Tiistaina 23.6.2020 klo 18.00

Tarmo-Mailajuniorit, Kankaanpää

Tarmo - Mailajuniorit, Kankaanpää 1-0, (2-2, 8-6)

Raportti

Tarmo aloitti kauden tyylikkäällä voitolla, kun Kankaanpään Mailajuniorit kaatui avausottelussa lukemin 1-0 (2-2, 8-6).

Tarmo aloitti vastustajan ja katsojien hämmentämisen jo ennen ensimmäistäkään lyöntiä. Tarmon aloittaessa ulkovuorossa, astelivat Henna Vistinmäki ja Jenna Peuramäki tutusti kentän takaosaan. Viime kauden asetelmista poiketen tällä kertaa kuitenkin Henna otti paikan kolmospuolelta ja Jenna pelasi ottelun kakkoskopparina.

Kaksikko työskentelikin läpi ottelun erittäin varmoin ottein. Toisella jaksolla yleisö innostui etenkin Hennan taiturimaisesta pelinluvusta.

Ottelun avausjakso pelattiin varsin vähäjuoksuisena ja selvästi näki, että kauden avausottelu hieman jännitti molempia joukkueita. Ensimmäinen juoksu nähtiin heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun vierailijoiden Jade Vartiamäki löi Noora Kerolan kotiin. Tarmon vastaus tuli kuitenkin pian Katariina Brandstakan ja Eveliina Yrjölän toimesta. Toisessa vuoroparissa Emilia Kangas vei Mailajuniorit 1-2 johtoon harhaheiton turvin.

Vierailijoiden niukka johto säilyi viimeiseen vuoropariin asti. Neljännen lopettava vuoropari oli Tarmolta avausjakson paras. Tasoitusjuoksusta vastasi tuttu kaksikko, Brandstaka ja Yrjölä. Tarmolla oli hyvä tilaisuus kuitata avausjakso nimiinsä, mutta tällä kertaa onnetar ei ollut Tarmon puolella, ja ensimmäinen jakso päätettiin tasalukemiin 2-2.

Toiseen jaksoon Tarmon naiset astelivat kentälle itsevarmuutta uhkuen. Tarmon vikkeläjalkainen kärki oli tänään järjestyksessä Vistinmäki, Yrjölä, Ahola. Aholan astuessa lyöntivuoroon nähtiin ottelun ensimmäinen kunnari, ja hetkessä taululla komeilivat lukemat 3-0. Neljännen aloittavan vuoroparin jälkeen taululla oli jo vakuuttavat 8-2 lukemat. Viimeiseen tasoittavaan vuoropariin Tarmon hyvä ulkopeliote hieman herpaantui, ja Mailajuniorit pääsivät iskemään kavennusjuoksuja. Johtoasema oli kuitenkin riittävä ja lopulta jakso kirjattiin Tarmolle 8-6 ja koko ottelu lukemin 1-0.

Tarmo pelasi hyvän ja nousujohteisen pelin, mutta aivan lopussa iski pieni hyvänolontunne. Tämä oli pelaajille hyvä herätys, että pelit on aina pelattava loppuun asti.

Tarmon parhaat onnistujat ottelussa olivat viime kaudelta tuttuja nimiä: Sanna Ahola, Katariina Brandstaka, Eveliina Yrjölä ja Henna Vistinmäki. Myös Katja Joentausta pelasi kelpo ottelun lukkarin tontilla. Ottelun edetessä nähtiin Katjalta jo tyylikkäitä tolppasyöttöjäkin.

Näistä asetelmista on erittäin hyvä lähteä suuntaamaan kohti sunnuntaita, ja seuraavaa ottelua. Tuolloin jatketaan kotikentällä, kun klo 13 alkavassa pelissä vastaan asettuu Nurmon Jymy. Avausottelun katsojamääräksi kirjattiin varsin mukavat 150 katsojaa. Pitkän tauon jälkeen pesäpallo kiinnostaa selvästi yleisöä.

Miesten sarjakausi käynnistyy myös tällä viikolla kotiottelulla, kun Tarmo saa torstaina vastaansa Turku-Pesiksen klo 18 alkavassa ottelussa.

Otteluennakko

Pitkän odotuksen jälkeen Tarmon kausi pärähtää käyntiin jännittävällä kotiottelulla Kankaanpään Mailajunioreita vastaan. Kauden avausottelu alkaa Ikaalisten pesäpallokentällä tiistaina 23.6. klo 18.00.

Tarmo lähtee uuteen kauteen viime kaudelta tutulla pelaajarungolla. Avausottelussa uutena nimenä Tarmon riveissä nähdään Katja Joentausta, joka hoitaa kapellimestarin tehtäviä lukkarin tontilla.

Harjoitusottelut menivät Tarmolla nousujohteisesti. Ensimmäinen harjoitusottelu Hämeenkyrön Räpsää vastaan päättyi tappioon. Toinen Räpsää vastaan pelattu ottelu päättyi Tarmon 1-0 voittoon. Viimeinen harjoitusottelu Tarmolla oli Manse PP NMK:ta vastaan, ja tuon pelin Tarmo voitti 2-0. Vaikka kaksi viimeistä peliä oli voitokkaita, niin parannettavaakin kauden aloitukseen jäi.

Koronan vuoksi yhteiset harjoitukset kevään aikana jäivät vähiin niin Tarmolla kuin muillakin joukkueilla. Ne joukkueet, joissa pelaajien välinen yhteinen sävel löytyy nopeasi kauden alkaessa, ovat lyhyen runkosarjan aikana vahvoilla. Tarmo varmasti hyötyykin siitä, että suurin osa pelaajista tuntee toisensa ennakkoon varsin hyvin.

Viime kaudella Tarmo ja Mailajuniorit sijoittuivat runkosarjassa peräkkäisille sijoille. Mailajunioreiden sijoitus oli viides pisteillä 30 ja Tarmo sijaa alempana 26 pisteellä. Joukkueiden keskinäisissä otteluissa voittoja juhlivat vierasjoukkueet. Molemmissa kauden kohtaamisissa nähtiin runsaasti juoksuja. Kesäkuussa pelattu Mailajuniorit-Tarmo päättyi Tarmon 0-2 voittoon juoksuin 2-10, 4-7. Elokuinen ottelu meni kankaanpääläisille 0-2 ja juoksut 9-12, 2-6.

Mielenkiinnolla odotamme hetkeä, kun pallo huomenna nousee ensimmäisen kerran ilmaan. Kuka lyö ottelun ensimmäisen juoksun? Nähdäänkö ottelussa Kyrösjärveen asti karvaava lyönti? Mitä mielenkiintoisia knoppeja kuuluttaja Masa tulee heittämään yleisölle? Kaikki tämä selviää huomenna tiistaina klo 18 alkaen. Tule mukaan nauttimaan Suomen mahtavasta kesästä ja jännittävästä pesäpallottelusta!