Tiistaina 7.7.2020 klo 15.00

Tarmo - Ylihärmän Pesis-Junkkarit

Tarmo - Ylihärmän Pesis-Junkkarit 1-0, (2-0, 3-3)

Raportti

Ikaalisten Tarmo ja Ylihärmän Pesis-Junkkarit esittelivät huikean jännitysnäytelmän tihkusateisessa Ikaalisten illassa. Tarmo kaivoi ottelussa esiin taistelijan luonteen ja kairasi kauden neljännestä pelistä neljännen voiton. Pisteet Tarmolle lukemin 1-0, (2-0, 3-3).

Ennen ottelun alkua ilmassa oli painostavaa sateen tuntua ja ottelun alkumetreillä sade kentälle saapuikin. Heti ottelun ensimetreillä Tarmon lyöjäjokeri Katariina Brandstaka löi Sanna Aholan kotiin ja Tarmo siirtyi johtoasemaan. Koko ottelua leimasi kuitenkin molemminpuolinen tarkkuus ja virheitä haluttiin selvästi välttää. Melko nopeasti näki, että tiistai-illan ottelussa ei tulla näkemään sunnuntain kaltaisia juoksujuhlia.

Toisessa vuoroparissa Tarmo kasvatti johdon kahteen juoksuun Essi Leppäsen lyömänä ja Henna Vistinmäen tuomana. Tarmon ulkopeli oli hyvää ja vierailijoiden sisäpeli saatiin pidettyä hyvin aisoissa. Ylihärmän Selma Vuorisen onnistui kertaalleen lyödä kakkospuolelta palloa karkuun, mutta tämäkään tilanne ei aivan juoksuun riittänyt Vuorisen edetessä kakkospesälle.

Ensimmäisellä jaksolla Pesis-Junkkarit eivät lopulta päässeet lainkaan tulostaululle, joten Tarmon kaksi lyötyä toivat tärkeän jaksovoiton.

Toisella jaksolla ylihärmäläiset saivat nostettua sisäpelin tempoaan napsun verran. Ensimmäisessä vuoroparissa Janette Oksanen ja Saana Kamppinen saivat vietyä vierailijat 0-1 jaksojohtoon. Kun toisen jakson puolivälissä vierailijoiden johto oli 0-2, alkoi varmasti yleisössä jo monet miettiä, että ottelussa nähtäisiin supervuoropari.

Kolmannella vuoroparilla kuitenkin sadepilvien katveesta lyöntipaikalle asteli, kukas muukaan, kuin Katariina Brandstaka. Vierailijoiden koppariosasto sai ihmeteltävää Katan paiskatessa pallon keskeltä kenttää kohti horisonttia. Siskokset Vistinmäki & Ahola pinkaisivat kotipesään ja näin tilanne oli hetkessä tasan 2-2.

Neljännessä vuoroparissa näytti jo siltä, että Tarmo pystyy pitämään vierailijat aisoissa, mutta niin vain Pesis-Junkkarit saivat väkisin aivan lopussa väännettyä johtoaseman taululle Emmi Riihimäen ja Saana Kammpisen toimesta.

Viimeiseen tasoittavaan vuoropariin Tarmo petasi tasoituspaikan ja myös käytti sen. Brandstaka ja Ahola, ja tilanne jälleen tasan. Tällä juoksulla varmistui ottelun voitto. Eipä jäänyt täysi pistepottikaan kauas, kun Kaisa Koron lyönnillä Essi Leppänen pinkaisi kohti kotipesää, mutta aavistuksen verran ehti pallo ennen Essiä perille. Toinen jakso päättyi siis tasan 3-3, ja Tarmolle kaksi pistettä, Pesis-Junkkareiden jäädessä pisteittä.

Tarmon ulkopeli oli ottelussa hyvää. Märällä kelillä virheitä voi helposti syntyä, mutta tällä kertaa keli ei päässyt joukkuetta yllättämään. Kunniaa täytyy antaa myös vierailijoiden ulkopelille, sillä Pesis-Junkkarit saivat vietyä kovimman terän Tarmon sisäpelistä. Tarmon vikkeläjalkainen kärki yhdistettynä Brandstakan lyöntivoimaan oli tänään kuitenkin se ase, jolla tarvittavat juoksut tehtiin.

Homma jatkuu Tarmon naisilla jälleen tulevana sunnuntaina. Tuolloin suuntana on Ilmajoki. Luvassa on varmasti jälleen tiukka taistelu. Ilmajoen Kisailijat voittivat ensimmäisessä ottelussaan Ylistaron selkein lukemin ja toisessa ottelussa joukkue piti Ruoveden Pirkkoja erittäin tiukoilla. Tuon ottelun molemmat jaksot päättyivät lopulta yhden juoksun erolla ruoveteläisille. Kausi etenee hyvää vauhtia kohti todellisia loppukesän trillereitä, pysy mukana!

Otteluisäntä pelissä toimi Brother Finland.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon naisten joukkueen runkosarja saavuttaa puolivälin tiistain ottelun jälkeen. Tarmo on matkannut alkukauden aikana voitosta voittoon. Tiistai-illan ottelussa vastaan asettuu Ylihärmän Pesis-Junkkarit. Ottelu alkaa Ikaalisten pesäpallokentällä klo 18.

Tarmo lähtee tiistain otteluun erinomaisista asemista. Kolmen pelatun ottelun jälkeen Tarmolla on koossa kolme voittoa ja kahdeksan sarjapistettä. Lohkoa johtaa Lapuan Virkiä puhtaalla pelillä, kolme voittoa ja yhdeksän pistettä. Illan vastustajalle ottelu on vasta kauden toinen. Myös Pesis-Junkkarit ovat aloittaneet kauden hyvin, sillä avausottelussa kaatui Nurmon Jymy jaksoluvuin 17-1 ja 4-1.

Viime kaudella ylihärmäläiset sijoittuivat keskilohkon sijalle viisi. Jatkopelipaikka jäi vain yhden pisteen päähän. Joukkueen kapteeni Veera Sillanpää teki viime kaudella kovaa tulosta keräten yhteensä 61 tehopistettä ja on varmasti isossa roolissa myös tällä kaudella. Viime kaudella enimmäkseen maakuntasarjaa pelannut Jenna Ala-Rantala näytti Pesis-Junkkareiden suomensarjan avausottelussa pelaamisen mallia tehden tehot 1+5 lyötyä ja 2 tuotua juoksua. Näillä näytöillä irtosikin pelissä ykköspalkinto.

Tällä hetkellä Tarmo pitää tukevaa kaksoisjohtoa länsilohkon etenijätilastossa. Eveliina Yrjölällä on koossa 13 ja Sanna Aholalla 11 tuotua juoksua. Sunnuntain ottelussa Tarmon vikkeläjalkainen Henna Vistinmäki jäi juoksuitta, mutta olisiko tiistaina jälleen Hennan päivä ja tossuissa lentokeli?

Maila-Jusseja vastaan pelatussa ottelussa Tarmon jokeriosasto Katariina Brandstaka, Kaisa Koro ja Jasmin Koskinen onnistuivat hyvin. Vaikka Tarmo on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisista, on rosterin leveys riittänyt hyvin. Tiistaina näemme, lähdetäänkö otteluun samalla kokoonpanolla, vai tuleeko kokoonpanoon kierrätystä.

Tässä kohdin kautta voidaan todeta, että Mira Kolehmainen on pelinjohtajan debyyttikaudellaan aloittanut erinomaisesti. Kommunikaatio pelaajien kanssa toimii hyvin ja vaikka tunnetta on paljon pelissä, niin fokus pysyy kuitenkin oikeissa asioissa.

Tiistain ottelu on Tarmon naisille heinäkuun ainoa kotipeli. Nyt kaivataankin kaikki tarmolaiset mukaan katsomoon kannustamaan. Paria päivää ennen ottelua säätiedotus enteilee pientä sadetta, mutta raikkaassa kesäilmassa pesis on mukavaa seurattavaa ja kioskin makkarat ja kahvi lämmittävät tarvittaessa mukavasti. Eiköhän laiteta meteliä Kyrösjärven rannalle tiistaina? Oletko sinä mukana tiistai-illan jännärissä klo 18 alkaen?