Keskiviikkona15.6. klo 18

Tarmo - rauman Fera

raportti

Tarmo pelasi kauden parhaan ottelunsa kauniissa keskiviikkoillassa ja voitti Rauman Feran numeroin 1-0 (3-3, 7-1).

Tarmo palasi pienen ottelutauon jälkeen pelikentälle rivit suorana ja terveellä itseluottamuksella varustettuna. Tarmon käyntikortiksi on alkanut muodostua väkivahva ulkopeli, ja sitä nähtiin jälleen tänään kentällä.

Ottelun ensimmäisestä juoksusta vastasi varsin tuttu kaksikko, kun Katariina Brandstaka löi Sanna Aholan kotiin. Tämä juoksu oli Tarmon 500. juoksu kotikentällä 2000-luvulla.

Tarmo takoi avausjaksoon kolme hienoa juoksua ja samaan aikaan Feralla oli selviä vaikeuksia Tarmon tiiviin pelaamisen haastamisessa. Tästäkin huolimatta viimeiseen tasoittavaan vuoropariin Tarmolla tuli pari pientä lipsahdusta, jotka valitettavasti maksoivat joukkueelle yhden sarjapisteen. Vierasjoukkue pääsi tasoittamaan jakson lopulla tilanteeksi 3-3.

Toisella jaksolla Tarmon lyöntipelissä nähtiin väkivahaa tekemistä. Heti jakson alussa Veera Sillanpää kotiutteli sekä Saara Miettisen että Roosa Linnarinteen. Vaikka toisessa vuoroparissa Fera pääsi tekemään kaksi juoksua, ei Tarmon ote herpaantunut jakson aikana missään vaiheessa.

Katariina Brandstaka sai tänään oman lyöntipelinsä toden teolla käyntiin ja tulosta syntyi murskatahtiin. Kaiken kaikkiaan Katan saldoksi kertyi tyrmäävät seitsemän lyötyä juoksua. Eikä kunnarikaan kovin kauaksi jäänyt.

Eipä myöskään kaukana ollut Noora Kallin kunnari, joka tempaisi pallon kolmospuolelta läpi. Noora kuitenkin varmisteli tilanteen jääden kakkospesälle. Vahva ottelu Nooralta ja saldona kaksi tuotua juoksua ja kauden parasta mailapeliä.

Pelinpyörittäjän tontilla Tiina Mäkelä oli tänään ottelun johtohahmo. Kapellimestari oli elementissään ja hämmensi vastustajan peliä läpi ottelun niin, että pelaaja toisensa jälkeen sai kokea karun kohtalon, kun kentällemenot jäivät haaveiksi. Korkealle nousseet tolpat olivat lautasella ja lähtipä Tiinan mailasta myös erittäin tärkeä juoksulyönti avausjaksolla.

Tarmo petraa tällä hetkellä koko ajan tekemistään. Seuraavan kerran Tarmo on tulessa tulevana lauantaina, kun joukkue kohtaa Manse PP:n. Tamperelaisille on luvassa varsin kuuma aamupäivän sauna. Tämä mielenkiintoinen ottelu nähdään erikoiseen aikaan ja hieman yllättävässä paikassakin, eli Hämeenkyrön pesäpallokentällä lauantaina klo 11.00 alkaen. Tulehan mukaan mahtavaan pesistunnelmaan!

ottelutilastot

Ennakko

Tarmo palaa pienen tauon jälkeen pelikentille, kun Ikaalisiin saapuu vieraaksi Rauman Fera. Keskiviikkona 15.6. klo 18 alkavasta ottelusta ei varmasti tule tunnelmaa puuttumaan.

Tarmo lähtee otteluun voitto takataskussaan, sillä edellisessä kohtaamisessa Tarmo kaatoi Kauhajoen Karhun vakuuttavan peliesityksen jälkeen. Tarmo on kahdessa edellisessä ottelussa päästänyt yhteensä vain kahdeksan juoksua, joten etenkin ulkopeli on ikaalilaisilla ollut hyvällä tasolla.

Feran alkukausi on ollut ailahteleva. Joukkue on kaatanut Pesäkarhut, Manse PP:n ja Kova-Väen. Takkiin on puolestaan tullut Räpsältä, Karhulta ja Jyskeeltä. Etenkin tappiota Kauhajoelle voidaan pitää yllättävänä. Myöskin 11 päästettyä juoksua Manse PP:tä vastaan jätti toivomisen varaa.

Yllätyksenä puolestaan ei tule se, että kokenut Tiina Andreasen on ollut alkukauden aikana Feran tehokkain iskijä. 1+14 lyötyä juoksua viiteen pelattuun otteluun on kova saldo. Nuori Elviira Andreasen on puolestaan tyttöjen superpesiksen ohella käynyt pelaamassa kolme suomensarjan ottelua, ja lyönyt taululle kunnioitettavat kymmenen juoksua.

Eniten tuotuja juoksuja Ferasta on Inka Nevanpäällä, yhteensä 14. Alkukaudesta Nevanpää pelasi numerolla 2, mutta sittemmin numerolla 3 ja yhden ottelun jopa numerolla 6. Alkukauden aikana rosteri on muutenkin Feralla elänyt kovasti. Numero 1 on ollut hihassa alkukauden aikana jo neljällä eri pelaajalla. Lukkarivastuussa ovat vuorotelleet Sofia Kunnas ja Amanda Haakana.

Tarmolla puolestaan on koko alkukauden ollut selkeä ykköskärki, kun Amanda Heino on tuonut viidessä pelissä vahvat 11 juoksua. Amanda on ollut varmaotteinen myös mailanvarressa. Kärkilyöntejä ykköspesälle Amandalla on yhteensä 20, joka on lohkossa selvästi eniten. Kaiken kaikkiaan kärkilyöntiprosentti Amandalla on erinomainen 76,67.

Keskiviikkona on lupa odottaa Tarmon nousujohteiselle alkukaudelle jatkoa. Tarmon tiivis ulkopeli ja koko ajan parempaan suuntaan kulkeva lyöntipeli povaavat vierasjoukkueelle kovaa iltapuhdetta. Tulethan mukaan pesistunnelmaan keskiviikkona klo 18 alkaen.

otteluisäntä: emron oy