lauantaina 2.7. klo 15

Tarmo -  Manse PP, tampere

raportti

Tarmo jatkoi voittojen tiellä, kun lauantaina ottelussa Manse PP kaatui supervuoroparin jälkeen numeroin 2-1.

Tarmo tuli otteluun hyvällä ilmeellä. Vahvaan lyöntivireeseen äitynyt Katariina Brandstaka oli jälleen asialla Tarmon kahden ensimmäisen juoksun osalta. Jakson aikana Tarmon peli oli tasaisen varmaan suorittamista, eikä kotijoukkue antanut vierailijoille juuri mahdollisuuksia.

Sekä ulkopeli että sisäpeli oli tarmolaisittan ensimmäisellä jaksolla hyvää. Kolmen vuoroparin aikana Tarmo takoi taululle kahdeksan juoksua, eikä Tarmon tarvinnut enää viimeiseen tasoittavaan lyöntivuoroon lähteä.

Toinen jakso oli varsin erilainen. Ensimmäisellä lyöntivuorolla tamperelaiset saivat taululle kaksi juoksua. Hiipikö hyvänolontunne kotijoukkueen puseroon, vai mistä johtui, mutta Tarmon suoritukset jäivät varsin kesyiksi. Vuoropari toisensa jälkeen olivat varsin nopeita, kun kumpikaan joukkueista ei tuntunut enää pääsevän sisäpelin rytmistä kiinni.

Viimeisessä vuoroparissa Tarmo sai rutistettua vielä loikkaa päälle. Katariina Brandstaka kotiutti Henna Vistinmäen, kavensi jaksotilanteeksi 1-2. Kaukana ei lopulta ollut Tarmon tasoituskaan, mutta niin vain ottelu jatkui supervuoropariin.

Supervuoroparissa Tarmon kovin kärki ei päässyt valotaululle, mutta Roosa Linnarinteen saapuessa lyöntivuoroon alkoi tapahtua. Kovassa paikassa Roosa täräytti pallon aivan takarajan tuntumaan ja pallo kohti Kyrösjärveä. Tuloksena Roosalle kauden ensimmäinen lyöty juoksu, joka oli siis kunnari. Kyseessä oli myös koko Tarmon joukkueen kauden ensimmäinen kunniajuoksu. Uskomaton suoritus tältä Tarmon etenijänaiselta. Hetkeä myöhemmin Tiia Leminen kotiutti Saara Miettisen ja Tarmolle 2-0 johto.

Tasoittavalla vuorolla Manse PP:n Alli Penttilän onnistui kotiuttaa Lilli Mäkelä, mutta enempää ei Tarmo mahdollisuuksia tarjonnut, vaan korjasi voiton kotiin.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tutun hyvää Tarmoa. Ikäviäkin uutisia tuli, kun Sanna Ahola loukkasi vasenta jalkaansa. Huoltotoimenpiteiden jälkeen kuitenkin Vissy jatkoi koko ottelun loppuun asti. Toinen jakso olikin sitten pitkästä aikaa haastavin jakso Tarmolle. Rytminmuutos kuitenkin onnistui ottelun lopussa vielä toisen kerran, joka osaltaan kertoo joukkueen luonteenlujuudesta.

Tarmo painaa nyt jo hurjassa viiden ottelun voittoputkessa. Seuraava koitos otellaan tulevana keskiviikkona, kun Tarmo lähtee Porin Pesäkarhujen vieraaksi. Luvassa on takuuvarmasti kovatasoinen peli. Melkein voisi sanoa, että vaikka kausi on ennättänyt vasta hieman yli puolenvälin, niin seuraavissa otteluissa aletaan jo hieman hakea pudotuspeliasetelmia. Tarmon seuraavat ottelut ovat Pesäkarhujen lisäksi Jyskettä ja Räpsää vastaan. Tarmo on tällä hetkellä lohkon sijalla neljä ja seuraavaksi vastassa on kaikki joukkueet sijoilta 1-3. elämme mielenkiintoisa aikoja, ystävät hyvät :)

Ottelutilastot

ennakko

Tarmottaret ovat jälleen lauantaina tositoimissa, kun Ikaalisiin vieraita saapuu Tampereelta. Tarmon ja Manse PP:n välinen kohtaaminen pärähtää käyntiin klo 15 alkaen. Paikalle kannattaa tietenkin saapua fiilistelemään jo alkulämmöille ja nauttimaan terassin antimista.

Hieman takkuisen alkukauden jälkeen Tarmo on päässyt mainioon vireeseen ja tällä hetkellä joukkue porskuttaa neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Tarmo kivunnut sarjataulukossa nyt jo sijalle neljä.

Tarmo ja Manse PP kohtasivat edellisen kerran vain parisen viikkoa sitten, ja tuolloin Tarmo nappasi täyden kolmen pisteen voiton. Vaikka Manse PP on tällä hetkellä sarjataulukon jumbosijalla, ei joukkuetta kannata lähteä aliarvioimaan. Tällä viikolla Manse PP kiusasi lohkokärjessä olevaa Hämeenkyrön Räpsää. Kyseisen ottelun ensimmäinen jakso tasattiin juoksuin 3-3. Toisella jaksolla hämeenkyröläiset onnistuivat Pihla Alasen hyvällä lyöntivireellä nappaamaan voiton. Manse PP:n paidassa nähtiin kyseisessä ottelussa useita tyttöjen superpesistä Räpsän paidassa pelaavia.

Hyvän ulkopelin lisäksi Tarmon sisäpeli on viime aikoina parantunut selvästi. Koko joukkueen tasolla Tarmon kahden edellisen ottelun kärkilyöntiprosentit ovat olleet 75 ja 74. Nämä ovat erittäin hyviä lukemia ja kun Katan tulikuuman mailan lisäksi myös muiden pelaajien kotiutuslyönnit ovat onnistuneet viime aikoina kovalla prosentilla, lähdetään huomiseen kamppailuun hyvistä asetelmista.

Nouseeko koko alkukauden vahvasti suorittanut Amanda Heino ottelussa tuotujen juoksujen pörssikärkeen? Lyökö liki kolmen lyödyn juoksun ottelukohtaisella keskiarvolla operoiva Kata kauden ensimmäisen kunnarinsa? Ja mikä mielenkiintoisinta, ottaako Vissy ottelussa jo kauden seitsemännen voittonsa hutunkeitossa? Kaikki nämä asiat selviävät lauantaina klo 15 alkaen, kun Ikaalisten pesäpallokentällä nautitaan kesän parhaasta viihteestä. Be there!