31.7. Hämeenkyrön Räpsä - Tarmo

Hämeenkyrön Räpsä - Tarmo 2-1, (6-4, 4-15, 3-0)

Raportti

Räpsän ja Tarmon välinen taistelu venyi liki kolmen tunnin mittaiseksi jännitysnäytelmäksi. Suorastaan mykistävän kovasta toisesta jaksosta huolimatta ottelun voitto kirjattiin kotijoukkue Räpsälle lukemin 2-1 (6-4, 4-15, 3-0).

Kotijoukkue Räpsä sai otteluun hyvän alun, ja ensimmäisessä vuoroparissa joukkue pääsi 2-0 jaksojohtoon. Tarmon kavennusjuoksu tuli hieman erikoisella tavalla. Syöttötilanteessa oli väärä alla ja toinen syöttö huudettiin vääräksi. Syöttö kuitenkin kopsahti lautasen reunaan, jonka kautta pallo karkasi lukkarilta sen verran kauas, että Jenna Peuramäki ennätti kuin ennättikin tuoda juoksun kotiin.

Ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa nähtiin illan ensimmäinen kunnari, kun Tarmon Minna Siljamäki löi pallon takakentälle ja pallo pomppasi Räpsän kakkoskopparina pelanneen Siiri Elomaan yli. Pallo karkasi kentän taakse, ja Minna pääsi kiertämään tyhjän kentän läpi aina kolmospesälle asti. Tällä juoksulla Tarmo siirtyi 3-4 jaksojohtoon. Kolmannessa vuoroparissa Räpsä kuitenkin siirtyi jälleen johtoasemaan kun ensin Aurora Frantsila kotiutti Vilja Aholan, ja hetkeä myöhemmin Johanna Moisander Taru Alatuuhosen. Neljännessä vuoroparissa Räpsä lisäsi johtoa, kun Anni Rajala syöksyi niukasti tilanteeksi 6-4. Nämä olivat myös ensimmäisen jakson päätöslukemat.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari pelattiin juoksuitta, mutta toisessa vuoroparissa Tarmo laittoi isoa vaihdetta silmään. Peuramäen, Muonan ja Siljamäen tuomilla juoksuilla Tarmo siirtyi 0-3 johtoon. Tämän jälkeen Essi Leppänen kajautti pallon kolmospuolelta maisemaan ja pajatso rullasi tyhjäksi, ja tilanne Tarmolle jo 0-7. Tässä vaiheessa Räpsä otti aikalisän.

Tarmon yhdestoista juoksu tuli upeasti Jenna Peuramäen lyömänä ja Eveliina Yrjölän tuomana. Vaikka Tarmo johti jaksoa tuossa vaiheessa neljännessä vuoroparissa kuudella juoksulla, näytti Eve, että kaikki on pelissä, ja hienolla syöksyllä sentit olivat tilanteessa Tarmon puolella. Tarmon sisäpeli toimi koko toisen jakson erinomaisesti, kun taas Räpsän ulkopeli oli ajoittain hieman sekaisin. Lopulta toinen jakso kirjattiin Tarmolle väkevin 4-15 lukemin.

Supervuoropariin mentäessä Tarmon hyvä sisäpelivire kuitenkin pääsi hieman katoamaan, eikä Tarmo omalla aloittavalla sisävuorollaan päässyt tulostaululle. Räpsän hyvää lyöntipeliä esittänyt Johanna Moisander sen sijaan pääsi lyömään määrämittaisen takakentälle ja noin metriä ennen takarajaa maahan tullut pallo pääsi Tarmon koppareilta karkuun. Tilanteesta Räpsälle kolme juoksua ja ottelun päätösvihellys.

Tarmo taisteli ottelussa väkevästi ja pystyi horjuttamaan Räpsän ulkopeliä todella hyvin. Kotijoukkueen oma sisäpeli toimi kuitenkin lopulta vielä juuri sen verran paremmin, että kaksi sarjapistettä jäi Hämeenkyröön. Tarmolle matkaan kuitenkin yksi kultaakin kalliimpi sarjapiste. Voitolla Räpsä vankisti asemiaan lohkon kakkospaikalla. Tarmo puolestaan säilytti niukasti nelospaikan nousten 26 pisteeseen. Samaan aikaan Loimaan Palloilijat voittivat kolmen pisteen arvoisesti Kokemäellä, ja Loimaa nousi näin tasapisteisiin Tarmon kanssa.

Tarmon seuraava ottelu pelataan sunnuntaina juurikin Loimaalla, ja kyseessä on todellinen kuuden pisteen peli. Tuon ottelun voittaja tulee olemaan erittäin lähellä välieräpaikkaa. Tarmo järjestää otteluun fanimatkan. Jos et ole vielä ilmoittautunut mukaan, niin lue lisää Tarmon kotisivuilta. Tulossa on ottelu, jota ei todellakaan kannata jättää näkemättä!

Ennakko

Tarmon kärkikamppailut jatkuvat tänään, kun Hämeenkyrön Räpsä isännöi paikallisottelua. Lohkossa toisena oleva Räpsä ja neljäntenä oleva Tarmo ottavat yhteen illalla klo 18 alkaen Hämeenkyrössä.

Tarmo otti edellisessä ottelussaan maanantaina upean voiton lohkokärki Ruoveden Pirkoista. Ruovesi oli pelannut koko kauden, kaikki 13 ottelua, ilman tappiota, kunnes Tarmon naiset aiheuttivat joukkueelle kauden avaustappion lukemin 1-0 (4-0, 4-4). Tänään Tarmo saa vastaansa lohkokakkosen Räpsän, joka edellisessä ottelussaan voitti Turku-Pesiksen 2-0.

Lounaislohkon viimeisistä otteluista tulee muodostumaan melkoisia jännitysnäytelmiä, sillä lohko on ennätystasainen. Mikäli Tarmon tänään onnistuu kaataa Räpsä, nousisi Tarmo tässä vaiheessa peräti lohkon kakkospaikalle. Toisaalta, mikäli Tarmo tänään häviää ja illan toisessa ottelussa Loimaan onnistuu kukistaa Kokemäki, voi Tarmo tänään pudota viidennelle sijalle. Panokset ovat siis äärimäisen kovat. Kankaanpääkin on vaivihkaa noussut vain pisteen päähän Tarmosta ja majailee tällä hetkellä viidennellä sijalla.

Tarmon ja Räpsän kauden ensimmäinen ottelu Ikaalisissa oli tiukka. Räpsä vei voiton lukemin 0-2, mutta jaksot olivat tasaiset 4-6 ja 4-5. Ottelun alku tulee olemaan erittäin tärkeä. Edellisessä kohtaamisessa Räpsä karkasi heti ensimmäisessä vuoroparissa 0-3 johtoon, ja vastaavaan ei tänään ole varaa.

Tarmon ulkopeli on kokonaisuutena kauden aikana ollut kuitenkin erittäin hyvää, ja vastaavaa suorittamista tarvitaan myös tänään. Tarmo on päästänyt kauden aikana vain 120 juoksua, joka on toiseksi vähiten lohkossa. Jos päästetyt juoksut suhteutetaan pelattuihin otteluihin, niin Tarmolla päästettyjä juoksuja on vain 8 per ottelu, kun Räpsällä vastaava luku on lähes 10. Lyöntipuolella Räpsä puolestaan on ollut lohkon toiseksi tehokkain: tehtyjä juoksuja lähes 14 per ottelu, kun Tarmolla tehtyjä on 10,6.

Illan otteluun lähdetään siis kutkuttavan jännittävästä tilanteesta ja panokset ovat korkealla. Varmaa on, että ainakin jompikumpi joukkue tulee tänään saavuttamaan 20 voitetun jakson rajapyykin, sillä tällä hetkellä molemmilla joukkueilla on 19 voitettua jaksoa. Tähän mennessä vain Ruovesi on tuon rajan ylittänyt, heillä voitettuja jaksoja peräti 23.

Eiköhän lähdetä sankoin joukoin naapurikuntaan kannustamaan Ikaalisten Tarmo kauden kymmenenteen voittoonsa. Pallo nousee ilmaan Hämeenkyrön peräpallokentällä klo 18.