tiistaina 12.7. klo 18

Tarmo - laitilan Jyske

raportti

Ikaalisten tiistai-illassa nähtiin hienoa pesäpalloviihdettä, kun Tarmo ja Laitilan Jyske ottivat tiukasti yhteen. Tarmon kuuden ottelun voittoputki katkesi, mutta pisteputki on nyt seitsemän ottelun mittainen. Supervuoropariin venynyt peli päättyi Jyskeen voittoon lukemin 1-2 (1-4, 11-5, 0-2).

Ensimmäisellä jaksolla vierailijat olivat paremmin pelin päällä. Kauden edetessä hyvin kehittynyt Tarmon ulkopeli ei tänään ollut aivan parhaassa iskussa, vaikkei sitä liiemmin moittiakaan voi. Heitoissa ja kiinniotoissa annettiin kuitenkin hieman liikaa siimaa.

Ensimmäinen jakso kirjattiin Jyskeelle juoksuin 1-4. Kolmannessa vuoroparissa Roosa Linnarinteen tyhjään kenttään lyömä kolmospuolen täräytys jäi kunnarista vain aavistuksen verran. Onnistuessaan tämä olisi voinut vielä kääntää Tarmon kirin jaksovoitosta. Tarmolle jakson ainoan juoksun löi hyviä otteita tänään esittänyt jokeri Tiia Leminen.

Toiselle jaksolle Tarmo tuli erinomaisesti. Vaikka Jyske pääsi aloittamaan lyönnit ja pääsi 0-2 jaksojohtoon, ei Tarmottaret häkeltyneet tästä vähääkään. Tarmo löi juoksuja tasaisesti ja kolmannessa vuoroparissa ketsuppipullo aukesi kunnolla. Tarmon hyvät lyönnit saivat Jyskeen ulkopelin pinteeseen ja Tarmo rummutti koko rosterin voimin tulosta. Toinen jakso kirjattiin Tarmolle selvin 11-5 numeroin.

Amanda Heinon lyöntipeli hipoi tänään täydellisyyttä. Kahteen otteeseen nainen löysi täysin vapaan reitin pallolleen ja Amanda kiersi toisella jaksolla upeat kaksi kunnaria. Ensimmäinen kunnari vapautti Tarmon peliä entisestään. Kärkilyönnit olivat Amandalla puhdasta luettavaa numeroin 11/11.

Myös Jaana Harjunen pelasi tänään kauden parhaan ottelunsa. Jaanalla kärkilyönnit niin ikään tyylipuhtaasti 7/7. Tehosaldoksi Jaanalle kertyi kaksi lyötyä ja yksi tuotu juoksu.

Saara Miettinen ja Jenna Matikka olivat tänään pelipäällä. Molemmat pelasivat erittäin hyvin ottein ulkopelissä ja myös sisäpelissä syntyi tulosta. Jenna palkittiin ennen ottelun alkua, kun edellisessä pelissä Porissa naiselle tuli 50 ottelua täyteen Tarmon paidassa.

Vaikka ottelu päättyi tappioon, jäi pelistä taskuun monia hyviä asioita. Tarmolla on tällä hetkellä edellytykset haastaa mikä tahansa joukkue ja sunnuntaina luvassa onkin todellinen herkkupala, kun Tarmo ottaa yhteen voitosta voittoon kulkeneen Hämeenkyrön Räpsän kanssa.

Paikalliskamppailussa kohtaavat kaksi erinomaisessa vireessä olevaa joukkuetta, ja tunnetta ei takuulla tule puuttumaan. Nyt kannattaa kaikkien tarmolaisten lähteä myös vieraskentälle, kun Tarmo ja Räpsä kohtaavat sunnuntaina Hämeenkyrössä klo 16.

ottelutilastot

Ennakko

Huomenna on jälleen juhlapäivä, nimittäin pelipäivä. Erinomaista kautta tällä hetkellä pelaavat Tarmo ja Laitilan Jyske kohtaavat Ikaalisten sinisellä laguunilla tiistaina klo 18 alkaen.

Tarmottaret porskuttavat tällä hetkellä 2000-luvun pisimmässä voittoputkessaan. Tarmo on nyt juhlinut voittoa jo kuudessa ottelussa peräkkäin. Viiden ottelun voittoputkia on nähty kahdesti aiemmin. 5.8.2018 alkanut voittoputki kesti kauden neljä viimeistä ottelua sekä 16.5.2019 pelatun kauden avausottelun.

Myös kausi 2019 päättyi voitto-otteluun, kun Tarmo voitti 11.8. pelatussa ottelussa Kankaanpään mailajuniorit. Seuraava kausi jatkui neljällä voitolla, ja kun korona viivästytti kauden alkua, niin sarjaotteluiden voittoputki kesti lähes 11 kuukautta. Viides perättäinen voitto-ottelu oli 7.7.2020 pelattu Tarmo vastaan Ylihärmän Pesis-Junkkarit.

Huomenna Ikaalisissa nähdään todellinen kärkikamppailu, kun vastakkain ovat lohkokakkosena oleva Laitilan Jyske ja laskutavasta riippuen joko lohkokolmosena tai -nelosena oleva Ikaalisten Tarmo. Pisteiden valossa Tarmo on tällä hetkellä neljäntenä, mutta koska Pesäkarhut ovat pelanneet peräti kolme ottelua Tarmoa enemmän, on Tarmon pistekeskiarvo selvästi porilaisia parempi.

Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä vakuuttavampia ovat olleet Tarmon naisten otteet. Laitilalaiset kuitenkin tulevat heittämään Tarmolle kovan haasteen, sillä etenkin joukkueen sisäpeli on hurjassa iskussa. Jyske onkin lohkon joukkueista tehnyt eniten juoksuja, peräti 186 kappaletta. Koko suomensarjassa enemmän tehtyjä juoksuja on vain Oulun Lippo Junioreilla (219) ja Alajärven Ankkureilla (190). Tarmolla tehtyjä juoksuja on 103, tosin Tarmo on pelannut yhden ottelun vierailijoita vähemmän. Päästettyjen juoksujen osalta joukkueet ovat aivan tasoissa.

Tarmo ja Jyske kohtaavat nyt toista kertaa tällä kaudella. Joukkueiden välinen edellinen kohtaaminen toukokuussa on ollut Tarmon heikoin ottelu koko kaudella. Nyt lähdetäänkin hakemaan maukasta revanssia, ja kun jälleen on luvassa mitä upeinta säätä, niin myös kotiyleisön kova tuki tulee olemaan tärkeässä roolissa. Ota siis suunnaksi Ikaalisten pesiskenttä huomenna tiistaina klo 18!