29.7. Tarmo - Ruoveden Pirkat

Tarmo - Ruoveden Pirkat 1-0, (4-0, 4-4)

Raportti

Tarmo otti illan ottelussa järisyttävän ison voiton. Koko kauden ilman tappiota edennyt Ruoveden Pirkat kohtasi vihdoin parempansa, kun Tarmon naiset pelasivat ennakkoluulotonta peliä ja vei ottelun pisteet lukemin 1-0 (4-0, 4-4).

Ottelun alkuhetkillä Ruoveden lukkarille Ronja Salmelalle sattui musta hetki. Tarmolaiset olivat väärien huudoissa tarkkana ja neljän väärän syötön jälkeen Sanna Ahola toi vapaataipaleena Tarmolle avausjuoksun. Toisessa vuoroparissa tuttu parivaljakko Jonna Njie ja Sanna Ahola tehtailivat Tarmon 2-0 johtoon. Kolmannessa vuoroparissa Tarmon johto kasvoi ensin harhaheiton myötä Eveliina Yrjölän tuodessa tilanteeksi 3-0, ja tämän jälkeen kaksikko Njie & Ahola ja tilanne 4-0.

Tarmon ulkopeli toimi ottelussa erittäin säntillisesti. Ruovesi pääsi iskemään välillä hyviä lyöntejä, mutta viimeisenä lukkona Tarmon Henna Vistinmäki piti huolen siitä, että pallot eivät karanneet Kyrösjärven puolelle. Tiukoin tilanne nähtiin kolmospuolen soralla, jossa Henna pysäytti pallon upealla syöksähdyksellä. Ruovesi ei lopulta päässyt avausjaksossa taululle lainkaan, vaan Tarmo kuittasi jaksovoiton puhtailla 4-0 lukemilla.

Toisella jaksolla nähtiin tarkkaakin tarkempaa ulkopeliä puolin ja toisin. Jaksoa edettiin 0-0 tilanteessa aina kolmannen vuoroparin lopettavalle vuorolle asti, jolloin Ruovesi pääsi ensikertaa ottelussa tulostaululle, kun Veera Keskinen löi Jasmin Viitasen kotiin. Hetkeä myöhemmin Emma Visulaaka löi Aino-Maija Kiisken kotiin ja vierailijat siirtyivät 0-2 jaksojohtoon.

Tänään Tarmon naisten päitä ei kylmännyt astella lyöntivuoroon viimeisessäkään vuoroparissa. Joukkueen kapteeni Jenna Peuramäki löi alkutahdit ja Sanna Ahola toi jo ottelun neljännen juoksunsa. Tiukassa takaa-ajotilanteessa jokeri Elisa Jokinen puolestaan kotiutti kylmän viileästi Essi Leppäsen. Ja vain hetkeä myöhemmin erinomaista lukkarityöskentelyä tänäänkin esittänyt Rebekka Muona näytti, että syöttöjen lisäksi myös lyöntipeli onnistuu. Rebekka tälläsi palloa matkaan ja Jonna Njie sekä Jenna Peuramäki kotiin. Ennen viimeistä lopettavaa vuoroparia Tarmo oli 4-2 jaksojohdossa.

Selvää oli, että viimeiseen päättävään vuoropariin Ruovesi lataisi kaiken peliin. Kahden lyödyn juoksun lisäksi Rebekka Muona näytti ottelussa huikeaa pelin lukua, ja taktisilla väärillä tehtaili ottelussa paloja kakkospesälle. Tiukassa paikassa kuitenkin Muonan pienen lipsahduksen myötä pääsi Ruovesi kaventamaan vapaataipaleen myötä tilanteeksi 4-3. Kun kovana lyöjänä tunnettu Karoliina Ahonen onnistui lyömään Emma Visulaakan kotiin, oli taululla kutkuttava tasatilanne 4-4. Tämän pidemmälle ei Ruoveden peli kuitenkaan riittänyt, vaan Tarmo taisteli upeasti kolme ruksia taululle, ja toisen jakson päättyessä tasalukemiin, kuittasi Tarmo itselleen upean sekä erittäin tärkeän 1-0 voiton.

Kuten ennalta osattiin odottaa, oli illan ottelu täynnä tunnelmaa. Runsaslukuinen kotiyleisö sai sitä, mitä oli tullut hakemaan. Voiton myötä Tarmo vankisti asemiaan lohkon nelospaikalla, ja lohkon kakkospaikkakaan ei ole enää kuin kahden pisteen päässä. Takana toki Loimaan Palloilijat hengittävät myös edelleen niskaan vain kahden pisteen päässä. Loimaalla on myös tässä kohdin kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Kankaanpää on nyt neljä pistettä Tarmoa perässä.

Tarmon ottelut jatkuvat ylihuomenna keskiviikkona, kun Tarmo kohtaa paikallisottelussa Hämeenkyrön Räpsän. Peli pelataan Hämeenkyrön kentällä klo 18 alkaen. Voitolla Tarmolla olisi tilaisuus nousta jopa lohkon kakkospaikalle. Toisaalta tappio aiheuttaisi suurta jännitystä takana piinaavien joukkueiden osalta. Kaikki Tarmo-fanit mukaan kannustamaan myös Hämeenkyröön, sillä nyt taistellaan isoista pisteistä!

Ennakko

Tänään Ikaalisten pesäpallokentällä luvassa huikea trilleri, kun Tarmon naiset kohtaavat sarjakärki Ruoveden Pirkat. Tarmo taistelee tiukasti pääsystä jatkopeleihin, ja tämän illan ottelussa tullaan takuuvarmasti näkemään pesäpallotunnelmaa parhaimmillaan. Illan ottelu klo 18 alkaen!

Tänään Ikaalisiin saapuu sensaatiomaisesti ilman tappiota porskuttava Ruoveden Pirkat. Vaikka joukkue ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään ottelua, ovat monet ottelut olleet äärimmäisen tasaväkisiä. Tästä kertoo myös se, että joukkueen 13 voitosta peräti 7 on kahden pisteen voittoja. Tällä hetkellä Ruovedellä pisteitä on 32. Sekä Hämeenkyrön Räpsä että Rauman Fera ovat aivan iskuetäisyydellä 27 pisteessä. Tämän kärkikolmikon takana neljännellä sijalla ja 23 pisteellä on Tarmo. Loimaan Palloilijat ovat tasapisteissä Tarmon kanssa, ja Kankaanpäällä pisteitä koossa on 21. Neljän jatkoon menevän paikasta käydään siis takuuvarmasti tiukka taistelu aivan loppumetreille saakka.

Ruoveden Pirkat pelasi edellisen ottelun 1,5 viikkoa sitten, jolloin joukkue kävi hakemassa 0-2 vierasvoiton Turku-Pesiksestä. Tätä edeltävä ottelu Ruovedellä oli Porin Pesäkarhuja vastaan, jossa porilaiset piinasivat Pirkkoja aivan ottelun loppuhetkille asti. Lopulta Pirkat voittivat ottelun kotiutuslyöntikisan jälkeen.

Tarmon edellinen ottelu oli viikko sitten, kun joukkue kävi hakemassa äärimmäisen arvokkaan vierasvoiton Kokemäeltä. Tuota ottelua edeltävä ottelu Tarmolla oli sarjakakkosta Rauman Feraa vastaan. Tarmo latasi pöytään suvereenin peliesityksen, päästi koko ottelussa vain yhden juoksun ja suorastaan tyrmäsi kivenkovan Feran jaksoin 2-0.

Tarmon ja Pirkkojen edellinen kohtaaminen oteltiin Ruovedellä kesäkuun alkupuoliskolla. Tuolloin Ruovesi vei ensimmäisen jakson 6-1, mutta toisella jaksolla Tarmolla oli täydet mahdollisuudet viedä ottelu supervuoropariin, mutta lopulta toinen jakso kirjattiin tasalukemiin 3-3, jonka myötä Ruovedelle niukka 1-0 voitto. Kaiken kaikkiaan Tarmo on esittänyt kauden aikana parhaita otteitaan nimenomaan lohkon kärkijoukkueita vastaan, ja samaa sykettä tarvitaan myös tänään. Tarmolla onkin kaikki edellytykset tuottaa Ruovedelle kauden ensimmäinen tappio. Tarmon Timo Marjamäen sanoin: ”Kaikki putket päättyvät joskus”.

Tänään jos koska on siis todellakin syytä saapua Ikaalisten kauniille pesäpallokentälle kannustamaan Tarmo voittoon. Myös Ruoveden fanit on lämpimästi tervetulleita nauttimaan ikaalislaisesta pesäpallotunnelmasta. Luvassa huikea ilta, klo 18 alkaen mennään!