Lauantaina 11.7.2020 klo 15.00

Jokioisten Koetus Juniorit - Tarmo

Jokioisten Koetus Juniorit - Tarmo 0-1, (2-2, 3-11)

Raportti

Tarmon miehet jatkoivat voittojen tiellä, kun Jokioisilta oli kotiin tuomisina kaksi sarjapistettä. Ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin 2-2, mutta toisella jaksolla Tarmo otti selvän komennon, ja vei jakson juoksuin 3-11. Näin ollen pisteet matkasivat Ikaalisiin 0-1.

Ottelun alku pelattiin juoksuttomana. Tarmo sai luotua kotijoukkuetta enemmän kolmostilanteita, mutta tulostaululle ei kuitenkaan ottelun alussa vielä päästy. Kolmannessa vuoroparissa isäntäjoukkue käytti tilaisuutensa hyväksi, kun Teemu Mäkinen löi ja Rauli Lilja toi ottelun avausjuoksun. Heti perään jokioislaiset siirtyivät 2-0 johtoon. Toisen juoksun lyöjänä Akseli Sakkinen ja tuojana Tarmostakin tuttu Aaro Lamminsivu.

Tarmokaksikko Eeli Uusitalo ja Ville Haapamäki kavensivat tilanteen kolmannessa vuoroparissa, mutta viimeiseen lopettavaan vuoropariin Tarmo lähti yhden juoksun takamatkalta. Samu Saarisen lyötyä Henri Kulmalan kotiin, oli tilanne tasan 2-2. Kolmatta juoksua Tarmo ei enää jaksoon saanut tehtyä, joten ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin.

Toisella jaksolla Tarmon sisäpeli lähti jälleen toimimaan totutun tehokkaasti ja lopulta ottelun voittajasta ei jäänyt mitään epäselvää. Samu Saarinen oli vaihtanut jokeripaidan normaaliin pelipaitaan ja kädessä oli numero viisi. Tehot löytyivät myös tuolla paikalla, ja miehen saldona kolme lyötyä ja kaksi tuotua juoksua.

Tarmo sai luotua ottelussa 29 kolmostilannetta. Samaan aikaan kotijoukkueen oli tyytyminen vain kuuteen kolmostilanteeseen, joten tämä kuvaa melko hyvin lopulta ottelun luonnetta. Toinen jakso kirjattiin lopulta Tarmolle varsin selvin juoksuin 3-11. Ottelussa löytyi onnistujia jälleen laajalla rintamalla ja lähes kaikki tarmolaiset pääsivätkin ottelussa tehopisteille.

Tarmo jatkaa tappioitta ja palasi jälleen lohkon piikkipaikalle. Pisteitä Tarmolla on taskussa 10. Pomarkku hengittää aivan niskaan yhdeksässä pisteessä. Jokioisten toisella joukkueella pisteitä on koossa seitsemän ja yksi ottelu vähemmän pelattuna. Tämä kolmikko on siis jo osoittanut kovan pelikunnon.

Ennakkoasetelmissa Helsingin PunaMustat ja myös Hyvinkään Tahko ovat joukkueita, joita hieman odoteltiin kärjen haastamiseen mukaan. Lyhyen kauden vuoksi seuraavat ottelut ovatkin näille kahdelle joukkueelle ratkaisevat, jos mielivät ilmoittautua mukaan kärkikamppailuihin.

Tarmon miehillä kausi jatkuu tiistaina vieraskentällä ja tuolloin onkin luvassa kärkikamppailu. Pomarkun Pyry vastaan Tarmo alkaa tiistai-iltana klo 18. Tässä ottelussa otetaan miehestä tosissaan mittaa, ja ottelun voittajalle onkin luvassa vähintään henkinen yliote runkosarjan jälkimmäiselle puoliskolle.

Ottelutilastot

Otteluennakko

Tarmon miesten joukkueen kausi jatkuu lauantaina 11.7. vierasottelun merkeissä. Joukkue matkaa Jokioisille, jossa ottelua isännöi Jokioisten Koetuksen Juniorit. Ottelu alkaa klo 15.00.

Tarmo lähtee otteluun lohkon kakkospaikalta. Kolmessa ottelussa Tarmo on kerännyt kahdeksan pistettä. Lohkoa johtaa Pomarkun Pyry, jolla on yksi piste enemmän, mutta myös yksi ottelu enemmän pelattuna.

Jokioisten Koetuksen Junioreilla pelattuja otteluita on takana vasta kaksi. Kauden avausottelun joukkue hävisi Pomarkulle, mutta toisesta ottelusta tuli 2-1 voitto Turku-Pesistä vastaan. Kauden alussa kotijoukkueen parhaina lyöjinä ovat kunnostautuneet Teemu Mäkinen ja Tiitus Tuuli. Etenijätilastoissa tasaisuus on ollut JoKo Junioreiden vahvuus, sillä kahdessa ottelussa kolmen juoksun tuoneita pelaajia on yhteensä viisi.

Tarmo on kauden ensimmäisissä otteluissa tehtaillut isoja juoksumääriä ja se näkyy myös tehopistetilastoissa. Tarmon etenijätilaston kärkenä on Henri Kulmala yhdeksällä tuodulla juoksulla. Topi Moisio ja Joe Vartiamäen tossut ovat myös liikkuneet vinhaan tahtiin. Tarmon lyöjäjokerit ovat myös olleet alkukaudesta kuumassa kunnossa. Samu Saarisella lyötyjä juoksuja on jo peräti 13 ja Juho Ammesmäelläkin yhdeksän.

Tarmolla on nyt takana kymmenen päivän mittainen pelitauko. Jännityksellä odotamme, onko pelivire pysynyt tauolla yhtä kuumana, kuin se oli kauden käynnistyessä. Ennusmerkit ovat hyvät, ja Tarmo lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Jännittävä kamppailu käynnistyy Jokioisten pesäpallokentällä lauantaina klo 15.00.