloin porilaisjoukkue oli etevämpi ottaen voiton jaksoin 2-0. Huomenna Tarmo lähtee hakemaan revanssia ja paluuta jälleen voittojen tielle.

Tarmon kausi on ollut kaksijakoinen. Ajoittain joukkue on esittänyt hyviä otteita, pelihuumori on ollut korkealla, ja joukkue on napsinut upeita voittoja. Toisaalta kauteen on mahtunut myös suvantokausia. Kauden lähestyessä loppua myös loukkaantumishuolet ovat rasittaneet joukkuetta.

Huomisessa ottelussa kotiyleisön edessä Tarmo haluaa varmasti jälleen palata voittojen tielle. Tarmo ei enää taistele paikasta jatkopeleihin, sillä tällä kaudella vain lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat pelejä runkosarjan jälkeen. Lähes varmaksi voidaan sanoa, että Rauman Fera ja Laitilan Jyske tulevat olemaan lounaislohkon kaksi parasta.

Näiden joukkueiden takana melko tasaisena rintamana ovat Tarmo, Kokemäen Kova-Väki sekä molemmat porilaisjoukkueet. Voitto huomisesta pelistä parantaisi hienosti Tarmon asetelmia lohkossa.

Tarmon ennakkoon koviksi tiedetyt etenijät Sanna, Henna ja Eve ovat tälläkin kaudella pitäneet tossuissa vauhtia. Sanna on lähellä sisäisen etenijätilaston voittoa, sillä naisella on koossa 29 tuotua juoksua. Evellä tuotuja juoksuja on koossa 24. Hennan tuotujen juoksujen määrä on 19, joka suhteutettuna pelattujen otteluiden määrään (9), on jopa joukkueen kovin saldo. Kun saldon suhteuttaa vielä yritysten määrään (26), voidaan naisen tekemistä pitää erinomaisena.

Kärkietenemisiä Hennalla on 87:stä yrityksestä 67 (77%). Sannan etenmissaldo on 158:sta kärkietenemisyrityksestä 109 etenemistä (69%). Even statistiikka puolestaan on 205 yritystä ja 142 etenemistä (69%). Mainita täytyy myös Noora Kalli, joka on edennyt 62 kertaa 99 yrityksestä (62%). Nooralla tuotujen juoksujen saldo voisi olla suurempikin. Saldona yhteensä kahdeksan tuotua juoksua.

Tuontitilastoista mainittakoon vielä Elisa Jokinen, jolla lähtöjä kolmospesältä on ollut kauden aikana vain yhdeksän kappaletta. Näistä kuitenkin peräti seitsemän kertaa on merkitty Tarmolle tuotu juoksu. Tällä irtoaa joukkueen kovin prosentti tuotujen yrityksistä: 78%.

Tilastoista kiinnostuneille hieman lyöntistatistiikkaa luvassa kauden viimeisen ottelun ennakossa.

Huomenna nähdään jälleen hienoa pesäpalloviihdettä Ikaalisten kauniilla kentällä. Tarmo ja Pesäkarhut 1 kohtaavat maanantai-illassa klo 18 alkaen.