Keskiviikkona 3.8. klo 18

Rauman Fera - Tarmo

Raportti

Tarmottaret tyylikkäästi pudotuspeleihin!

Tarmo kävi hakemassa voiton Raumalta, kun Fera kaatui lukemin 0-1. Voiton myötä Tarmo varmisti jo ennen runkosarjan viimeistä kierrosta paikan lohkon neljän parhaan joukossa. Tämä tietää sitä, että Tarmon naiset jatkavat pudotuspeleihin ja kohti ykköspesiskarsintoja.

Tarmo tuli ottelun alkuun erinomaisella ilmeellä. Tarmon juoksutilin avasivat Tarmon tilastokärjet, kun Katariina Brandstaka löi Amanda Heinon kotiin. Hetkeä myöhemmin Veera Sillanpää löysi takakentältä tyhjää tilaa, ja pamautti pallon maisemaan. Kenttä pyörähti ympäri, ja taululla komeili 0-4 jaksojohto.

Tasoittavalla vuoroparilla kotijoukkuekin pääsi juoksujen makuun, mutta Tarmon kone toimi kokonaisuutena ensimmäisellä jaksolla erittäin hyvin. Tarmo painoi jokaisessa vuoroparissa lisäpinnoja taululle, eikä antanut kotijoukkueen uhitella johtoasemaansa.

Ensimmäinen jakso kirjattiin Tarmolle vakuuttavin 3-10 juoksuin.

Toisella jaksolla Tarmo ei tahtonut saada konetta samaan lentoon, kuin avausjaksolla. Kotijoukkuekaan ei esittänyt suuren suuria, mutta Fera sai toisessa vuoroparissa tehtyä kaksi juoksua. Kolmannessa vuoroparsissa Kata nousi esiin ja hyvän lyönnin seurauksena sekä Jaana että Veera tulivat kotiin.

Viimeisessä vuoroparissa Feran onnistui jälleen tekemään johtojuoksun. Tarmo ei kuitenkaan lannistunut, vaan Jaanan lyönnillä Henna pinkoi tilateen jälleen tasoihin. Kolmen pisteen voittoakin päästiin lopussa vielä metsästämään, mutta kotijoukkueen onnistui puolustamaan jakso tasatilanteeseen.

Tarmon palkinnot pokkasivat Veera ja Kata, joilla molemmilla oli tänään mailassa kuivaa ruutia. Katan saldo oli 4+2 juoksua ja Veera kirjautti tehopisteet 1+3+2. Veerasta tuli kolmas Tarmon pelaaja, joka on tällä kaudella onnistunut kunnarin lyönnissä.

Voiton myötä Tarmo nousi lounaislohkon kolmannelle sijalle ja varmasti paikkansa neljän parhaan joukossa. Tämä tarkoittaa sitä, että Tarmo jatkaa otteluitaan runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä.

Hämeenkyrön Räpsä on varmistanut lohkovoiton ja Laitilan Jyske tulee olemaan lohkokakkonen. Tarmon sijoitus tulee olemaan kolmas tai neljäs. Todennäköisesti top 4 -porukan tulee täydentämään Porin Pesäkarhut, mutta Kokemäen Kova-Väki voi vielä nousta porilaisten ohi voittamalla molemmat jäljellä olevat ottelut. Pesäkarhut ja Kova-Väki kohtaavat viimeisillä kierroksilla toisensa kahdesti.

Tarmo kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussa Kauhajoen Karhun. Ikaalisissa pelattava ottelu pelataan tiistaina 9.8. Lohkon kolmos- ja nelossijat tulevat ratkeamaan vasta viimeisellä kierroksella. Tämän jälkeen pudotuspelit alkavat back-to-back -otteluilla seuraavana viikonloppuna 13.-14.8.

Tulethan mukaan ensi viikon tiistain Karhu-otteluun laittamaan Kyrösjärven ranta raikumaan. Tiistain jälkeen tunnelma jatkaa vain nousuaan tosipelien alkaessa. Pesiskausi on parhaimmillaan ja Tarmottaret ovat valmiina hienoihin koitoksiin!

Ottelutilastot

Ennakko

Keskiviikkona 3.8. Tarmottaret matkaavat Raumalle. Illan ohjelmassa on superjännäri, kun Tarmo kohtaa Rauman Feran klo 18 alkaen.

Tarmo ja Fera käyvät tuimaa kamppailua paikasta pudotuspeleihin. Voitolla ottelusta Tarmo varmistaisi paikkansa lohkon neljän parhaan joukossa. Jos puolestaan Feran onnistuu napata ottelusta kolme pistettä, nousevat raumalaiset Tarmon kanssa tasapisteisiin, ja runkosarjan viimeinen kierros tulisi olemaan trilleriä toisen perään.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen kesäkuun puolivälissä päättyi Tarmon voittoon. Tuolloin ensimmäinen jakso tasattiin, mutta toisella jaksolla Tarmo otti voiton vakuuttavin 7-2 lukemin. Tuossa ottelussa Katariina Brandstaka tempoi taululle häkellyttävät seitsemän juoksua.

Tarmon edellinen ottelu Kauhajoen Karhua vastaan oli hyvä. Muutaman haastavamman ottelun jälkeen Tarmon peli palasi takaisin uomiinsa, ja koko joukkue onnistui ottelussa erinomaisesti.

Fera puolestaan lähtee otteluun kaksi tappiota niskassaan. Edellisessä ottelussa Laitilan Jyske oli selvästi raumalaisia parempi joukkue. Sitä edeltävässä ottelussa puolestaan Manse PP haki yllätysvoiton Raumalta, ja oli toisella jaksolla selvästi kotijoukkuetta parempi.

Runkosarjan loppumetreillä riittää monenlaista jännitettävää. Tarmon Katariina Brandstaka on tällä hetkellä lohkon lyöjätilaston sijalla kolme, ja naisella on kaikki eväät napata tilaston voitto. Tuotujen juoksujen tilastossa Tarmon Amanda Heino puolestaan on piikkipaikalla ja lähimmät uhkaajat ovat tuoneet pari juoksua Amandaa vähemmän.

Keskiviikkona luvassa siis jälleen kerran pesäpalloviihdettä parhaimmillaan. Fera ja Tarmo ottavat yhteen Otanlahden pesäpallostadionilla klo 18 alkaen.